Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:28, 24 lis 2019

Do góry
Totalne zamglenie

w roli głównej kielichowiec

Swierk kłujący Koster

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:25, 24 lis 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Czy masz fotkę szklarni z dalszej perspektywy ?

O dzisiaj tu:
Ogród z wilkiem zamkn. 16:21, 24 lis 2019

Do góry

Ogród bez reguł 16:13, 24 lis 2019

Do góry
Szałwia i mięta też dają plamy zieleni, każda w innej tonacji.
Mięty i bergenie się przebarwiają. A ciemiernik daje nadzieję na przyszły rok

Ogród z wilkiem zamkn. 16:12, 24 lis 2019

Do góry
Dziewczyny -dziękuję Wam Wszystkim za pomysły i rady

coby było bardziej ogrodowo ,to parę listopadowych pstryków zostawiam

Ogród bez reguł 16:08, 24 lis 2019

Do góry
Jeszcze trochę zieleni w ogrodzie zostało, głównie za sprawą carexów. Mam ich kilka i jestem przekonana, że robią dobrą robotę o tej porze roku.

Everlime, Irish Green

Everest, remota.

Mam jeszcze od Hani Silver Sceptre i montanę, ale były późno sadzone i nie szaleją. Myślę, że na wiosnę dadzą pokaz.
Ogród z wilkiem zamkn. 16:08, 24 lis 2019

Do góry
za to ten jasny- mglista łąka dobrze pasuje do elewacji domu....chyba

stado reniferów też mi się podoba ….
i ta suszony koper też

i jak na razie nadal nie wiem ,który kolor zostanie -będę się przyglądać do wiosny ...przez zimę domek będzie straszył bohomazami
Ogród z wilkiem zamkn. 16:07, 24 lis 2019

Do góry
Dziewczyny
….normalnie zgłupiałam od tych pomysłów Kochane jesteście

dziś Niedziela handlowa ,to podjechałam po skalisty brzeg .. czyli szary
jedynie farba z tej firmy fajnie pokrywa ten brąz,i nie będę musiała szlifować do zera ,tylko jedynie wyrównać i wygładzić powierzchnię

spróbowałam większy kawałek pomalować tym szarym i mam jeszcze większy mętlik w głowie.....
szary fajnie pasuje do płyt i do kamieni-to jest tylko jedna próbna warstwa ,więc prześwity są

Ogród bez reguł 16:02, 24 lis 2019

Do góry
Moje ptaszki balkonowe szaleją przy karmniku , należy zadbać o ptaszki ogrodowe.
Ponieważ zamówione karmniki dotrą dopiero za kilka dni, na razie wywiesiłam takiego "orzeszka" . W ogrodzie są sikorki i sójki, więc powinny się tym zainteresować. Wizualnie karmnik fajny, tylko się zastanawiam, gdzie kupię orzechy, żeby nie pójść z torbami

Szerokich planów u mnie, póki co, nie uświadczycie, ale takie rabatowe drobiazgi - voila!
Moja próba - stworzenia mini Japonii na Śląsku 15:24, 24 lis 2019

Do góry
Ach te ciepełko - znalezione 2 zdjęcia z lata i nasza lokatorka.

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:24, 24 lis 2019

Do góry
mira napisał(a)
Ostatnie dwa dni działam w ogrodzie, pogoda sprzyja, motywacja jest

ogarniam doniczki
trochę tego jest, jedne wędrują puste do przechowania, plastik produkcyjny układam w stosy - na wiosnę potrzebne, a kilka wykorzystałam do posadzenia tulipanów/cebulowych.
Sadzenie tulipanów do donic idzie piernikiem.

Zrobiłam dziś porządek z liliami, posadziłam wcześniej wykopane - jak zakwitną muszę oznaczyć.

Oczyściłam grządkę piwoniową, jutro dostanę zamówione piwonie - trochę się czeka ale mi to pasuje oby zakwitły.

W warzywniku ciut podziałałam, tam mogłabym albo potrzebuję jeszcze spędzić wiele dni - wożenie kompostu - niestety za chwilkę czasu już na ogród mieć nie będę więc albo to zrobię w grudniu albo na wiosnę.

Porobiłam zdjęcia to słoneczko jest cudowne

jeszcze świątecznych dekoracji w donicach nie ma - ale jesienno/zimowe robię

wykorzystałam rozsianą w malinach jasnotę i obsadziłam donice

Ślicznie pokazane dalej prześledziłam ilość prac ...podziwiam zapał
Podmiejski ogródek 15:03, 24 lis 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

muszę chyba pomyśleć, jak dołożyć krzewów do swojego ogródka, bo robią dobrą robotę

Asiu co to na tym zdjęciu za roślinka przebarwiona na pomarańczowo?
...uDany ogród 15:03, 24 lis 2019

Do góry
Dziękuję Wam Wszystkim za wsparcie i miłe słowa, dodają mi otuchy i wiary, że może w końcu coś drgnie w mojej sprawie. Póki co dostałam pismo raczej nie nastrajające, że kategorycznie na zmianę się miasto nie godzi i że oni mi nic nie zabrali, a fakt że tam zainwestowałam to już moja prywatna sprawa. Według miasta studium wcale nie musi być zgodne z nowym planem co wedle polskiego prawa jest pewnikiem. Oni zostawili klin ochronny cieku wodnego(którego w zasadzie nie ma) tylko ten klin dziwnym sposobem na jednych działkach jest, a na innych to już nie... śmierdzi na odległość ta sprawa.
Jestem u Was w ogrodach jak tylko mi czas pozwala. Ostatnio z nim krucho, bo nam padło ogrzewanie w domu, ale już opanowaliśmy temat i znów mam ciepełko
Udało mi się też trochę ogarnąć ogród przed zimą. Wycięłam wszystkie byliny i posprzątałam rabaty. Jednak moje starania na nic się nie przydały, bo dzisiaj już wszystko jest romantycznie zasypane górą liści z wierzb. M się odgraża, że je wytnie...niech tylko spróbuje!
Przepraszam, że nie odpowiedziałam każdemu z osobna, mam nadzieję że się nie pogniewacie!
Witam też nowych gości! Bardzo się cieszę, że do mnie trafiliście, zapraszam. Muszę trochę zresetować umysł i do Was wrócę!
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za ciepłe myśli i słowa!!

Zostawiam WAM późno listopadowy ogród

po sprzątaniu

i dzisiaj

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:53, 24 lis 2019

Do góry

Jak nazywa się ta piękność ,
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:30, 24 lis 2019

Do góry
I takie tamy z tego ostatniego listopadowego weekendu. Następny będzie już częściowo grudniowy.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:16, 24 lis 2019

Do góry
Rano było jedynie 2 stopnie. Pora zadbać o skrzydlatych przyjaciół ogrodu.
Na tłuszczowe dodatki jeszcze za wcześnie, ale na nasionka pora akuratna.

Że buki pięknie się przebarwiają i długo trzymają liście, wiedziałam. Żywopłot jest szczelną osłoną aż do wiosny.

Ale zaskoczyły mnie w tym sezonie graby Fastigiata. W poprzednich sezonach jesienią robiły się jakieś nijakie. W tym roku nie dość, że liście zlatują dopiero od dwóch dni, to pięknie się wybarwiły.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:09, 24 lis 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
Pozdrawiam przy porannej kawie. Życie tak pędzi, że ostatnio zaglądam najwyżej raz tygodniu
To wspomnienie lata mnie zachwyca. Taki niebiesko-zielony kojący zakątek. Już samo patrzenie na fotkę odpręża.

[/img]

Kasiu, w listopadzie często wracam do majowo-czerwcowych zdjęć. Nie chce się wierzyć, że było tak barwnie.

Życie pędzi, ale staram się w drugiej połowie grudnia zredukować bieg. Tak trochę na przekór temu, co się wtedy powinno (kupić, zrobić, czuć). Te powinności potrafią czasem namieszać w głowie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:54, 24 lis 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Witam

A co wy dziewczynki już na święta gotujecie?
Jakie wy jesteście zaplanowane ?
Ja jeszcze listy z potrawami nawet nie zrobiłam hihihi

A macie już pomysły na dekoracje świąteczne?
Ja nadal szukam inspiracji

Pozdrawiam.

Dekoracje świąteczne to nie jest mój konik. Minimalizuję je bardzo.
W świętach najbardziej sobie cenię możliwość oddania się w ręce "świętego spokoju" i niespiesznego kontaktu z bliskimi lub z książką. To pierwsze niekoniecznie przy suto zastawionym stole.
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 13:42, 24 lis 2019

Do góry
gierczusia napisał(a)

Więcej motyli niż na budlei ???serio ?? No to w szoku jestem ale w drugiej strony mokra kupa mnie nie zachwyciła pominę taktownym milczeniem fakt , że nie miałam bladego pojęcia , że jest ich aż tyle rodzajów

Dobrze ..że Cię mam i dobrze , że teraz dużo czasu żeby to wszystko przemyśleć

Zobacz tu jeszcze kwiaty zamknięte, a już w motylach

Nie chcę Ci zaśmiecać wątku zabiorę jak zobaczysz, ale jak jest pełnia kwitnienia to na każdej gałązce tak po trzy motyle i inne bzyki, taka średnia, jak się przechodzi to chmurka się zrywa do lotu, nie mam lepszych fotek, albo znaleźć nie mogę. To mój konopiasty.
edit. O mokrym drobiu pisałam, ale mokra kupa też nie zachwyca wyglądem, choć przekompostowana to skarb ogrodnika
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 13:32, 24 lis 2019

Do góry
Prace nad modułem huśtawkowym dobiegają końca ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies