Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:40, 02 kwi 2020

Waclaw napisał(a)

to o mnie

Wacław taka nasza natura witaj w klubie
Nad oczkiem mam większego Hicsi też go będę formować na stożek

Nigra przy wodopoju

Kasya 18:41, 02 kwi 2020

Agania napisał(a)
W szklarni jest cieplusieńko, dereń zaczyna rozchylać przylistki kwatowe

A co to za deren ?
Kwiaty siejesz wprost do gruntu czy najpierw na rozsadniku ?
Super to miejsce w szklarni
Agania 18:42, 02 kwi 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, śliczną masz tę szklarnię. Mi pozostała szklarnia z folią zamiast zniszczonego poliwęglanu, ale musi tak być na razie. Wysiałam duuużo różnych zielenin i już wschodzą, w razie czego będą własne witaminki

Te wichury zeszłoroczne rozwaliły niejedną szklarnię, Aguś przyjdzie
czas to odbudujesz to co straciłaś i odrodzi się perełeczka jak wszystko
w Jurajskim
Zieleninka mnie też spoko zaspakaja
Dziękuję Agnieszko uwielbiam ją cieplej w niej niż domu
Agania 18:51, 02 kwi 2020

Kasya napisał(a)

A co to za deren ?
Kwiaty siejesz wprost do gruntu czy najpierw na rozsadniku ?
Super to miejsce w szklarni

Dereń kwiecisty Cherookie Chief,
To zależy szałwię, kosmosy, ślazy wiesiołka wysieję wprost do gruntu i maki też, resztę
w rozsadniku w szklarni, zawsze szybciej wykiełkują
Tutaj za tym igliwiem będą rosły między innymi hortensje
Magleska 18:55, 02 kwi 2020

Agatko .....prześliczna ta Twoja szklarenka nie mogę się napatrzeć ,tym bardziej ,że w tym sezonie sporo ograniczeń nas czeka ….ech ...ja też myślę jak obsadzić donice z własnych kwiatów i traw

….niestety ten czas teraz nie jest dla nas łaskawy ….

Nigra chyba na rybki poluje ….piękna kicia

buziaki
TAR 19:00, 02 kwi 2020

Ale masz swietna te szklarnie, ze jej wczesniej nie zauwazylam. Kocie przy oczku super, jakie ostrozne.

W naszym ogrodniczym cisow opor, mnostwo rozmiarow i odmian. Znalazlam Hicksi 80 cm za 40 zł. potrzebuje 3 szt. i waham sie czy pojechac teraz czy raczej jak wirus sobie pojdzie. Wieksze juz drozsze ale niektore przepiekne, stozki, waskie walce, kule, choc ja szukam miśka
Agania 19:11, 02 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Agatko .....prześliczna ta Twoja szklarenka nie mogę się napatrzeć ,tym bardziej ,że w tym sezonie sporo ograniczeń nas czeka ….ech ...ja też myślę jak obsadzić donice z własnych kwiatów i traw

….niestety ten czas teraz nie jest dla nas łaskawy ….

Nigra chyba na rybki poluje ….piękna kicia

buziaki

Szklarnię eM mi sfinasował i jak tu się na niego gniewać... przynajmniej
sprawę kwiecia rozwiązałam.
Skrzynka w szklarni jeszcze bez ziemi.
Szkoda, bo pomidory byłyby w tym sezonie, ale może jeszcze coś się uda
wygrzebać z kompostowni
Magduś w donicach zawsze coś nam wyrośnie
Agania 19:16, 02 kwi 2020

TAR napisał(a)
Ale masz swietna te szklarnie, ze jej wczesniej nie zauwazylam. Kocie przy oczku super, jakie ostrozne.
Nigra jest bardzo delikatna
W naszym ogrodniczym cisow opor, mnostwo rozmiarow i odmian. Znalazlam Hicksi 80 cm za 40 zł. potrzebuje 3 szt. i waham sie czy pojechac teraz czy raczej jak wirus sobie pojdzie. Wieksze juz drozsze ale niektore przepiekne, stozki, waskie walce, kule, choc ja szukam miśka

Szklarnia dziękuje...miała być kolorowa, solidna i wyposażona

Wszędzie jest wszystko tylko u nas ubogo jak zwykle Kraków ma pod górkę ze wszystkim, albo ja nie umiem szukać... czyt. lata wstecz.
Widziałam tylko 2 stożki cisowe za 2500 zł.
TAR 19:19, 02 kwi 2020

2500 ??? w zyciu bym nie kupila, zwyczajnie mnie nie stac. na poludniu jest duzo fajnych szkolek, ja zazdroszcze bo do nas przyjezdzaja juz resztki i do tego mega drogie. Ale te ciski za 40 to ladniutkie i mocno zageszczone. chyba zaryzykuje i sie skusze. albo wezme takie metrowe za 60, cisow jest akurat duzo do wyboru.
TAR 19:21, 02 kwi 2020

poprosze lubego zeby w nowym miejscu tez mi taka szklarenke zbudowal, mam juz jedno super miejsce na to. zrobisz mi wiecej fotek szklarenki? tak przy okazji, pokaze mezatemu to na pewno mi zbuduje.