Trochę fotek z mojej działki. Rzadko bywam na działce a jeszcze rzadziej na foru. Ziemi nie kupiłam, plany pokrzyzowaly inne sprawy no cóż nikt nie mówił że będzie łatwo.
Trochę jesiennych fotek
MW śliczna, Aleksandra wymiata. Penstemon mnie urzekł ale to maleństwo w połączeniu z ciemnym hmm... nie wiem też czym mnie zachwyca. Co to za roślinki?
Jak dla mnie to ta cienista wymiata. Najpiękniejszy zakątek ogrodu
Pamiętasz jak mówiłam że nie rozumiem waszego zachwytu nad jarząbami? Otóż oficjalnie i publicznie odszczekuję patrząc na twojego. Biała jarzębinka na tle tych fioletowych listków wygląda absolutnie fantastycznie. Gdybym zobaczyła to drzewko w tej fazie to bym najpierw kupowała a potem myślała gdzie upchnąć
Elu, i moja trzmielina też jeszcze nie jest tak intensywnie przebarwiona jak u Ciebie. Ale na szczęście nie traci liści jak u Ewy. Trochę zaczyna różowieć ale delikatnie. Zrobię jej zdjęcie i pokażę ale pewnie za kilka dni. Jak będzie już bardziej jesienna.
Pozdrawiam.
Grad na szczęście tylko liście moreli podziurawił, nic więcej.
Dzisiaj po pracy na szybko ułożone dwie płyty pod śmietnik i posadzony miskant - ma za zadanie urosnąć i zasłonić śmietnik od strony zejścia z tarasu
Między płytami a kostką muszę wsypać żwirek jeszcze. Miskanta podsadzę chyba przywrotnikiem, chyba że mi coś innego kto podpowie... na zdjęciu nie widać, ale zaraz po prawej, za miskantem jest spory spadek, muszę zabrać stamtąd trzy Boniki i podnieść teren.
To żałuj ,że nie kupiłaś jej. To cudna trawa.
U Ani dziś jak ja zobaczyłam, to z głowy mi wyjść nie chce.Cudna.
Sama trawa ok, 30 -40 cm wysokości a z rozłożonymi kwiatowstanami i to dużymi może po 20 sm z 1 m ma.Może więcek, może mniej./nie mierzyłam dokładnie. Niech się Ania wypowie dokładniej.
Tą trawę muszę przesadzić , bo jest uwięziona między innymi roślinami i nie widać jak ona jest piękna w całości.