Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

AnnaCh 20:05, 11 mar 2020

Wszędzie szkoły zamnknięte, może i dobrze, dzieci przechodzą łagodnie i bezobjawowo, więc mogą poroznosić na mnóstwo osób.
Przyszła mi do głowy taka podobna historia jak moja córka była w przedszkolu były jednego roku wszy, panie zauważyły i była szybka interwencja żeby posprawdzać dzieciom głowy i działać, epidemii nie było. Niestety następnego roku panie nie interweniowały, bo się rodzice jednego dziecka z wszami rok wcześniej awanturowali jak one w ogóle śmiały i tym sposobem wszy się rozniosły i 3/4 przedszkola było zainfekowane. Najlepsze jest to, że za tym pierwszym razem one zrobiły to naprawdę dyskretnie, ja do tej pory nie wiem które dziecko miało, a które nie.
Więc morał taki, że lepiej dmuchać na zimne i reagować.
Gruszka_na_w... 20:17, 11 mar 2020

galgAsia napisał(a)
A z innej mańki - z Trójki odszedł Wojtek Mann. Po 55 latach pracy na antenie...

Zamknęłam się w sobie. W nieutulonym żalu jestem. Pokochałam go za wyżyny intelektu, humor, takt, cywilną odwagę i autoironię najwyższych lotów.

mam mordercze myśli...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 21:09, 11 mar 2020

kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała. mój kochany pan ziemiowo qupowu mnie nawiedził. A na zakończenie podreptalam do slepu i się zdziwilam mocno

niektorzy wykupuja wszystko ze spozywczakow a Kwartecikowa napadla na producenta obornika to sie nazywa robienie zapasow
TAR 21:15, 11 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Wszędzie szkoły zamnknięte, może i dobrze, dzieci przechodzą łagodnie i bezobjawowo, więc mogą poroznosić na mnóstwo osób.
Przyszła mi do głowy taka podobna historia jak moja córka była w przedszkolu były jednego roku wszy, panie zauważyły i była szybka interwencja żeby posprawdzać dzieciom głowy i działać, epidemii nie było. Niestety następnego roku panie nie interweniowały, bo się rodzice jednego dziecka z wszami rok wcześniej awanturowali jak one w ogóle śmiały i tym sposobem wszy się rozniosły i 3/4 przedszkola było zainfekowane. Najlepsze jest to, że za tym pierwszym razem one zrobiły to naprawdę dyskretnie, ja do tej pory nie wiem które dziecko miało, a które nie.
Więc morał taki, że lepiej dmuchać na zimne i reagować.

mam akurat w tej kwestii inne zdanie, teraz te tysiace dzieciakow, mlodziezy, studentow i innych rozleja sie po galeriach i centrach handlowych, bo nie uwierze, ze beda murem w domu siedziec, wiec dopiero teraz to sie wszystko poroznosi.
do tej pory skupione w jednym miejscu zarazaly (o ile) co najwyzej siebie i nauczycieli, teraz rozniosa dalej jak te mroweczki.

tego typu srodki zapobiegawcze uwazam, za glupote. kto ma w tym cel i interes nie wiem. ale widze jak panika napedza niepotrzebny strach i nabija kabze spekulantom.
AnnaCh 21:26, 11 mar 2020

TAR napisał(a)

mam akurat w tej kwestii inne zdanie, teraz te tysiace dzieciakow, mlodziezy, studentow i innych rozleja sie po galeriach i centrach handlowych, bo nie uwierze, ze beda murem w domu siedziec, wiec dopiero teraz to sie wszystko poroznosi.
do tej pory skupione w jednym miejscu zarazaly (o ile) co najwyzej siebie i nauczycieli, teraz rozniosa dalej jak te mroweczki.

tego typu srodki zapobiegawcze uwazam, za glupote. kto ma w tym cel i interes nie wiem. ale widze jak panika napedza niepotrzebny strach i nabija kabze spekulantom.
A jak siedzą w klasie w 30 osób i jedna zarazi wszystkie (a u dzieci nie wystąpią objawy), a te wszystkie zaniosą do domów i zarażą kolejnych domowników?
Mam nadzieję, że większość jest odpowiedzialna i jednak ta większość nie będzie szwędać się po galeriach.
makadamia 21:39, 11 mar 2020

TAR napisał(a)

Właśnie tak było we Włoszech. Ale nasi uczą się na cudzych błędach, dlatego pozamykano kina, baseny, galerie.
Galerie handlowe nie, ale całkiem możliwe że i do tego dojdzie.
Helen 21:41, 11 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zamknęłam się w sobie. W nieutulonym żalu jestem. Pokochałam go za wyżyny intelektu, humor, takt, cywilną odwagę i autoironię najwyższych lotów.

mam mordercze myśli...

Haniu, zgadzam się z Tobą.
Czego będę słuchać w piątek rano, to nie wiem...
TAR 22:00, 11 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
A jak siedzą w klasie w 30 osób i jedna zarazi wszystkie (a u dzieci nie wystąpią objawy), a te wszystkie zaniosą do domów i zarażą kolejnych domowników?
Mam nadzieję, że większość jest odpowiedzialna i jednak ta większość nie będzie szwędać się po galeriach.

to i tak sila razenia jest mniejsza. a w to, ze beda siedziec w domu to nie uwierze, bo juz dzis mlodziez entuzjastycznie sie wypowiadala co bedzie robic, na pewno nie bedzie w domu siedziec, szczgolnie ta wyjazdowa. Tych mama nie zatrzyma.
TAR 22:02, 11 mar 2020

makadamia napisał(a)

Właśnie tak było we Włoszech. Ale nasi uczą się na cudzych błędach, dlatego pozamykano kina, baseny, galerie.
Galerie handlowe nie, ale całkiem możliwe że i do tego dojdzie.

no niestety nie mam najlepszej opinii o tych naszych, malo tego teraz dopiero zaczynam czuc niepokoj
tulucy 22:05, 11 mar 2020

Już dziś było mówione, że policja sprawdza skuteczność kwarantanny domowej - i gucio, bo delikwentów nie ma w domach... no bo jak to, kto Polakowi zabroni wychodzić z domu???
Ja moje dzieci będę pilnować, bo mam nadzieję, że uda mi się telepracę załatwić.