Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:54, 28 maj 2025

Judith napisał(a)

nie wiem czy się kiedyś odkopię, może zimą haha.
Judith 11:56, 28 maj 2025

DariaB napisał(a)

Wrzesień też podobno nie najlepszy, jest nadal gorąco i do tego bardzo wilgotno, czyli duchota. Najlepiej podobno od stycznia do maja i od października do stycznia

Miałam na myśli tę nieustającą imprezę i festyny .
Historyjka o żołnierzu - rewelacja
DariaB 12:03, 28 maj 2025

Judith napisał(a)

Miałam na myśli tę nieustającą imprezę i festyny .
Historyjka o żołnierzu - rewelacja

Wiem, wiem. Mnie zaskoczyły w niedzielny poranek wystrzały jak z armaty, a potem fajerwerki. Nie wiem co świętowali i gdzie, oni ponoć bardzo lubą fajerwerki. Z tej historii z żołnierzem się uśmiecham na samo wspomnienie. Żałuję, że nie zagadnęłyśmy go skąd i dlaczego taka polszczyzna.
Wiaan 12:44, 28 maj 2025

Daria ogród masz piękny, jest taki dojrzały w krótkim czasie i powtórzę się, że głos masz kojący na IG
Wyobraź sobie, że zabrałabyś z ogrodu drzewa, no ja sobie nie wyobrażam, a jest wiele osób, które wręcz ich unikają, byle jak najmniej liści Ja też tak miałam kiedyś, wcale się z takich osób nie śmieję, do ogrodu trzeba dojrzeć, tak jak on dojrzewa dla nas

Podczytuję o Malcie, mam na liście W tym roku mamy pierwszy urlop, na który jedziemy sami z mężem nasz 15 latek się wymiksował i też wybraliśmy wyspę na M
DariaB 12:50, 28 maj 2025

Wiaan napisał(a)
Daria ogród masz piękny, jest taki dojrzały w krótkim czasie i powtórzę się, że głos masz kojący na IG
Wyobraź sobie, że zabrałabyś z ogrodu drzewa, no ja sobie nie wyobrażam, a jest wiele osób, które wręcz ich unikają, byle jak najmniej liści Ja też tak miałam kiedyś, wcale się z takich osób nie śmieję, do ogrodu trzeba dojrzeć, tak jak on dojrzewa dla nas

Podczytuję o Malcie, mam na liście W tym roku mamy pierwszy urlop, na który jedziemy sami z mężem nasz 15 latek się wymiksował i też wybraliśmy wyspę na M

Nie gadaj, że Madera? Ja mam ją w planach od lat, chciałam z moimi córkami polecieć i może się skuszę ale raczej we wrześniu. Ja sobie osobiście nie wyobrażam ogrodu bez drzew, co prawda zielona ściana za płotem to w dużej mierze zasługa sąsiada, gdyby to wyciął byłoby źle, ale póki co chyba nie ma takiego zamiaru. To prawda, że do ogrodu się dojrzewa, w ogóle do grzebania w ziemi się dojrzewa, ja kiedyś nie lubiłam
Wiaan 13:51, 28 maj 2025

Daria zgadłaś, zdam relację po powrocie
edi75 14:04, 28 maj 2025

Daria fajnie opowiedziane
Patrycja_KG_Lu 14:33, 28 maj 2025

DariaB napisał(a)

Wiem, wiem. Mnie zaskoczyły w niedzielny poranek wystrzały jak z armaty, a potem fajerwerki. Nie wiem co świętowali i gdzie, oni ponoć bardzo lubą fajerwerki. Z tej historii z żołnierzem się uśmiecham na samo wspomnienie. Żałuję, że nie zagadnęłyśmy go skąd i dlaczego taka polszczyzna.

Jak huk armatni to pewnie ten ze stolicy:

Cała ceremonia jest przed oddaniem wystrzału.
DariaB 15:01, 28 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jak huk armatni to pewnie ten ze stolicy:

Cała ceremonia jest przed oddaniem wystrzału.

Trochę się właśnie godzina z wystrzałami z Veletty nie zgadzała bo ponoć strzelają w południe, a jak byłyśmy w okolicach Valetty o 12 to nie strzelali
Polon 16:39, 28 maj 2025

Ogród do podziwiania a Malta do odwiedzenia
Bardzo zachęcająca Twoja relacja, opowieści o polskojęzyczne fajne, miłe to