Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zacisze Alicji 21:26, 04 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Piękna wiosna
Magnolia śliczna chyba ma wielkie kwiaty ?
Moja jeszcze śpi. W ubiegłym roku była przesadzana, to trochę odchorowuje.
Hiacynty też mas śliczne.
W tych trzmielinach ładnie wyglądają
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:31, 04 maj 2021

Do góry
katel napisał(a)
Musimy na ciepełko zaczekać . U mnie magnolia dostała zimnem po pąkach, nie będzie widowiska niestety .
Ciemierniki przepiękne, czekam na więcej fotek .

Witam Kasiu
Dziś niby słonecznie ,ale zimno i wieje ,że mało łba nie urwie

dzis kupiłam 3 małe magnolie,( susan,nigre i lenei) .zanim urosną to i zywoploty z iglakow urosna , to może dadza radę

widok zogrodu P.Szmitów..u nich tez słaba wiosna

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:47, 03 maj 2021

Do góry
Ta magnolia cudowna, u mnie wieje więc na magnolie słaby teren, ale też wprowadzam.
Ogród w Klein Kottorz 22:15, 03 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Grażyno moja magnolia rosła pomiędzy cyprysikami na trójkąciku frontowym. Było jej tam ciasno i w styczniu zorganizowałam przeprowadzkę. Bałam się, że jej nie przeżyje, ale jest dobrze. Kwitnie

To nic dziwnego, że mi umknęła w gąszczu, dobrze, że z sukcesem przesadziłaś
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:55, 03 maj 2021

Do góry
Musimy na ciepełko zaczekać . U mnie magnolia dostała zimnem po pąkach, nie będzie widowiska niestety .
Ciemierniki przepiękne, czekam na więcej fotek .
Ogród z koniczynką 21:43, 03 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Witaj! Przepiękna ta Twoja magnolia! A w ogóle to już w końcu wiem, dlaczego Rumianka ma ogród z koniczynką, a nie z rumiankami.
Bardzo mi się podobały Twoje perypetie ogrodowe, typu: jest skalniak - likwidacja skalniaka, jest koło wokół huśtawki - przesuwamy koło, itd. Ale w sumie, jak sobie przypomnę to u mnie też było podobnie dawno temu, był skalniak, a potem kopałam w tym miejscu oczko wodne, a potem znów zmiana.
Z bukszpanem to też bym jeszcze poczekała, zawsze jest czas wyciąć, może weź gałązkę i popytaj jakiegoś ogrodnika w szkółce, albo w sklepie ogrodniczym, w niektórych są dobrzy fachowcy i potrafią doradzić. Zanudzę Cię, za dużo się rozpisałam.
Pozdrawiam.

Witaj Alicjo w moim grajdołku...Przyznam, że mignął mi gdzieś Twój watek, ale jak zwykle z braku czasu nie zdążyłam zagłębić się... obiecuję, że nadrobię Twój wątek i odwiedzę Twój ogrodowy raj.
Zmian ogrodowych było sporo u mnie ale, kto ich nie miał...co poradzić, skoro rodzą się w głowie nowe pomysły i tak "dokuczają", że trzeba zakasać rękawy i przeróbki wcielać w życie... Ale z drugiej strony, to jest fajne, bo jest świeży widok i powiew "nowości", bo w przeciwnym razie byłoby nudnawo.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:54, 03 maj 2021

Do góry
Magnolia w moim ulubionym kolorze,piekna jest.
Szałwie lekaeska nie potrzebnie przycinałam zaczynają wyrastać listki na tych wyglądających na martwe pedach,fajnie że nie zmarzla
Zacisze Alicji 17:16, 03 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Moja magnolia, z kwiatu podobna do Twojej, niestety, nie doczekała naturalnego opadania płatków. Zwarzona w jedną noc. Ale listki odbijają, znowu będę czekać rok na kwitnienie.

Pogodnego nieba dla Was.

Hanusiu! Moja magnolia trochę podmarzła, ale nie jest tak źle, jest sporo kwiatów, myślałam, że będzie gorzej. Niektóre pąki czarne, już nie rozkwitną, ale taki klimat, trudno.
Szkoda Twojej magnolii, dobrze, że listki odbijają, tylko człowieka złość bierze, kiedy czeka się cały rok, a potem smutna rzeczywistość.
Pozdrawiam i życzę tego słoneczka i ciepełka w końcu!!!
Zacisze Alicji 17:11, 03 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Alicja, pospacerowalam u Ciebie, przepięknie masz, swój prywatny park
Staw zachwyca i gwiazda magnolia

U nas za płotem jest duży staw, ale niszczeje i zarasta bo sąsiadka się nim nie zajmuje,.. a szkoda.

Asiu! Dzięki za odwiedziny, zapraszam na spacery nad stawem.
Nad naszym stawem też w tym roku musimy popracować, trzeba go pogłębić,
bo strasznie zamulony i brzegi woda podmyła, rośliny mi się potopią.
Zacisze Alicji 17:08, 03 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Nie jest źle, cudowna magnolia i mnóstwo kwiecia ma

Irenko! Dzięki! Akurat ta magnolia ma sporo słońca i pewnie dlatego dużo kwiatów. Niestety też najbardziej ucierpiała od mrozu, ale myślałam, że będzie gorzej.
Liliowo i kolorowo:) 16:59, 03 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Piwonie drzewiaste spisały się, będziesz mieć kwiecie A widzę, że Ealty juz też u ciebie kwitną.
Pogoda dupy
Ale może choc po południu będzie lepiej. Buziaki

No z piwoni to sie ciesze jak dziecko. Elaty kwitną ale gorzej z tymi podgryzionymi, cos tam wypuszczaja. No ja poszłam wieszać pranie no i znowu zostałam na dwie godziny tak tu przyjecial, zaczelam zrywać winobluszcz z warsztatu bo szkoda wyremontowanego dachu a potem jeszcze kosiarke wziełam i za domem porobilam tam mniej wiało ale zimny wiatr bardzo brrr.
Przy okazji zrobił mi M fotke by pokazać jak duża jest magnolia, juz opadaja kwiaty.

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:37, 03 maj 2021

Do góry
przyłapałem gościa

dudek -była parka i jadły sobie z dzióbków ale zanim pobiegłem po aparat to jeden odleciał

Basiek magnolia ostatnie lata dostaje po kwiatach ale jak zakwitnie to cudo
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:35, 03 maj 2021

Do góry
Piękna duża magnolia I szachownica też mi się podoba Pozdrawiam
Ogród z koniczynką 16:31, 03 maj 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Witaj! Przepiękna ta Twoja magnolia! A w ogóle to już w końcu wiem, dlaczego Rumianka ma ogród z koniczynką, a nie z rumiankami.
Bardzo mi się podobały Twoje perypetie ogrodowe, typu: jest skalniak - likwidacja skalniaka, jest koło wokół huśtawki - przesuwamy koło, itd. Ale w sumie, jak sobie przypomnę to u mnie też było podobnie dawno temu, był skalniak, a potem kopałam w tym miejscu oczko wodne, a potem znów zmiana.
Z bukszpanem to też bym jeszcze poczekała, zawsze jest czas wyciąć, może weź gałązkę i popytaj jakiegoś ogrodnika w szkółce, albo w sklepie ogrodniczym, w niektórych są dobrzy fachowcy i potrafią doradzić. Zanudzę Cię, za dużo się rozpisałam.
Pozdrawiam.
Wzgórze chaosu 12:26, 03 maj 2021

Do góry
Magnolia ma bardzo ładny kształt kwiatów, a tulipany spędzają mi sen z powiek. Już kombinuję gdzie ja bym mogła takie posadzić.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:25, 03 maj 2021

Do góry
Dorotko, masz piękną kolorową wiosnę w ogrodzie
Magnolia obficie Ci kwitnie, nie wiem czy pytałam ile lat ma? Kojarzę, że nie znałaś nazwy Liźnięta mrozem ale na szczęście gdy była jeszcze w pączkach więc wewnętrzny kwiat schroniony był, w mojej okolicy dużo magnolii całkiem zbrązowiało a tak czekałam na nie...
Blaski i cienie nowego życia 12:14, 03 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Ja bym ją tu zostawiła. U Justyny, teraz jej nie ma na forum, rośnie w podobnych warunkach i ma się dobrze. Może Ula za dużo przesadzasz, daj sobie spokój na razie. Zdrówka i dobrej pogody

Chyba przesadzanie róż i innych rzeczy muszę zostawić na koniec sierpnia i wrzesień. To już postanowione, do tego czasu i tak trzeba miejsca przygotować.

Miłorząb szczepiony i magnolia tuż tuż, będà cieszyć

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:12, 03 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ale masz gęsto nasadzone, jak tam wchodzisz Dorotko?
Magnolia cudo, jaka wielka. No i te topiary, masz do nich rękę. Zimna wiosna, ale kwiecia masz dużo, kolorowo i wesoło
Dziękuję z miłe słowa
Irenko ja od lat nie wchodzę bez potrzeby na rabaty. Jeśli już muszę wejść to albo coś muszę wyrwać, albo przyciąć. Najgorzej jest w kwietniu bo nie wiadomo gdzie wychodzą lilie, a mam ich ponad 400 sztuk. Ja nie dziabię na rabatkach, wbicie łopaty graniczy z cudem. Dzięki gęstemu sadzenui roślin , nie mam chwastów, czasem wyskoczy jakiś pojedynczy.
Po zimie wszyscy tęsknimy za kolorem w ogrodzie, więc postarałam się, żeby było kolorowo.

Zacisze Alicji 10:14, 03 maj 2021

Do góry
Moja magnolia, z kwiatu podobna do Twojej, niestety, nie doczekała naturalnego opadania płatków. Zwarzona w jedną noc. Ale listki odbijają, znowu będę czekać rok na kwitnienie.

Pogodnego nieba dla Was.
Zacisze Alicji 10:05, 03 maj 2021

Do góry
Alicja, pospacerowalam u Ciebie, przepięknie masz, swój prywatny park
Staw zachwyca i gwiazda magnolia

U nas za płotem jest duży staw, ale niszczeje i zarasta bo sąsiadka się nim nie zajmuje,.. a szkoda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies