Kupiłam 3 śliwy wisniowe Nigra z myślą o dalszej części działki ale się zastanawiam czy nie zmienić coś na froncie... tak pisto jakoś i trawnika dużo... myślę czy by wzdłuż podjazdu nie posadzić drzew, co myślicie?
Gdzieś na forum przeczytałam,
że ja nie kwitnie lub ma mało kwiatów
Trzeba pościnać liście od góry
I tak też zrobiłam
A oto efekt .
Szczerze mówiąc mnie zaskoczył
Oczywiście mile
Jestem ciekawa, czy u Was już kwitnie rozmaryn? Dokupiłam sobie sadzonkę, podpędzoną oczywiście, i ona teraz kwitnie. Rozmaryn zimujący w donicy na balkonie jeszcze nie. Kiedy tak naprawdę kwitnie u nas rozmaryn?
Jakbyś przewidziała, słońce pokazało się i krokusy rozkwitły. Ale nie wszystkie, te botaniczne dalej zamknięte. To kwestia najwyżej dnia, bo jutro ma być słonecznie i bardzo ciepło.
Kolejne krokusy się pojawiają, jak ja się z nich cieszę w końcu pierwsze kwiaty sadzone jesienią jeszcze grzecznie czekają, ale pozostałe już zaczynaja cieszyć
Aniu staw taki swojski, naturalny i tak zostanie. Trochę w tym roku roślin chce tam dosadzić i chyba tyle.
Rdzewiaczek z rok za mną chodził.Spodobal mi się u Ani-anpi jak go zobaczyłam. I w końcu mam go. Beatka mi go kupiła na moją prośbę i na to nasze spotkanie mi przywiozła.
I już stoi na Dębowym
Tak ja róże też już przycięłam.
Ponoć jakieś przymrozki i nocami maja być. Ale jak nie za duże to rośliny to zniosą.
Jutro musze się przyjrzeć moim różom, podsypać im nawozu. A jedną przesadzić.
Jeszcze takie porównawcze
Pusto przed trasem i mała rabata.