Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

AniazUroczyska 23:22, 09 mar 2020

effka napisał(a)

Może coś tam się jeszcze znajdzie do cięcia

Koniecznie, bo ja czekam na Twoją opinię Zdecydowałam się na Felco, ale co do rozmiaru- 6 czy 2 , to jeszcze się jednak zastanawiam. Czekam , co Ty powiesz na ten temat.
eVka 00:22, 10 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)

Koniecznie, bo ja czekam na Twoją opinię Zdecydowałam się na Felco, ale co do rozmiaru- 6 czy 2 , to jeszcze się jednak zastanawiam. Czekam , co Ty powiesz na ten temat.

Na pewno zdam relację bo mam bardzo duże oczekiwania wobec niego
AniazUroczyska 03:03, 10 mar 2020

Ja też! Ciekawe , czy 2 dobrze będzie leżeć w dłoni
eVka 20:47, 10 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)
Ja też! Ciekawe , czy 2 dobrze będzie leżeć w dłoni

Aniu, mam mój mały prezent Felco 2 i ostrzałka
Nie ciełam jeszcze nic bo dopiero odebrałam, jest duży i dosyć ciężki ale jak się weźmie w dłoń leży super, mógłby być trochę mniejszy jak dla mnie ale wolę taki niż ten mniejszy bo ma większe i mocniejsze ostrze niż Felco 6.
(sorki za brak manicure )

Ostrze jest mega ostre i porządnie wykonane, już nie mogę się doczekać jutrzejszego cięcia.
Kasiolaaa 21:05, 10 mar 2020

Ewunia jak tam trawy juz sciete ? moje jeszcze nie moze jutro dopadne je
eVka 21:18, 10 mar 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia jak tam trawy juz sciete ? moje jeszcze nie moze jutro dopadne je

Kasiu, wszystko wycięte, no prawie, zostało kilka miskantów na przedpłociu i dwie turzyce Variegata. Miskantów było najwięcej kilkadziesiąt, mnóstwo pracy, plus olbrzymia ilość małych turzyc, hakonek, trzcinnikow, seslerii, bylin no i róż. Derenie i hortki też już przycięte. Bardzo dużo mąż pomógł Kochany chłopina
Kibicuję, żeby szybko Ci poszło to cięcie
Kasiolaaa 21:22, 10 mar 2020

pojdzie szybko kochaniutka troszke sie ograniczam z przebywaniem na podworku z tego wzgledu ze przeziebiona jestem ale tez troche uparta potami sie przedwczoraj zalewalam ale musialam wszystko wygrabic ziemie wyrownac i zasiac trawe a dzis wstalam to taka zawalona eh nie naucze sie ale ja troszke niecierpliwa jestem z natury
Wiolka5_7 21:29, 10 mar 2020

Extra przezent
też muszę sobie sprawić taki na następny sezon....
to już mam 3 sprzety ogrodnicze do kupienia
mrokasia 21:39, 10 mar 2020

Ooooo, jaki fajny nabytek!
AniazUroczyska 00:49, 11 mar 2020

effka napisał(a)

mógłby być trochę mniejszy jak dla mnie ale wolę taki niż ten mniejszy bo ma większe i mocniejsze ostrze niż Felco 6.
(sorki za brak manicure )

Ewuniu, wielkie dzięki za powyższe fotki , właśnie o takie miałam prosić, najlepiej wraz z obrazkiem całej sympatycznej ogrodniczki Nadal aktualne
Różnica między Felco 2 a Felco 6 -długość 21,5 i 19,5 mm, średnica cięcia 25 mm i 20 mm. Nie wiem i dlatego zastanawiam się: czy różnica 2 mm w długości i 5mm w średnicy cięcia stanowi , aż taką różnicę?
Mówisz ,że 2 w dłoni leży super , ale z drugiej strony,że jednak ten mniejszy leżałby jeszcze lepiej. Tak to zrozumiałam... Poza tym , mam wrażenie ,że Twoje dłonie są trochę większego rozmiaru niż moje. Dylemat pozostaje, czekam jeszcze na opinie.
Co do braku manicure... kokietko miła, ja tu widzę manicure francuski, najmodniejszy i najbardziej elegancki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies