Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:38, 07 mar 2020

Do góry
Poscinalam stipe ale jestem ciekawa co z niej bedzie bo leje od tygodni. Jeszcze tak mokro zima to nigdy nie bylo. Az sie boje ile mi traw wypadnie.Zaprawialam co prawda dolki i przygotowywalam ziemie ale jednak to ciezkie podloze.

Leje i leje i slonca brak- zaczelam lykac skoncetrowana witamine d3, wszystkie b i magnez i o niebo lepiej sie czuje Mialam widocznie za duze niedobory, bo zwykle witaminy nie wystarczaly.A niby sie zdrowo odzywiam.

Dzis z Eddim ide na calodzienny kurs przeciw polowaniu w lesie. Wroce pewnie z tym szatanem wykonczona. W poniedzialek spotkanie grupowe na trening z psami w lesie.

A tak wyglada mo kompostownik
Uwielbiam takie widoczki

Sezon 2017 u Hanusi 07:24, 07 mar 2020

Do góry
Przebiśniegi się kłaniają. Niestety mam ich tylko na jednym miejscu. A tych pojedynczych też niewiele.

Ranczo Edy 07:18, 07 mar 2020

Do góry
Od Ciebie.
Ogród Cioci cz. 3 02:11, 07 mar 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No sio zimo W lesie u mnie jeszcze śniegu płaty.W górach śnieg ale na dole wiosnę czuć

Cudne klimaty wiosenne a trawki bardzo szybko masz przycięte. Szybko przycinam tylko turzycę palmową. Znów zrobiło się zimno i brzydko, nastrój zamierzam poprawić sobie bratkami ale nie wiem czy u mnie już dostanę. Mam tylko wolne soboty na coś ogrodowego i jak tu pogodę zamówić na soboty? już druga z kolei odpada dla pocieszenia pooglądałam Twoją mini wiosnę donicową.
Ranczo Edy 00:21, 07 mar 2020

Do góry
spokojnej nocy ....

Ranczo Edy 23:28, 06 mar 2020

Do góry
złapałam świetliki ...nie miały domu....

obcięłam warkocze ...
Ranczo Edy 23:23, 06 mar 2020

Do góry

Ranczo Edy 23:21, 06 mar 2020

Do góry

Dębowe zakątki 23:18, 06 mar 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Witam w nowym wątku
cieszę się,ze zaglądasz do mnie.

C
hciałam dzisiaj popracować w ogrodzie.
Ale niestety wolny dzień.A tu cały dzień padało. I dalej pada. Wiadomo, opady potrzebne.
A z moich planów prac ogrodowych nic nie wyszło.
Ale wiosna już jest. Dziś trochę skulona zapłakana.

Tulipany

Zdjęcia obłędne
U mnie też pada, i pada, i pada... a czas tylko w weekend. Pech po prostu
Sezon 2017 u Hanusi 23:04, 06 mar 2020

Do góry
eda napisał(a)
Tak tak potwierdzam najpiękniejsze i zawsze będą mi się kojarzyć z tobą Hanusia
dużo zdrówka i spokojnej kolorowej nocy

Dokładnie tak jak i mnieHania to ranniki słomeczmy kolor.
Haniu kuruj się kochana.Wiosna poczeka
Ranczo Edy 22:51, 06 mar 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Przepiękne masz ciemierniki, wszystkie wiosenne cudne, ale w tym kolorze krokusów się zakochałam

Witaj Kasiu u mnie dziękuję bardzo kwiatuchy się kłaniają

Ranczo Edy 22:45, 06 mar 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie tak pięknie nie ma, chyba. Normalnie zazdroszczę! Codziennie pada, i codziennie wieje. Nie mogę pozbyć się kaszlu, chociaż leki biorę nadal. Może jeszcze tydzień w domu posiedzę.

Ojej współczuję Hanusia zdrowiej zdrowiej zdążymy ze wszystkim zbieraj siły to najważniejsze u mnie też ciągle pada na chwilę wyjrzy słońce i od nowa deszcz ...Lencia tydzień w domu też gardło, kichamy wszyscy taka pogoda ale mam nadzieje już nie długo tak przecież wiosna zaraz to słońce wyjdzie i będzie pięknie buziaki lecą

Sezon 2017 u Hanusi 22:37, 06 mar 2020

Do góry
Tak tak potwierdzam najpiękniejsze i zawsze będą mi się kojarzyć z tobą Hanusia
dużo zdrówka i spokojnej kolorowej nocy

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 06 mar 2020

Do góry
Dziewczynki najpiękniejsze są chwile oczekiwania.....i co kończą się ..
no cóż czas leci

skoro jest zajawka to mogę ze spokojem przypomnieć chwile czerwcowe i opowiedzieć o pracy Mai

wyobraźcie sobie że macie przed sobą 10 osób wpatrzonych w twarz i oczekujących na nagranie sceny,

Maja nie ma napisanego tekstu, w trakcie pobytu w ogrodzie coś sobie w głowie układa, patrzy, słucha, tu wspólnie z Pauliną redaktor z Redakcji programu ustaliły miejsce do nagrania, musiała się skupić więc to nie jest łapanie promieni słonecznych bo ich pewnie 24 czerwca każdy miał dość

I nic nie umknie uwadze - tu otwarte oczy że niby zaraz już - aż tu nagle okrzyk kamera, kamera szybko...bo zauważyła jak biedronka zjada mszycę - niestety kamera tak szybka nie była

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 21:28, 06 mar 2020

Do góry
nyna76 napisał(a)
To moje zakupy z Gardenii

Lilie podobno mają dorosnąć do 190 cm. Będę wąchać z taboretu.

Witaj,
fajne zakupy. Świecznica lubi cień i wilgotną ziemię.
Ja mam też ale jeszcze nie kwitła, będę ją przesadzała w tym roku bo jednak ma zbyt dużo słońca i jest taka mizerna
Pozdrawiam i będę zaglądać

Powodzenia w pracach ziemnych
Ogrodowe skarby 21:17, 06 mar 2020

Do góry
Coś sobie przypomniałam...... PELARGONIE SIEDZĄ W PIWNICY!
Wyciągnęła je wczoraj i powoli zaczynają nabierać koloru
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:02, 06 mar 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Ale najlepiej razem Choć mają dwa legowiska

Jakie cudowne sunie...ale radości u Was
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:41, 06 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Dzisiaj dostałam od mężatego... zrobił mi niespodziankę
Skromną ale o dziwo wie co lubię

Blaszanki

Bardzo gustowny prezent
Bawarka 20:25, 06 mar 2020

Do góry
Dla pani Krystyny z firmy Rozeogrodowe.pl- obiecane potwierdzenie, ze te slimaki sa naturalna bronia w walce ze swoimi pobratyncami

Dowod kanibalizmu

Jeszcze raz dziekuje
Początki nowej grządki 20:13, 06 mar 2020

Do góry
Hej Makadiamia, milo ze zajrzalas tak dokładnie ulica jest od polnocy. Rabata jest caly dzień na sloncu. Masz racje w najwezszym miejscu tak bedzie nieco ponad metr. Te dwa brzuszki z falek maja 2.5m. Brzuszek od wjazdu do domu jest "grubszy" 4m a ten na szambie az 8m. Bo chcielismy ten dekiel z szamba schowac w rabacie, zeby nie sterczal w trawniku. Myślałam o zywoplocie, chyba najbardziej z cisa mi sie tam widzi ale nie jest to warunek konieczny, pomyslam zeby odsunac sie nieco od plotu, zeby w razie czego zmiescil sie tam żywopłot gdybym kiedys w przyszlosci go chciala. Moze na jesieni z takich patyczkow jesli juz, bo niestety ale sadzonki w doniczkach przekraczaja moj budżet. Myslalam tez zeby na ten panel od plotu puscic bluszcza taki zwykly ciemnozielony, ale nie wiem czy go nie wypraży to slonce. Pisalam ze nie jest to warunek konieczny bo dom stoi dosc daleko od szosy, gdyby stal blisko pewnie juz dawno bym sie szczelnie zasadzila żywopłot dawalby zapewne fajne tlo, ale licze ze trawy ozdobne mógłby spełnić poki co ta role. Wysylam rysunek z pomiarami, sorrki jesli proporcji nie odtworzylam jak należy, ale mysle że bedzie widac o co chodzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies