Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:14, 29 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
Aniu ... nowa rabata !!! ... hmmm ... czyli Kazek oddał kolejny kawał trawniczka ... dziękuję będzie kolejna uczta kfiatków ... muszę przyznać, że po obejrzeniu i pomiędzy obrazkami przeczytaniu o dniu praowicie dopieszczającym rabaty i nie tylko poczułam się troszku jak obibok ... bo ja dziś miałam dzień wędrowniczka ... i trafffki to widziałam w lesie i na ruinach ... swoją drogą nic tak nie dodaje uroku jak porastające ruiny ... bo po skorupie zamku siem szwędałam ... buziak

Ja się ma tego troszkę, a czas ograniczony..to ...... pasowałoby jeden dzien w tygodniu minimum pogrzebac w ogrodzie a nie jeden dzień na miesiac.... ale c otam.. Ty masz wycieczkę po ruinahc, a ja miałą mwycieczkę po swojje ogródkowej ruinie..... ale przyciete trafki (te od trawnika) od razu poprawiły całokształt..... aż miło było popatrzec ..... No i tym sposobem wygospodarowałam miejsce na cebulowe.... niestety dalej za mało..... bo zakupy zawsze większe niz możliwosci...
Pod akacją i innym dobrem miałam liliowce i lilie.... za ciemno , za wysokie... wiec przeniosłam to wszystko na nowe miesc.. czołgajac sie pod choinkami..dosłownie.. z połową wiaderka kiepskiej ziemi.... wyrzuciłam ją za choinki, a naciągałam tam dobrej ziemi (tu już nosiłam po wiaderku..bo z innego kierunku)..... i będę mieć piękne miejsce pod cebulowe.... taki metrowy krag cebulowych.... zanim zarośnie.. to cebulki przekwitną.... a liliowce i lilie odżyją w noym miejscu.... a lilie 2 metrowe Białostockei zresztą - od mamy...... sadzone w dniu 1 stycznia... będą widoczne zza skalniaka... nózki w liliowcach (jak lubią) a gówka w słoneczku..też tak lubią..... a ja z tarasiku widok na żółty łan lilijek....
ale co sie omachałam to moje...... mam nadzieje, że to gut idea z takim rozplanowaniem......
A te te lilie i w tle widać liliowce.... przesadzone Akacja sierozrosłą... a M nie daje jej wyciac..... grrrrrrr

Mala_Mi 22:16, 29 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Z trawek się u Ciebie nie podszkolę niestety. A dlaczego Twój zawilec ma nierówne płatki? Piękne masz marcinki te niziutkie.Pozdrówka.

zapomniałam jeszcze o grzybach napisac-super, będą tam już rosły wiec w przyszłym roku przypilnuj żeby za bardzo nie wyrosły jak wolisz mniejsze.

Aż sie cofnęłam obejrzec te nierówne płatki.... hmm.. na każdym kwiatku tak samo... chyba ten typ tak ma... bo rosnie ładnie A może taki indywidualista jak ja
Konstancja30 22:27, 29 wrz 2012

Aniu na te ruinki zabiorę Was jak przyjedziecie ... żebyście klaustrofobii się u mnie na areałach nie nabawili ... i proszę mi ogrodu marzeń z milionem kfiatków ... ciukadełek w ptaszków nie obrażać ... jest piękny
Bogdzia 22:30, 29 wrz 2012

asc napisał(a)

Z trawek się u Ciebie nie podszkolę niestety. A dlaczego Twój zawilec ma nierówne płatki? Piękne masz marcinki te niziutkie.Pozdrówka.

zapomniałam jeszcze o grzybach napisac-super, będą tam już rosły wiec w przyszłym roku przypilnuj żeby za bardzo nie wyrosły jak wolisz mniejsze.

Aż sie cofnęłam obejrzec te nierówne płatki.... hmm.. na każdym kwiatku tak samo... chyba ten typ tak ma... bo rosnie ładnie A może taki indywidualista jak ja

tak właśnie pomyślałam że sie do Ciebie dostosował.
eliza3 22:50, 29 wrz 2012

Aniu, obejrzałam wszystkie fotki. Oczywiście trawy, trawy... są piękne malownicze, nie posiadam, ale posiadać będę... chyba... Marcinki bardzo ładne, zwłaszcza te fioletowe.
Jabłonka zakwitła? Ale dziwy
monteverde 23:36, 29 wrz 2012

Anusia, Twoje jakoś tak i jakoś inaczej i jakoś podobnie, zapomniane , nie znane przepięknie wyglądają, a Watanabe to kalina japońska, przypomnij nazwę tej Horti , no i oczywiście Everesta podrap za uszkiem a tu Ciebie znalazłam
Ogrodnik mimo woli - strona 959 - Forum ogrodnicze - Ogrodowisko
www.ogrodowisko.pl › Forum › Nasze ogrody › Ogrodnik mimo woli
Dajesz +1 publicznie. Cofnij
3 godz. temu – ... niestety jesienne widoki przebarwiajaca sie hortensja watanabe czy jakoś tak.. bez Miss Kim.. Słoneczniczek wierzbolistyny zwany Maryśką.

Ogród masz pokazowy i ja Ciebie za jego piękno chwalę, a Kazia za trawniczki i inne prace ogrodowe pozdrawiam weekendowo
malgocha1960 10:00, 30 wrz 2012

Aniu,pieknie kwitną u ciebie łany astrów,a zdjęcie z ławeczką przmglone bajeczne.Też mam słoneczik wierzbolistny,ale ma na razie paki.Zaciekawiło mnie dlaczego nazywany jest marysia?Sąsiad w ubiegłym roku podgladał,bo rosnie przy siatce czy to nie marihuana,czyzby o to chodziło?
EPODLAS 11:47, 30 wrz 2012

Aniu, długo nie byłam przekonana do traw. Teraz nie wyobrażam sobie jesiennego ogrodu bez nich. Pięknie się komponują z marcinkami, rozchodnikami i rudbekiami. Aniu, jaki to zawilec? Ja kocham zawilce - wszystkie.
Mirka 12:52, 30 wrz 2012

ana_art napisał(a)
Aniu przypominam, bo prosiłaś że jutro "Maja" u Gabik
Nie wiecie kiedy sa powtórki Mai w Ogrodzie bo ja dzis zaspałam?
Sebek 13:38, 30 wrz 2012

15.05, potem 17.05 - a więcej tutaj