Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zacisze Alicji 17:23, 09 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Magnolia ma bardzo ładne kwiaty, jak to się stało, że nie ma oznak przymrozku?

Dorotko! Najwcześniej kwitnąca magnolia oberwała od mrozu najbardziej, ale i tak nie było tak źle.
Oczywiście na zdjęciach starałam się pokazać te mniej zniszczone kwiaty.
Słoneczny Ogród 14:37, 09 maj 2021

Do góry
Daria, bardzo ładnie i Ciebie, podziwiam zadbany ogród.
Światłocienie są niesamowite
Szkoda, że magnolia podmarzła.
Ogród bez reguł 10:31, 09 maj 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kanzan i lilaki czekają na lepsze dni. Oby już nadeszły

I widoczki z cienistej, w tej chwili najbardziej zielonej

Ech ta wiosna. Piękna
Lilaki,,tuż tuż.
Hosty też już masz duże.
Śliczna magnolia
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:32, 09 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Fantastycznie te ciemierniki wyglądają na tle murku.

No i magnolia zachwycająca. Absolutnie przyciąga wzrok. Pięknie ją wyeksponowałaś.

W realu lepiej to miejsce z ciemiernikami wygląda. Trudno fajną fotkę tam zrobić.
Muszę jednego podzielić, bo chcę przedłużyć ta obwódkę.

Tak magnolia gwiazdorzy - taki soliter na tej rabacie o tej porze roku. Z każdego okna ją widać. Według mnie magnolia powinna być tak posadzona by z domu była widoczna. Wiosną nie za wiele czasu spędzamy w ogrodzie, szczególnie, gdy pogoda niewiosena. Podobnie inne krzewy czy drzewa kwitnące w zimie, np. oczary, kaliny dodnantyjskie, wawrzynki wilczełyko, leszczyny 'Contorta'. Albo przy ciągach komunikacyjnych do garażu, bramki, śmietnika.

Teraz role przyciągacza wzoru przejmuje klon palmowy, judaszowiec i dereń pagodowy.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:10, 09 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna ta magnolia, aż świeci od tej ilości kwiatów.

W szkółce pani twierdziła, że to 'Suzan'. Uwierzyłam, choć pokrój mnie zastanawiał, no Suzan bardziej krzaczasta. Nawet pąk kwiatowy paznokciem otworzyłam i był ciemnoróżowy. Niestety już na wiosnę ukazało się, że pani się pomyliła. Ale spodobał mi się jej pokrój.

Trzy tygodnie bardzo świeci jak w rabacie w kręgu pustki. Jak kończy startują tulipany. Fajnie by było by się też zgrała z tulipanami, ale jeszcze w żadnym roku się to nie udało. W tym zakwitła z opóźnieniem. Wiem, bo zawsze zakwita na nasza rocznicę ślubu. W tym roku to jej czwarty tydzień od momentu otworzenia pierwszych paków i nawet załapała się na tulipany.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:40, 09 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Piękna magnolia i orliki i cała reszta.

Lubię Twój ogród i lubię zdjęcia szerszych kadrów.

Życzę pięknej wiosny

Szersze kadry teraz utrudnione. Taki bajzel jeszcze mam w altanie.
Posadziłam wczoraj hortensje w korycie i jak tu je ładnie pokazać

Więc więcej zbliżeń Przy okazji kłosy Elaty.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:10, 09 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ale dobrze moc zobaczyć Twój ogród! Zawsze podziwiam Twój zmysł kompozycji i dekoracji, tych wszystkich smaczków.. magnolia wprost zachwycająca!

Emuś nie wyraża zgody na druga magnolię w ogrodzie
Lubię wiosnę. Co krok coś nowego się pokazuje. Nieraz zaskakuje, bo pamięć szwankuje i nie pamiętam co w danym miejscu wsadziła.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 07:05, 09 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Anitka
śliczna wiosna u Ciebie

magnolia niesamowita

oszczędzasz łapkę -bardzo dobrze

Buziaki

Madzia łapkę oszczędzam, ale czasem mnie nosi. Wczoraj się "zapomniałam" w ogrodzie.
Narzędzi, pełno wiaderek, doniczek, konewek wszędzie leży, bo nie miałam siły już ich pozbierać wieczorkiem. W biegu kilka fotek zrobiłam. Powolutku działam. Tym razem sama, bo eM przewrócił się na rowerze i inwalida od wtorku

Wiosna na niebiesko

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 05:38, 09 maj 2021

Do góry
U mnie 3 stopnie, zaraz wyjdę obejrzeć klony bo zapomniałam owinąć Jordana. Magnolia nie wkopana, została na rabacie. Wrrr kiedy to się skończy

Przeleciałam w klapkach ogród, mam mokre skarpetki... Klony ciut w dół listki ale raczej bez szkód. Zobaczę później jak grujeczniki. Ciemierniki i bergenie stoją, chyb nic się nie stało. Na trawie rosa.
Słoneczny Ogród 22:00, 08 maj 2021

Do góry
Magnolia podmarzła

Brzozy te nad skalniakiem

Dębowe zakątki 21:59, 08 maj 2021

Do góry
Zapomniałam co to za drzewko owocowe posadziłam w ubiegłym roku

Magnolia ma maleńko kwiatów. Odchorowała ubiegłoroczne przesadzanie. Ale najważniejsze, ze żyje.

Kwitną drzewa owocowe. Piękny czas. Tylko, żeby w końcu było cieplej. I noce aby były cieplejsze .

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:58, 08 maj 2021

Do góry
Ale piękna wiosna Ciemna magnolia jednak jest moim faworytem Cudna!
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:33, 08 maj 2021

Do góry
Dorotko, Twoja magnolia potwierdza moją opinię, że te jasne magnolie po prostu jest lepiej widać jak kwitną i jest czad, przyciągają wzrok tą swoją burzą kwiatów
Ale żeby nie było, że ja jak Twój mąż (hehe) ... widzę jeszcze mnóstwo kwitnących kwiatów a gęsiówka pełna wieloletnia cudo!
Ogród z fortepianem 20:42, 08 maj 2021

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Powoli główne prace kończę - nowe rabaty powstały teraz musza dojrzeć - oczywiście nie wszystkie wyszły dobrze więc roślinki jeszcze z 500 razy zmienia miejsce - oj ciężkie życie u mnie maja póki ostatecznie rabata nie jest taka jak chcę.

A teraz trochę różu
Moja przysmietnikowa magnolia susan

Migdałek

Kiku shidare zakura

I przedogrodek

Piękne różowości.
Magolie , migdałki śliczne.
I jakie ciekawe to drzewko Kiku shidare zakura.I pięknie kwitnie.
Przyznam się, że nie znam tego drewka.
Ale wygląda bardzo łądnie.Podoba mi się.
Ogród bez reguł 19:59, 08 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Gadaj co to za jedna! Uwielbiam takie kwiaty u magnolii.. a ta Double Diamond-nawet chyba widziałam ją u siebie w ogrodniczym i rozmyślalam, że może warta zastanowienia.

Twoja ŚŚ z liści mi grujecznika przypomina raczej
Nieee, to na pewno świdośliwa, a nawet dwie Mam grujecznika i zdecydowanie się różnią, również reakcją na minione przymrozki; śś nie postradały ani jednego listka

A ta magnolia to Gienia czyli Gienie. Piękne ma te kielichy, normalnie rubin w kolorze. Co do DD, to będę mogła się wypowiedzieć najwcześniej za rok
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:27, 08 maj 2021

Do góry
Anitka napisał(a)

Fantastycznie te ciemierniki wyglądają na tle murku.

No i magnolia zachwycająca. Absolutnie przyciąga wzrok. Pięknie ją wyeksponowałaś.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:26, 08 maj 2021

Do góry
Piękna ta magnolia, aż świeci od tej ilości kwiatów.
Zacisze Alicji 15:31, 08 maj 2021

Do góry
Magnolia ma bardzo ładne kwiaty, jak to się stało, że nie ma oznak przymrozku?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:26, 08 maj 2021

Do góry
Ale dobrze moc zobaczyć Twój ogród! Zawsze podziwiam Twój zmysł kompozycji i dekoracji, tych wszystkich smaczków.. magnolia wprost zachwycająca!
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:33, 08 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Dorotko! Ależ Ty masz dużo tych wiosennych kwiatów !!! Kolorowo i pięknie!
A magnolia cała oblepiona kwiatami, zachwycająca!
Wypatrzyłam też śliczne ptaszki wśród białych kwiatuszków, bardzo ładny obrazek.
W moim ogrodzie z sztucznych dekoracji lubię ptaszki, domki i motylki, więc ptaszków mam na prawdę dużo. Przez 2 lata spisywałam co dokupić i dosadzić, żeby wiosna nie ociągała się z kolorami w moim ogrodzie. Tylko z krokusami sobie odpuściłam na korzyść dla hiacyntów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies