Blat betonowy? Ho, ho. Może być piękny. I pewnie trzeba jakieś pręty stalowe włożyć w beton. I dookoła, przy krawędziach też, dla pewności, żeby narożnik nie odpadł. Będzie emocji.
Świetnie, że u Ciebie nie ucierpiały ciemierniki przy przesadzaniu. Też w tym roku widzę sporo siewek i jesienią spróbuję je przenieść w inne miejsce. Tamtego uśmierconego ciemiernika przesadzałyśmy w maju. Takie wskazówki były w jakiejś gazecie.
Nic dzisiaj nie sadziłam ani przesadzałam z uwagi na zapowiadane przymrozki a trochę tego mam w donicach.
Za to były porządki. Wertykulacja trawnika, mycie kostki karcherem i piaskowanie fug. Dosiewki i nawóz po mrozach.
Nawiozłam bukszpany i podsypałam nawozem niebieskim hortensje ogrodowe. Nie wiem czy to coś da ale pierwszy raz chcę spróbować. Reszty jeszcze nie nawoziłam.
Mało ich w ogrodach, nie wiem czy u kogoś na ogrodowisku rosną.
Lubię takie perełeczki wyszukiwać
Teraz mam widok na kwitnące nipponki, póki wiąz jest goły
Aga dziękuję za namiary na szkółkę, bo oprócz wyboru z pośród 3 dereni to jeszcze kalinę mi piękną znaleźli
Danuś - jak ja się cieszę że Cie posłuchałam pomimo tylu obaw! jesteś zdolna Kobieta, masz niesamowite wyobrażenie końcowego efektu - szacun dla Ciebie
daszek wyszedł rewelacyjnie
Tak napisałam, że mnie zniosło, też mnie nosiło i zrobiłam szybkie bezpieczne zakupy
Oj szkoda Twojej, ale warto ją mieć wiem, bo rok temu koło niej przechodziłam, ale eM mnie
wtedy skutecznie zniechęcił...
Moja ślicznotka
mam nadzieję, że będzie taka jak na etykiecie