Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

AnnaMS 20:48, 11 mar 2020

Witaj Aniu , śliczne te krokusiki, takie maleństwa a tyle radości na jesieni dosadziłam je pod Antonówką ale nie wschodzą :-\ ciekawa jestem co jest powodem tak późnego startu ... Ciemierniki cudo, też odwiedziłam Ob. no i nabyłam kolejne trzy, kilka cebul lilii i dwa mini kwiatki doniczkowe ... no strach wchodzić do tego marketu
Ogródek z ozdobami i krokusami już taki radosny
Dorota123 21:13, 11 mar 2020

anpi napisał(a)

Krokusy posadziłam tam, gdzie będę ich najwięcej widziała z okien domu Nawet jak jest pochmurno i za zimno by iść do ogrodu lub wyjść nie mam czasu, zawsze miło choć zerknąć na te słoneczne choć stulone łebki krokusów Mam zamiar mieć ich coraz więcej w ogrodzie!
A dziś piękna słoneczna pogoda. Rozsypałam podłoże popieczarkowe na kolejne rabaty. Zaczęłam wyciągać pomału dekoracje ogrodowe!

Ważne jest, żeby z okien był ładny widok na ogród. Też czasem gapię się przez okno na jakąś roślinkę, albo dumam co by tam jeszcze wcisnąć. Ja jeszcze nie skończyłam cięcia traw, co dzień staram się coś zrobić. Dziś posadziłam część bratków do donic, jutro posadzę resztę. Przesadzam też rozrzucone byle gdzie przebiśniegi na brzeg rabaty, dziś jeszcze znalazłam kilka.
dominka 19:24, 12 mar 2020

Aniu piękna wiosna u Ciebie. Słońce pieści ogród.
anpi 20:03, 12 mar 2020

anabuko1 napisał(a)

Tylko ta pogoda w kratkę nie cieszy.
Ale i tak fajnie, że udało mi się, nam z mężem coś już ogarnąć z większych prac ogrodowych
Śliczne te krokusikowe słoneczka

Tak,dzisiaj było +15 st., ale wiał mocny wiatr. A jutro ma być już znowu chłodniej.
Dziś do ogrodu wyrwałam się tylko na pół godzinki. Kupiłam trochę podpędzonej wiosny w doniczkach i wprowadzam do ogrodowych donic

anpi 20:15, 12 mar 2020

Ania111 napisał(a)
Aniu ,

Jestem z rewizytą

cudowne krokusy , przylaszczki i niecierpki ,
pięknuitko w tym twoim ogrodzie
I jak kolorowo

Dziękuję Aniu za pochwały
Troszkę koloru- a radość wielka
anpi 21:24, 12 mar 2020

AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu , śliczne te krokusiki, takie maleństwa a tyle radości na jesieni dosadziłam je pod Antonówką ale nie wschodzą :-\ ciekawa jestem co jest powodem tak późnego startu ... Ciemierniki cudo, też odwiedziłam Ob. no i nabyłam kolejne trzy, kilka cebul lilii i dwa mini kwiatki doniczkowe ... no strach wchodzić do tego marketu
Ogródek z ozdobami i krokusami już taki radosny

Aniu, może głęboko posadziłaś krokusy? Ale chociaż listki powinny już mieć.
Ja mam do Ob. trochę daleko, więc tak nie kusi Ale jak widzisz są sposoby i asortyment sam przychodzi mi do domu.Moje ciemierniki jeszcze na tarasie czekają na wysadzenie, ale pójdą na razie do doniczek i muszę dokupić im coś do kompozycji.
A moja wstążka krokusowa sadzona była od połowy- drugą później zakupioną mieszanką i ta okazała się być całkowicie inna kolorystycznie od pierwszej.I tak mnie to kuło w oczy, że teraz w trakcie kwitnienia przynajmniej te ciemniejsz żółte których było najwięcej poprzesadzałam wyrównując trochę kolorystykę
anpi 21:40, 12 mar 2020

Dorota123 napisał(a)
Ważne jest, żeby z okien był ładny widok na ogród. Też czasem gapię się przez okno na jakąś roślinkę, albo dumam co by tam jeszcze wcisnąć. Ja jeszcze nie skończyłam cięcia traw, co dzień staram się coś zrobić. Dziś posadziłam część bratków do donic, jutro posadzę resztę. Przesadzam też rozrzucone byle gdzie przebiśniegi na brzeg rabaty, dziś jeszcze znalazłam kilka.

Ja też mam jakieś pojedyncze sztuki przebiśniegów i krokusów w rabatach(nie wiem skąd tam się wzięły), ale chyba poczekam, może się rozrosną
U mnie do cięcia zostały niektóre róże. Donice też pomału obsadzam wiosennymi.
Teraz leje deszcz, ciekawe, czy jutrzejsza pogoda pozwoli na pracę w ogrodzie?
anpi 21:54, 12 mar 2020

dominka napisał(a)
Aniu piękna wiosna u Ciebie. Słońce pieści ogród.

Agnieszko miło mi słyszeć(widzieć)takie słowa
Słoneczka już coraz więcej, ale jeszcze zbyt mało...
Gosialuk 21:59, 12 mar 2020

Aniu śliczna ta rzeczka krokusowa. Faktycznie dużo lepiej wygląda po przesadzeniu. Żółty to taki radosny kolor - w sam raz na powitanie wiosny.
anpi 22:47, 12 mar 2020

Gosialuk napisał(a)
Aniu śliczna ta rzeczka krokusowa. Faktycznie dużo lepiej wygląda po przesadzeniu. Żółty to taki radosny kolor - w sam raz na powitanie wiosny.

Gosiu, miło, że zaglądasz
W pierwszej części tej krokusowej rzeczki, dużo jest białych krokusów, których nie widać na razie w drugiej części. Ale już poczekam aż wszystkie krokusy zakwitną i wtedy może jeszcze coś poprzesadzam. Może dosadzę więcej fioletowych?