Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:24, 10 mar 2020

tulucy napisał(a)
Miro melduję niedosyt straszny obejrzałam dopiero co przybijam piątkę, jeśli chodzi o trudy start sezonu nie wiem, co, kiedy, jak...

Łucja widziałam że pomidory wysiane i to ile
mira 22:30, 10 mar 2020

Mgduska napisał(a)
Ja obejrzałam dopiero wczoraj i na pewno obejrzę jeszcze nie raz!
I powiem tak - pewnie, że fajnie, gdyby program był dłuższy i pokazał więcej. Ale dla mnie ten program był dopełnieniem Twoich relacji zdjęciowych i możliwością poznania przesympatycznych Gospodarzy
A ogród macie przepiękny, wypracowany, dopieszczony, rośliny bujne, zadbane, to przecież wiesz - ale piszę, bo sama dążę do takiego stanu, kiedy każdy kawałek ogrodu będzie przemyślany, tu i ówdzie zaskoczy detalem, bez przeładowania. I bardzo mi się podoba konstrukcja ogrodu - im dalej od domu, tym bardziej naturalnie, najpierw ogród ozdobny, potem użytkowy, fajnie połączone. Zazdraszczam tej łąki, która jest oddechem i potencjałem
Nie dziw się, że grono fanów rośnie, nic na to nie poradzisz
Pozdrówki!

Bardzo Ci dziękuję że doceniasz moje wysiłki w pokazywaniu ogrodu na bieżąco - to bardzo trafne spostrzeżenie że program to dopełnienie - tak, albo taki ruchomy dodatek do mojego wątku - no w końcu nazwa zobowiązuje

A wiesz że od dawna miałam takie marzenie żeby w ogrodzie mieć opanowany każdy cm kw. Nic nie może się zmarnować, i wtedy spotkałam Vivę i powiedziała że tez chce mieć ogarnięty ogród w każdym centymetrze.Spojrzałam więc uważnie na te wszystkie centymetry i się sporo znalazło.
mira 22:43, 10 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Cudowne krokusy !
Miro czytałam,że w zeszłym sezonie nornice zeżarły Ci cebule tulipanów...u siebie wczoraj też zauważyłam zeżarte
Powiedz mi masz jakiś sposób na nie ?

A tak zżarły, cudnie duże liście i piękne brrr. Na sadzenie w koszykach tez nie mozna liczyć choc zawsze to coś. Teraz testuję sadzenie w donicach.Mam też takie miejsca np. w przed ogródku gdzie są ograniczenia brukiem i na razie ich tam nie było.Czekamy na tulipany co ?
mira 22:44, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Krokusy cudne, zwłaszcza ta "maślana" łączka
Dobrego dnia

Dzięki, maślana łączka jak kameleon w środku żółta. Na jesieni pogrzebię jednak w niebieskich tylko nigdy nie wiem czy botaniczne czy wielkokwiatowe
mira 22:46, 10 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wreszcie udało mi się obejrzeć spektakl.
Zarówno główni aktorzy jak i towarzyszące im dekoracje, świetnie wypadli. Zobaczyłam piękny, kolorowy ogród i ludzi, którzy kochają swoje miejsce na Ziemi.
Podziwiam Cię za to, że mając na początku niezwykle skromny wybór gatunków, potrafiłaś stworzyć ogród bogaty w kolory i gatunki. Oby następne części spektaklu dostarczały i Tobie, i nam równie wspaniałych doznań.

Ach aktorzy dziękują....czekałam że coś o wieży oblężniczej napiszesz..
mira 22:49, 10 mar 2020

Rench napisał(a)
Nareszcie się dobrałam do relacji . Fantastycznie !
Szkoda,że taki krótki ten spektakl
I widzę,że Rodochiton Ci się udał.

Uciekło...pisałam, róże dziś ciełam bo za tydzień mogę nie móc trudno
mira 23:12, 10 mar 2020

rosną już rosną

anpi 23:21, 10 mar 2020

Spektakl obejrzałam..., jestem pod wielkim wrażeniem i obejrzę z miła chęcią jeszcze nie raz!
Teraz oglądam wiosenne smaczki na fotkach...Ach!!!
Rench 00:00, 11 mar 2020

mira napisał(a)

Uciekło...pisałam, róże dziś ciełam bo za tydzień mogę nie móc trudno

Co Ty, czekałam Tylko,że pierwszego dnia byłam po nocnej zmianie i zasnęłam przed tv w oczekiwaniu Następnego dnia była na stronie podana godzina 7:20,a emisja odbyła się o 6:20 I oczywiście przyjechałam do domu już po.
Dobrze,że jest już możliwość obejrzenia w necie. Można sobie do woli wracać,zatrzymywać i się delektować.
Sprawdzałam długoterminową,nie zapowiadają w najbliższym czasie większych przymrozków, więc póki co różom nie powinno zaszkodzić nic. Najwyżej odbiją od dołu.
Wiosna u Ciebie już piękna, wyszykowałaś ogród pięknie.
mirkaka 05:57, 11 mar 2020

Mireczko, tak pięknie pokazany Twój ogród, nie wiedziałam że jest taki duży. Ale przede wszystkim masz w nim przepięknie, właśnie zagospodarowany ze smakiem każdy centymetr, aż pozazdrościłam
Niedosyt pozostał, za mało, za krótkie ujęcia, chciałoby się na żywo zobaczyć to Twoje królestwo