Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

anpi 13:58, 02 kwi 2020

Właśnie rozmyślam, czym obsadzić donice we własnym zakresie, bez kupowania jakichkolwiek sadzonek. U mnie też budżet na ogród zablokowany, chyba że warzywny... Myślę jak skomponować swoje roślinki z wysiewów, alby było ładnie. A może jeszcze coś wysiać ewentualnie. Może bazylię tą ciemną w większej ilości? Ona potem ładnie wygląda gdy zakwitnie, ciekawe jak by wyglądała z czerwonymi pelargoniami, tych trochę namnożyłam. I coleusy też mam.Ale planowałam hortensje kupić do donic i klapa...zresztą czego ja nie planowałam...? Ale wiadomo...trzeba zacisnąć pasa ,bo nie wiadomo co będzie dalej z pracą. Dobrze ,że mamy tych eMów stojących(czasami) na straży domowych budżetów Bo byśmy potem "wcinały " to nasze zielsko w razie biedy!
TAR 14:32, 02 kwi 2020

i ja sobie wzielam na wstrzymanie na chwile. mialam dokupic magnolke i 3 trzmieliny ale poczekam az sie uspokoi. Mialam tez kupic obiektyw do aparatu - tez poczekam. Chwilowo kase tylko wydaje na jedzenie i rachunki. A i tak kupujemy hurtowo, bo rabaty sa wieksze i dzielimy wszystko w pracy. komuna wiecznie żywa, pamietacie te czasy? dzis musialam do miasta pojechac, przed sklepami kolejki jak za komuny. zle mi sie to kojarzy do tego upor w kwestii wyborow to mam wrazenie, ze na wyciagniecie reki powracamy do lat co najmniej wczesnych 80-tych
BASIA8 14:56, 02 kwi 2020

Agania napisał(a)
Musiałam sobie zapinsować na rozweselenie i pokazać eM...całą prawda o nas

Aganiu cała prawda i tylko prawda z życia wzięte - jakbym siebie widziała
Agania 18:16, 02 kwi 2020

anpi napisał(a)
Właśnie rozmyślam, czym obsadzić donice we własnym zakresie, bez kupowania jakichkolwiek sadzonek. U mnie też budżet na ogród zablokowany, chyba że warzywny... Myślę jak skomponować swoje roślinki z wysiewów, alby było ładnie. A może jeszcze coś wysiać ewentualnie. Może bazylię tą ciemną w większej ilości? Ona potem ładnie wygląda gdy zakwitnie, ciekawe jak by wyglądała z czerwonymi pelargoniami, tych trochę namnożyłam. I coleusy też mam.Ale planowałam hortensje kupić do donic i klapa...zresztą czego ja nie planowałam...? Ale wiadomo...trzeba zacisnąć pasa ,bo nie wiadomo co będzie dalej z pracą. Dobrze ,że mamy tych eMów stojących(czasami) na straży domowych budżetów Bo byśmy potem "wcinały " to nasze zielsko w razie biedy!

Budżet zablokowany i jak to brzmi dla nas kobietek...
Wytrzymamy...ale jak oglądam Gardeners Word to jest ciężko
i jeszcze wczoraj zobaczyłam magnolię grandiflorę...zacisnęłam zęby
i szybko stamtąd wyjechałam
Aniu masz pomysł i fajne siewki takie zestawienia już miałam i dobrze wyglądały
Do donicy z chęcią posadzę jedną hortensję Annabelle, hostę, paprocie,
których mam sporo, teraz jeszcze mam bratusie
Ja będę wysiewać w szklarni mam cieplutko

Agania 18:23, 02 kwi 2020

TAR napisał(a)
i ja sobie wzielam na wstrzymanie na chwile. mialam dokupic magnolke i 3 trzmieliny ale poczekam az sie uspokoi. Mialam tez kupic obiektyw do aparatu - tez poczekam. Chwilowo kase tylko wydaje na jedzenie i rachunki. A i tak kupujemy hurtowo, bo rabaty sa wieksze i dzielimy wszystko w pracy. komuna wiecznie żywa, pamietacie te czasy? dzis musialam do miasta pojechac, przed sklepami kolejki jak za komuny. zle mi sie to kojarzy do tego upor w kwestii wyborow to mam wrazenie, ze na wyciagniecie reki powracamy do lat co najmniej wczesnych 80-tych

Tak kupowanie na zapas to tak jak za czasów komuny, no nie nastraja mnie to do
dobrego, ja chcę jak najszybciej patrzeć na staroświeckie hortensje i bylinowe rabaty,
kwitnące donice, zieloną trawkę

Jak to dobrze, że w dzisiejszym odcinku Gardeners Word Carol opowiada dużo
o hortensjach

Czas odwiedzić szklarnię

Agania 18:26, 02 kwi 2020

BASIA8 napisał(a)

Aganiu cała prawda i tylko prawda z życia wzięte - jakbym siebie widziała

Ha, ha ja też
Agania 18:27, 02 kwi 2020

W szklarni jest cieplusieńko, dereń zaczyna rozchylać przylistki kwatowe
Agania 18:33, 02 kwi 2020

Rozglądałam się w szkółkach za cisami na stożki i masakra nie ma nic
W sprzedaży tylko cis Hicksi, Hilli, sprzedawane cisy piękne na żywopłoty.

Wybrałam na siłę 2 sztuki, żeby mieć zajęcie

a to pierwsze strzyżenie, będę się bawić w stożkowanie

Waclaw 18:33, 02 kwi 2020

Agania napisał(a)
Musiałam sobie zapinsować na rozweselenie i pokazać eM...całą prawda o nas

to o mnie
AgnieszkaW 18:36, 02 kwi 2020

Agatko, śliczną masz tę szklarnię. Mi pozostała szklarnia z folią zamiast zniszczonego poliwęglanu, ale musi tak być na razie. Wysiałam duuużo różnych zielenin i już wschodzą, w razie czego będą własne witaminki