Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:24, 21 cze 2024

Do góry
Wyplewiłam wczoraj pod ławeczką i za siewki werbeny, kilka zostawiłam.
Teraza sobie spróbujcie wyobrazić co tam rośnie, bo nic nie widać na zdjęciu. Na środku za ławeczką jest budleja, rozważam, żeby ją usunąć i posadzić inne drzewko.
Po lewej jest buk. Za stipami jest róża Olivia, ledwo jeszcze widoczna. Za Olivią hortensja Pinky Winky. W nóżce ławeczki Hakone All Gold, maleństwo z podziału z jesieni. Przed buczkiem dosadziłam penstemona. Za ławeczką miscant Gracilimus. To lewa strona.
Po prawej. Ambrowiec, znowu miscant, hakone i penstemon, w głebi róża Queen of Sweden. Może po prostu wystarczy uzbroić się w cierpliwość i poczekać No i pod ławeczką coś wsadzić.

Lewy bok w zbliżeniu, może dojrzycie różę i hortensję.

Prawy bok.

Za ławeczką widziane od lewej strony.

Za ławeczką od prawej strony.

Widać jeszcze ciemierniki, które muszę bliżej drzew przesadzić bo giną za ławeczką.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 09:45, 21 cze 2024

Do góry
Mój żywopłot rododendronowy rośnie, po ciężkiej wiośnie dostał ładne duże i zdrowe przyrosty.Opryskalam na grzyba i szkodnika, zobaczymy wiosną, czy skutecznie.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:45, 21 cze 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Judaszowiec za 390zł. Na szczescie jest ładny

Ale cudnie wybarwiony! Gdybyś kupiła więcej musiałby się nazywać zagajnik Judasza
30 arów wietrznej pustyni 09:31, 21 cze 2024

Do góry
JoanNa napisał(a)
Natyrałam sie dzisiaj jak dziki wół, ale kurcze..lubię to! Jeszcze jak są efekty, to nawet człowiek nie czuje tak tego zmęczenia.
40 cisów w ziemi Została druga częśc frontu do obsadzenia-ale tam juz mniejszy metraż, więc szybciej pójdzie.
Ziemia wzbogacona obornikiem, dolomitem i mączką bazaltową+ podczas przekopywania wymieszaly się dodatkowo zrębki którymi było do tej pory wyściółkowane, więc to też z czasem powinno stworzyć fajną glebę.
Cisy malutkie,bo niestety nie stać mnie na takie wypasione giganty jakie sadziła np. Ania (Anbu). Zatem będę ćwiczyć moją cierpliwość obserwując jak rosną
A derenie bedą do przeprowadzki.

No jak cisy posadzone z takimi dobrociami to na pewno wolno nie będą rosły

Ja sadziłam swój żywopłot w październiku 2022r. i pierwszy sezon stały w miejscu ,bo się ukorzeniały a w tym miały już duże przyrosty
Wilczy ogród 09:21, 21 cze 2024

Do góry
Magleska napisał(a)

Dalijki już ładnie kwitną.
Kolorowo i bujnie w ogrodzie jest.
I piękny grujecznik na ostatnim zdjęciu ? co to za odmiana ?
Duży. piękny
A z tyłu panstemony ?
Ogród Basi 09:17, 21 cze 2024

Do góry
basia3012 napisał(a)

Po cięciu bukszpany były opryskane Mospilanem więc lanca zmierzwiła im trochę czuprynki.Poza tym na zdjęciach widzę jakieś pokrzywione kule. W realu nie widziałam tego.

Pozdrawiam.

Pięknie Basiu. Widzę u ciebie brunery całe.
U mnie ślimory je ponadgryzały
W moim małym ogródeczku II 09:15, 21 cze 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Elu to zależy jaka róża. Nie obcinam wszystkich pędów, zostawiam te na których róża już wypuściła nowe, zdrowe pędy. Wycinam też te, które mi przeszkadzają. Nie dopuszczam, żeby rosły samopas, bo później ciężko z takimi zrobić porządek. Jeśli wszystkie pędy skrócisz na około 80 cm, możesz w przyszłym roku nie mieć kwiatów. Róże różnie reagują.

Jak zwykle Dorotko u ciebie bardzo klimatycznie i bardzo ładnie
Hosty okazałe piękne
Dużo masz w tych dzbanach, donicach roślin.

Dekorację jak za wsze na medal
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:11, 21 cze 2024

Do góry
Macierzanka pod winogronem. Szybko się rozrasta i tłumi chwasty. To był dobry pomysł by ją tam posadzić. Co prawda nie kwitła spektakularnie, ale może jeszcze się doczekam.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:48, 21 cze 2024

Do góry
Wczoraj skosiłam trawnik, posadziłam na frontowej kilka dzwonków gargańskich i przesadziłam na nereczkę przetaczniki goryczkowate, które ledwo zipały pod miskantem. Przedwczoraj przycięłam tawuły na frontowej. A dziś po południu będę ciąć tawuły pod domem sąsiadów bo pożarły wszystko. Same zobaczcie jaki mam tu busz:

I zostawiam dwa poranne widoczki .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:11, 21 cze 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Malownicze z pewnością nie są. Chyba muszę wpisać ten wiąz na listę do wiosennych oprysków Empularem.
Sama zobacz

Nawet Montany są pociapane spadzią.

Wiąz zaczyna odżywać i wypuszcza młode listki, a ta cholerna mszyca przeniosła się na graby. Ogrodnik to nigdy nie zazna spokoju. Zawsze coś!

No nie za piękne...
Emulparem można cały sezon niby. Miałam pryskać. Zapomniałam. Ale chyba prysnę... cisy na miseczniki.

Mszyca i mrówki to u mnie wróg nr 1 Nie jesteś sama!
Tak Cię pocieszam

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 08:09, 21 cze 2024

Do góry
Judith napisał(a)

A teraz cziluję bombę na tarasie

No w końcu jakaś normalna fota!
Ogrod nad bajorkiem 08:09, 21 cze 2024

Do góry
W sumie to chcialabym zagospodarowac tylko ten kawalek i polaczyc go sensownie z reszta rabat. Reszta ma byc dzika

To jest najlepsza miejscowa na wiosenne posiadowy. Najwiecej slonca, najbardziej zacisznie i jestesmy ukryci przed wszystkimi
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 01:07, 21 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie niektóre róże tez kwitną jakby chciały a nie mogły. Też myślę że to wina właśnie wiosennych przymrozków.
Tej lipy tobie zazdroszczę, zapach musi być niesamowity.

Jolu róże podlewam, było sucho i gorąco i trzeba było im pomóc
Lipa ma już 65 lat i trochę pewnie myśli o emeryturze ma poro suchych konarów ale kwitnie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 01:02, 21 cze 2024

Do góry
yolka napisał(a)
Aniu, pozdrawiam serdecznie
Dziękuję i wzajemnie. Miłego spotkania z fankami ogrodu

Magary Dramaty z Rabaty 23:46, 20 cze 2024

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 23:45, 20 cze 2024

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 23:44, 20 cze 2024

Do góry
U nas dziś pierwszy dzień bez deszczu Temperatura akcpeptowalna Upałów niet, burz niet, wiatrów niet
Czasu na ogród też niestety niet
Ale kilka fotek zostawiam
Niektóre róże kwitną, inne się zastanawiają Jarzmianki za to nie marudzą

Dębowe zakątki 23:03, 20 cze 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Plaża przy stawie to świetny pomysł. W ogrodzie masz pięknie, a i spotkanie ogrodowiskowe widzę.

Dziękuję i cieszę się, ze takie nasze plany, i tobie się spodobały
W ogrodzie jest jak jest. .
Spotkania ogrodowe to taki zastrzyk energii. Nasze dziewczyny są wyjątkowe.
Liliowce- w różnych miejscach , rabatach je mama

Dębowe zakątki 22:43, 20 cze 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Ale fajna plażka

Dzięki Bożenko, po wielu trudach, przeciwnościach w końcu jest

Dębowe zakątki 22:29, 20 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jak dobrze, że macie czas się spotykać ja nie mam. Nie mieszkam na działce jak wpadam na 2-3 dni to nie wiem w co ręce włożyć.

Na szczęście wczoraj przyszła ulewa. Ale rano od godz 7 podlewałam i deszczówka lepiej wsiąkła.

Masz też polacie tej ziemi.

Z fotki widać, że jesteście zadowolone ze spotkania.

Aniu masz przepiękne te mąki. Czy ty je wysiewaszco roku czy z roku na rok rosną i kwitną.

Mam też kielichowa od 4 lat. Dostałam takie maleństwo 20 cm. Posadziłam w takie miejsce, że kazdej wiosna przy porządkowaniu go już 3 razy przycielam. W zeszłym roku jesienią zaznaczyłam go i w tym roku się ostał ma ok 60 cm i ładnie rośnie.
. To
Czy on u ciebie rośnie w słońcu?

Elu, oj na takie spotkania to czas się musi znaleźć. Mamy wspaniałą ekipę. wspaniałych dziewczyn . Czas tak energetyczny , bezcenny
Oj połacia ziemi, mam, mam dużo
Tyle dobrze, że ja tutaj mieszkam.
Maki już mi się same wysiewają
A mój kielichoweiec nawet dobrze rośnie. W tym roku trochę mu się dostało od przymrozków. Ale dobrze, że odbił i nawet zakwitł kilkoma kwiatkami.
U mnie ostatnio deszcze trochę podlały ogród.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies