Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:39, 25 lis 2019

Do góry
Dobry wieczór z dębowego lasu trochę mnie nie było po prostu uroki życia

Troszkę jesieni

Ogród bez reguł 21:14, 25 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Asia, podobają mi się bardzo . Sadziłam je w tym roku w czerwcu, lipiec/sierpień były u mnie praktycznie bez deszczu, sadzonki takie trochę wypłoszowate . Ale jak już złapały "drugi oddech" to dla mnie są świetne.
Spójrz, to zdjęcie z września

a to z października

Jest taka lekka, nie stoi sztywno, ale przy takich delikatnych liściach to nie wada. Wg mnie jest bardzo malownicza Jestem jej ciekawa po zimie. U mnie rośnie na cienistej i chyba jej tam dobrze

Śliczna ta remota Mus ją nabyć
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 25 lis 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oglądałem ostatnio Gardeners' World i właśnie takie gliniane doniczki smarowali jogurtem Sprytny zabieg żeby od razu zrobić sobie z nowych stare.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:44, 25 lis 2019

Do góry
Oko babobabu

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:37, 25 lis 2019

Do góry
Spełniłam swoje marzenie i ..przytuliłam się do baobabu na Madagaskarze

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:29, 25 lis 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Hej Kasiu, pozdrawiam niedzielnie

Ewo, serdeczne pozdrowienia i kwiat baobabu dla Ciebie

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:54, 25 lis 2019

Do góry
ostatnie grubsze pniaki pocięte, została ostania kupka gałęzi która leżakowała za płotem prawie trzy lata, człowiek taki zarobiony że nie ma czasu taczki załadować

Niuńka oczywiście pilnowała czy aby wszystko jest OK

tak wyglądało to w marcu 20017 -jedna z około dziesięciu kupek które własnoręcznie przygotowałem

Przedziwny Ogród 17:49, 25 lis 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 17:47, 25 lis 2019

Do góry
Cd. dzisiejszego dnia...

Przedziwny Ogród 14:59, 25 lis 2019

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Agato, masz pięknie barwny ogród i te w róże Ogrom pracy... To widać i to, że warto! Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję Sabinko Jeszcze miesiąc temu taki był. Teraz jest smutny i bez kolorów. Dziękuję za odwiedziny i również cieplutko pozdrawiam

Ogród bez reguł 13:48, 25 lis 2019

Do góry
Asia, podobają mi się bardzo . Sadziłam je w tym roku w czerwcu, lipiec/sierpień były u mnie praktycznie bez deszczu, sadzonki takie trochę wypłoszowate . Ale jak już złapały "drugi oddech" to dla mnie są świetne.
Spójrz, to zdjęcie z września

a to z października

Jest taka lekka, nie stoi sztywno, ale przy takich delikatnych liściach to nie wada. Wg mnie jest bardzo malownicza Jestem jej ciekawa po zimie. U mnie rośnie na cienistej i chyba jej tam dobrze
Ogród w remoncie 13:03, 25 lis 2019

Do góry
Tak myślę jak wkomponować świerka rosnącego w rogu przy bramie w resztę tej rabaty. Nie komponuje mi się on ale wycinać go raczej nie chcę. Na razie mam taki pomysł

Grusze Chanticleer i pod nimi derenie., nie wiem jeszcze jakie bo nie mogę się zdecydować czy lepiej wybrać je w wersji biało zielonej czy tylko zielonej? Na jaki kolor pędów się zdecydować . To jeszcze do przemyślenia. Przy parkingu te zielone koła to jodły albo jakieś inne formy zimozielone. Na przodzie pomyślałam o jakichś miniaturowych świerkach w niebiesko szarym kolorze igieł. Między to trawy. Chciałabym wcisnąć na tę rabatę posiadane trzcinniki Overdam ale no właśnie, nie pasują mi one do dereni tych kolorowych i wychodzi mi masło maślane. I co z rabatką przy komórkach? Czy pasowałaby na nią jeszcze jedna grusza? Czy w ogóle mogłoby być tam drzewo? Chciałabym. Takie mam dylematy. Trochę to takie głośne myślenie z nadzieją, że coś może się z tego wykluje przy Waszej pomocy
Szmaragdowy Zakątek 11:37, 25 lis 2019

Do góry
Nikita napisał(a)

Pacz Pani, a ja ostatnio mijałam drzewo z takimi właśnie "kwiatami"(?) i się zastanawiałam co to? No właśnie, co to?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 11:15, 25 lis 2019

Do góry
vita napisał(a)

Mirka, jak kładę dłonie na rozecie pustynnika, teraz jesienią, to czuję pod palcami owo serce. Na zimę przykrywam je 10-centymetrową warstwą liści. U mnie rosną płytko.

Sukulenty. Nie miałam dla nich dobrych stanowisk na zimę. Męczyły się z powodu braku światła. A i ja nie miałam lekko, bo te czerwonolistne nic a nic nie chciały się rozgałęziać. Rosły tylko w górę. 80-centymertowe łodygi z jedną rozetką! W końcu rozdałam. Tymczasem Aeoniu arboreum (jedyne, którego żal było mi wyrzucić) pozostawione same sobie, takie coś mi wypuściło w październiku. Na wielu pędach, no tylko sadzonkować.

No widzisz a ja sadziłam ze 40 cm pod powierzchnią
Teraz zrobię tak jak Ty
Pięknie wygląda to Eonium, próbowałaś odmładzać przez cięcie łodygi a obcięty kawałek lodygi ukorzenić?
Życie w wiejskim ogrodzie 10:34, 25 lis 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Prawda że te paprocie w donicach wyglądają świetnie ! W Wojsławicach mieli takie piękne kompozycje w baliach i kotłach, podpatrzyłem

Nie wiem Asiu czy różanecznik będzie miał w następnym sezonie kwiaty ? Te pączki to chyba bardziej listne niż kwiatowe ... zobaczymy ?
To Nowa Zembla, udało mi się kupić w markecie bardzo ładną sadzonkę. Ogólnie jest u mnie problem z roślinami kwasolubnymi, pH gleby ok 7

Do donic planuję posadzić ok. 400 cebul, do tego dojdą jeszcze bratki i myślę że będzie akurat

Listopadowy rarytas ... ostróżka

Przemku ja Ci mówię,że ja tam widzę pąki kwiatowe zakład ?
A rarytasik listopadowy śliczny
400cebul mówisz..będzie szał,jak zawsze z resztą
U mnie jeszcze nie dawno po raz enty zakwitły goździki i przetacznik po raz trzeci ..co to się dzieje

Pozdrawiam cieplutko właściciela pięknego ogrodu
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:07, 25 lis 2019

Do góry

Piękną formę ma ten dereń, w jakim jest wieku? mój kupiłam w tym roku, ale bardzo mizerny jest przy Twoim
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:54, 25 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nigdy na żywo nie widziałam kruszyny.

Ja też - zanim je kupiłam .

kaz742011 napisał(a)
Kasia dawno mnie nie było ale jakoś tak z czasem ostatnio krucho. W wolnej chwili obiecuje nadrobić wątek chociaż u Ciebie to tyle stron że trochę zejdzie. Ale obrazki na pewno obejrzę .

Kasiu, u mnie też jakoś życie pędzi i za mało czasu na wszystko co by się chciało. Fajnie, że zajrzałaś. Stron sporo ale po obrazkach zorientujesz się co się działo - dokupiliśmy działkę obok i mam sporo nowego terenu .

galgAsia napisał(a)
Kasia, czy Twój dereń Compressa przebarwiał się jesienią? Ja wiem, że w tym roku cała Twoja uwaga była skupiona na nowej ziemi , ale może przelotem zauważyłaś? albo - jeszcze lepiej - sfociłaś? Jeśli tak, to pokaż, plisss… albo chociaż napisz

Asiulka, tak, dereń przebarwił się jak zwykle na fioletowo-brązową zieleń . Wieczorem poszukam w zdjęciach, może się jakoś załapał.
Tak było w zeszłym roku:

DorKa napisał(a)
Też mi kruszyna 2 metrowa Swoją droga dopiero u Ciebie się po niej dowiedziałam.Ciekawa roślina.

To prawda, nazwa nie idzie w parze z wyglądem .
Sezon 2017 u Hanusi 09:18, 25 lis 2019

Do góry
Te Fotki Sylwio, są z mojego balkonu/7 piętro/. Kiedyś miałam piękny widok na place budowui na dolinę. Ale po 40 latach, zostało pasemko zieleni i w oddali widok na morze. Zabetonowali mnie, niestety.
Ogród bez reguł 08:31, 25 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Moje ptaszki balkonowe szaleją przy karmniku , należy zadbać o ptaszki ogrodowe.
Ponieważ zamówione karmniki dotrą dopiero za kilka dni, na razie wywiesiłam takiego "orzeszka" . W ogrodzie są sikorki i sójki, więc powinny się tym zainteresować. Wizualnie karmnik fajny, tylko się zastanawiam, gdzie kupię orzechy, żeby nie pójść z torbami

Fantastyczny ten karmnik. Kojarzy mi się z Epoką lodowcową Gdzie można takie zakupić ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:25, 25 lis 2019

Do góry
[
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies