Haniu Droga, wczoraj wieczorem z rozkoszą na dwie godziny "zatopiłam" się w Twoim ogrodzie i urzekł mnie na nowo

. Takie mnóstwo pięknych zdjęć, kompozycji, zestawień roślin, że niemal każde mogłabym cytować

. W tylu ogrodach jest stipa, ale u Ciebie ma jakiś szczególny urok, no zakochałam się w niej na nowo. Jak obrobię długą rabatę pod płotem to chyba kupię z 50 sztuk

. Dochodzę do wniosku, że wszystko z nią wygląda genialnie. Zjawiskowa jest u Ciebie, a te ujęcia z czosnkami to już mistrzostwo

.
Do donic jako jednoroczne mogę polecić Ci wilczomlecze, oczywiście nie wiem jaka to odmiana, ale kwitną drobniutkimi białymi kwiatkami praktycznie całe lato. Po raz pierwszy kupiłam w ubiegłym roku na balkon i byłam zauroczona. Nie mają przerwy w kwitnieniu, wytrzymują suszę (podlewanie skrzynek balkonowych nie jest moją ulubioną czynnością

). W tym roku kupiłam do donicy tarasowej na działce, jak na razie podlałam tylko dwa razy w te upały, a one są i cały czas kwitną

.
Dziękuję za fotkę trawiastej ścieżki z dedykacją

. Myślę, że na takiej trawiastej krzywizny są jednak mniej widoczne, ale zobaczymy jak nam to wyjdzie. Na razie zakupiłam poziomicę

. Na poprzednio nieopatrznie stanęłam, poziomy byłyby z pewnością zaburzone

.
A jak będzie do Ciebie wycieczka jechała, to mam nadzieję, że się dołączę