Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Aneta1309 20:42, 10 mar 2020

Ciemierniki cudne, moje kwitną ale słabo. Plany ogrodowe konsekwentnie realizujecie, mam nadzieję że uda nam się obejrzeć efekty na żywo w lipcu.
BKosimkArt 20:45, 10 mar 2020

Ja to już nie wiem co chwalic, wszystko wyglada bajecznie...
Danusiu czy ciemierniki pełne się sieją? U siebie nie zauważyłam żeby coś wyszło nowego...
Gardenarium 22:49, 10 mar 2020

KasiaLangier napisał(a)
Danusiu, czy mogłabyś mi poradzić w moich dylematach. Jestem załamana Problem opisałam na moim wątku. Chciałam tylko zapytać, czy świerki serbskie na żywopłot mogę posadzić w odległości 1 metra, w plecach będą miały matę wiklinową. Czy 3 metrowe kopane świerki przyjmą się bez problemu, bo niemało kosztują. Czy 300 zł za sztukę to dobra cena? Co mogę zrobić, żeby ułatwić im przyjęcie...

Nie, za gęsto, ja sadzę czasem co metr, ale zdrowy rozsądek nakazuje- za gęsto. Zwłaszcza że jest mata, maty być nie może bo cień spowoduje zamieranie świerków i sypanie igieł. Nie mogą rosnąć w takim zagęszczeniu, chyba że chcesz je ciąć na żywopłot formowany.

Czy przyjmą się bez problemu - nie zależy to ode mnie, ale od tej osoby która je produkuje:
- czy je szkółkowała
- czy je wykopała obrąbując korzenie na amen
- czy to są pozostałości choinek świątecznych, które jeszcze żyją bo zimno, a jak zrobi się ciepło to uschną
- jak zostaną posadzone
- jak będą podlewane po posadzeniu

Moja rada- nie kupować drogich i dużych roślin w momencie, kiedy naprawdę mogą nie być żywe, ale jeszcze tego nie widać
- kupować od sprawdzonych sprzedawców

Przykro mi że nie pomogłam, ale logiczna i szczera pomoc jest niemożliwa bez wiedzy i widoczności jak to wszystko wygląda.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:49, 10 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)
Ja to już nie wiem co chwalic, wszystko wyglada bajecznie...
Danusiu czy ciemierniki pełne się sieją? U siebie nie zauważyłam żeby coś wyszło nowego...

U mnie mnóstwo siewek, ale raczej z białych.

Instagram Ogrodowiska
mira 23:21, 10 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Zeszłoroczne pierwiosnki

bomba i kolor i dobrane doniczki
Bog 07:01, 11 mar 2020

Takich doniczek jeszcze nie widzialam bardzo ładne a pierwiosnki idealnie w nich pasują przepięknie to wygląda.
Danusiu jesteś mistrzynią w komponowaniu donice.
mirkaka 07:34, 11 mar 2020

Zgadzam się, doniczki cudne i pierwiosnki w nich też

Danusiu, zimowałaś te pierwiosnki w szklarni czy w gruncie?
deszczowymaj 10:19, 11 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Zeszłoroczne pierwiosnki

Śliczne te pierwiosnki ..i donice też mi się bardzooo podobają
MartaCho 10:39, 11 mar 2020

Przepiękne! Cudnie wyglądają w tych donicach Fajnie mieć na czym oko zawiesić w takie ponure deszczowe dni, jak u nas dzisiaj
Anda 10:43, 11 mar 2020

Przepięknie w Twojej Anglii Danusiu. Już teraz, a co dopiero będzie w pełni sezonu? Podziwiam za całokształt
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies