Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:16, 30 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
różyczki śliczne, moje angielki też mają nowe pączki, zastanawiam się też jak przezimują. Mówisz że będziesz robiła kopczyki z kory... połączysz ją z czymś? czy tylko kora? W ubiegłym roku robiłam kopce z ziemi i igliwia.

Aniu, wysypię tylko korą, zobaczymy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:01, 30 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj rano wstalam gorzej zmęczona niż się kładłam wieczorem. Całą noc śniła mi się wojna, jakieś naloty. Budziłam się, zasypiałam i znowu sen powracał. Nie pisalabym o tym snie gdyby nie to, że pomiędzy jednym a drugim nalotem przypomniałam sobie że przeciez nie posadziłam tulipanów... stwierdziłam, że wojna wojną, naloty nalotami ale do wiosny się przecież skończy a mi cebule się zmarnują i wiosną nie zakwitną... CZy to już kwalifikuje się pod leczenie zamknięte?
Aniu to tylko zmęczenie i stres wyłazi nocą i próbuje się ulotnić poprzez sen
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:01, 30 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj rano wstalam gorzej zmęczona niż się kładłam wieczorem. Całą noc śniła mi się wojna, jakieś naloty. Budziłam się, zasypiałam i znowu sen powracał. Nie pisalabym o tym snie gdyby nie to, że pomiędzy jednym a drugim nalotem przypomniałam sobie że przeciez nie posadziłam tulipanów... stwierdziłam, że wojna wojną, naloty nalotami ale do wiosny się przecież skończy a mi cebule się zmarnują i wiosną nie zakwitną... CZy to już kwalifikuje się pod leczenie zamknięte?

Jeszcze nie leczenie ale już blisko
Aniu a host bym nie przekreślała, ale może bardziej variegata, ciemnozielone z białymi brzegami??? Może mniejsze, może bardziej o pokroju pionowym ???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:58, 30 wrz 2012

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 18:40, 30 wrz 2012

Do góry
Marzenko na to wygląda i to chyba bardzo okrągłe.
Sylwia buziole ogromne i kwiatki skrome
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 18:31, 30 wrz 2012

Do góry
różyczki śliczne, moje angielki też mają nowe pączki, zastanawiam się też jak przezimują. Mówisz że będziesz robiła kopczyki z kory... połączysz ją z czymś? czy tylko kora? W ubiegłym roku robiłam kopce z ziemi i igliwia.
Mój kawałek raju II 18:20, 30 wrz 2012

Do góry
Aniu,dobrze by było gdyby zima była łagodna ( jak ja zimy nie lubię!) ale jak ma mrozić od lutego to lepiej niech będzie zimowo...
też lubię zielonki, ale już dawno nie byłam...
Ogrodnik mimo woli 12:52, 30 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu przypominam, bo prosiłaś że jutro "Maja" u Gabik
Nie wiecie kiedy sa powtórki Mai w Ogrodzie bo ja dzis zaspałam?
Moje zmagania ogrodowe 11:46, 30 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
co do pampasowej to mój pan w ogrodniczym mówił, że dość ekspansywna i że trzeba bardzo dobrze okryć na zimę.

Gdzieś czytałam o przechowywaniu jej w piwnicy, trzeba ją wsadzić o donicy i na zimę do piwnicy, ale ewentualnie ten pomysł wykorzystam za rok. Sprawdziłam berberysa, mój jakiś bardziej zielony niz ten z grafiki google, ale pokrój ten sam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:53, 30 wrz 2012

Do góry
wiem Marzenko..., ale kto mi może pomóc w odpowiedzi na to pytanie jak nie Wy
Co do host to właśnie między innymi dlatego je wyciełam. Chyba je wykopie i dodam tam jeszcze traw... i chyba dokupie 2 świerki a cyprysy wsadze w inne miejsce. Będą udawały żółte bukszpany przed sciana wodną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:19, 29 wrz 2012

Do góry
a może tam gdzie bergenie dać jeszcze jeden cyprysik, wówczas będzie równowaga? CZy lepiej wywalić te świerczki? o to jest pytanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam przy limkach pod ściana domu, ale tutaj obok tego buka jest też 5 sztuk (niestety tutaj kiepsko widać...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Doczytałem, że przecięłaś linię....będzie się lało jak z węża strażackiego

M się ucieszył bo będzie musiał robić skretkę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 29 wrz 2012

Do góry
Sebek w projekcie mam cyrysy, ale żal mi było wywalać te świerki, stąd taka decyzja by połączyć świerki z cyprysami ale wlaśnie to ten zgrzyt
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 29 wrz 2012

Do góry
potem wysadziłam jeszcze kilka roślin przy białych kulach bo tam będzie linia trawnika... i tyle
aaaa przesadziłam też rozplenicę mam nadzieje że jej nie zaszkodziłam... okopalam jaa trak daleko, że sama nie dałam rady jej dźwignąć, a sily to ja mam trochę pomagała mi najstarszy syn. Oboje ledo co ja przetargaliśmy w nowe miejsce dwie inne tez powinnam przesadzić o pól metra ale już tego nie zrobiłam
Przeciełam też szpadlem linie kroplująco
ech i to nie koniec pracy w tym miejscu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 29 wrz 2012

Do góry
poźniej wyciełam poprzysychane wiekie hosty, poniekąd też po to by zobaczyć czy bez nich będzie lepiej i czy dać tam jeszcze inne trawy....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 29 wrz 2012

Do góry
jeszcze wczoraj wyglądało tak,

dzisiaj po przesadzeniu trzech świeków z różnych części ogrodu, 2 groszków cyprowych też z różnych miejsc, 10 bergenii, 7 morningów i 2 variegatusów wyglądało tak

przyznam że mnie nie zachwyca... o ile na żywo wydawalo mi się że jest nieźle to już na zdjęciach czuje zgrzyt...
Ogrodnik mimo woli 21:41, 29 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu przypominam, bo prosiłaś że jutro "Maja" u Gabik

Super za przypomnienie ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 29 wrz 2012

Do góry
narobiłam się dzisiaj co nie miara, a specjalnie tego nie widać.... kurcze jak ja bym chciała bez kombinacji wejśc na rabatą i ją zacząć od początku... Przerabiając rabatę trzeba wykonać potrójną robotę... to tyle w temacie narzekania
Dzisiaj pojawily sie u mnie bergenie

Ogród z lustrem 21:08, 29 wrz 2012

Do góry
to jeden z najpiękniejszych ogrodów normalnie kocham go oglądać....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies