JUż widziałam, że Asia odp. za mnie, tak, to szałwia Plumosa. Pokłada się okropnie. Związałam ją już sznurkiem bo wszystko dookoła jej
Róże już podpisałam
Magnolia Suzan ma fajne, grube liście
Szałwia już kończy kwitnąć, więc mało zostało koloru fioletowego, więcej różu po przekwitnięciu. Za to werbena zaczyna.
Zauważyłam,że w gruncie znacznie lepiej rośnie szałwia w donicach to mikrusy w porównaniu z tymi samymi sadzonkami z gruntu.Warto mieć takie miejsce bo u mnie się sprawdza!
Aga Ty w żadne mi kompleksy nie wpadaj, ja uwielbiam Twój ogród, u Ciebie to zawsze coś na rabatach się dzieje... masz bardzo klimatyczny ogród chcesz to mogę w kopciuszka się zamienić, tylko kiedy? buziaczki
rozchodnikowa zaczyna wyglądać
widać, że ta pogoda odpowiada carexowi Gold Band... w tamtym roku od suszy zasychały mu końcówki...
Ale masz ładne tereny wokół. Płot bardzo w moim stylu, las naparstnic i te lekkie nierówności terenu Doradzać nie będę, bo ciężko bez znajomości całości. Mi się podoba tak jak jest. Szkoda, że się wstrzymujesz z założeniem wątku. Nie naciskam oczywiście, tylko sobie myślę, że juz teraz masz co pokazać. Będę cierpliwie czekać
Bardzo ładna ta szałwia. Pierwszy raz ja zobaczyłam u Ani-anpi.
I jak ją zobaczyłam na ryneczku to już wiedziałam,że ją kupie
Nie wiem gdzie można kupić jej nasionka.
Fajny pomysł aby ja wysiewać.
A ta niebieska roślinka to ostróżka .Taka wieloletnia.
Liliowce kwitną, rozkwitają i dużo w pakach jeszcze
Skoro Boscobel polecasz to ja zakupie jesienią dla teściowej
U mnie pięknie kwitnie Pashmina i Baronesse
Aaa, właśnie będę szukać roz do obsadzenia tarasu- ( może właśnie Boscobel) tak sobie wymyśliłam,że wyżej będzie w skrzyni chyba stipa ( chyba że są miskanty co nie mają ostrych liści) a na ziemi na dole róże i szałwia. Róże białe lub różowe. Bo nic u siebie nie pisałam, ale taras jest w przebudowie, będzie skracany i będzie skrzynia około 80 cm. Jak mąż zrobi to zdjęcie mogę Ci wysłać na telefon? Zerkniesz może,doradzisz?