Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Johanka77 11:53, 22 mar 2020

Kostka grafitowa wygląda zupełnie jak oryginał!
Ja mam właśnie taką i niczym się nie różni!

Miłego!
Tamaryszek 16:28, 22 mar 2020

Dobry pomysł z pomalowaniem kostki, stosunkowo tanie rozwiązanie, a bardzo zmieni wygląd otoczenia domu. Trzymam kciuki za efekt. Dla mnie ciekawsza ta ciemniejsza.
inka74 21:01, 28 mar 2020

Malowanie kostki jeszcze przede mną. Najpierw trzeba ją umyć temperatura musi być cały czas na plusie i nie może padać.

Nie wiem jak u was ale u mnie pracy jako takiej nie ubyło. Wręcz przeciwnie. Mam wrażenie że jest tego więcej przez to, że Młodemu trzy razy więcej trzeba tłumaczyć z lekcji plus jeszcze mam teraz taką czasochłonną robotę, mimo iż z domu pracuję. Dopiero dzisiaj udało mi się wejść do ogrodu. W ubiegłym tygodniu udało mi się prawie skończyć sprzątanie, jeszcze jedna rabata została. Róże przycięte, drzewa też. Ubóstwiam moją zrębarkę. Zastanawiam się jak mogłam bez niej mogłam żyć. Zamiast 5 worków mam dosłownie 1. Szok. W tygodniu udało mi się tylko pomalować płot pod wiatą. Minimum z malowania z listy zrobione dziś chłopaki bramę i furtkę pomalowali a ja zabrałam się za trawnik. Cały dzień i nadal jeszcze wszystko nie jest ogarnięte. Skosiłam trawnik, zwertykulowałam, wygrabiłam i znowu kosiarka w ruch do wyciągnięcia tego, co nie dało się wygrabić. Uff, z 200 metrów trawnika 2 wory suchej trawy. Potem zaczęłam robić kanciki, dobrze, że nikt mnie nie słyszał w trakcie tej pracy bo to co sobie pod nosem mówiłam nie nadaje się do publikacji. Ale potem jak spojrzałam na całość uznałam, że warto było się męczyć. Raz w roku kanciki będę robić. A w sezonie nożyce zakupię takie do cięcia. Zdjęcia mam tylko w trakcie bo skończyłam po ciemku. Jutro zrobię jak skończę kanciki o ile nie będzie padać. Jeszcze trzeba będzie nawóz sypnąć i dobrze podlać całość. Strasznie sucho mam.

Przepraszam, że u was tylko podglądam ale czasu na pisanie brak
inka74 21:13, 28 mar 2020

Pokażę jeszcze moje ostatnie lektury szczególnie kompost jest bardzo ciekawy np. część dotyczący ziemi liściowej

A ostatnia pozycja bardzo by się Asi Makadamii spodobała bardzo dobra książka

TAR 21:49, 28 mar 2020

2 worki suszu to nie tak zle. moj eM albo robi zbyt mocno albo moj trawnik tak bardzo dobity z 200 metrow wygrabił 5 worów a to dopiero polowa trawnika. ale trawiszcze przejsnialo. mamy dosc ciezka ziemie i mocno zbite bylo wszystko. za to trawka za chwile zarosnie i bedzie ladnie.

kancikow nie robie, mam obrzeza, jedno z glowy i tak bym nie dala rady czasowo
inka74 08:32, 29 mar 2020

Ja mam dopiero 2 letni trawnik i trawę taką wolnorosnącą. Dużo mniej tego wszystkiego jest a i tak ledwo dziś ręce podnoszę po wygrabianiu
Kanciki w sumie zrobiłam pierwszy raz bo pozarastały mi strasznie obwódki (mam z kostki) i nie dało się tego kosić. Takie czapy aż się porobiły. Teraz trawnik nie wygląda bardzo źle, nawet po wertykulacji. Mam wrażenie, że to ostatnia chwila była dla niego. Widać, że ruszył.

Tak wygląda część zrobiona i okancikowana.
Milka 08:34, 29 mar 2020

Irysy robię wrażenie
inka74 09:11, 29 mar 2020

Lubię je bardzo
mrokasia 09:37, 29 mar 2020

Trawniczek pierwsza klasa . I kanciki . Ja też wczoraj kancikowałam za domem.
Te kule po pomalowaniu wyglądają super!
UrsaMaior 10:09, 29 mar 2020

Hej słońce! Bomba pomysł z tym malowaniem, głosuję na ciemniejszą wersję!