Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Ania111 13:27, 23 lis 2019

Asiu ,
Widzę impreza na całego,
Ptaszka twoja kuchnia odpowiada

Pozdrawiam
Gosiek33 14:12, 23 lis 2019

He, he właśnie widziałam filmik z psem oglądającym tv. Pan trafiał rzutkami do tarczy a każdy jego ruch ręką powodował, że pies biegał za ściankę z tv szukając aportu
galgAsia 15:29, 23 lis 2019

Zamówiłam taką karmę dla ptaków. Sprawdziłam stacjonarnie - worek 25 kg kosztuje tyle co prawie 3 w tym sklepie . No masakra jakaś z tymi cenami . A potem zdziwienie, że ludzie nie dokarmiają ptaków...
U mnie dziś baaardzo niesprzyjająca aura - szaro, buro i silny zimny wiatr ze wschodu. Zdecydowanie nieogrodowo.
galgAsia 15:47, 23 lis 2019

Ania111 napisał(a)
Asiu ,
Widzę impreza na całego,
Ptaszka twoja kuchnia odpowiada

Pozdrawiam

Ania, to dopiero preludium Jak one się rozkręcą, to dopiero jest "ptasie radio" A jak zrobi się chłodniej i wywieszę tłuszczyk... to się dopiero dzieje...
galgAsia 15:48, 23 lis 2019

Gosiek33 napisał(a)
He, he właśnie widziałam filmik z psem oglądającym tv. Pan trafiał rzutkami do tarczy a każdy jego ruch ręką powodował, że pies biegał za ściankę z tv szukając aportu

Zwierzaki są niemożliwe , choć czasem ma się ochotę utopić je w studni... Jak np. zaczyna ci taki miauczeć o 3 nad ranem...
Magleska 19:20, 23 lis 2019

Asia ja też już powiesiłam na razie jeden karmnik -ale z okna nie widzę ,czy przylatują ….
chcę jeszcze dokupić ze 3 ,bo poprzednie ząb czasu rozwalił
świetne te ptaszkowe fotki i lecę sprawdzić ten pokarm co kupiłaś ….ja na razie kupiłam w L.. 2 paczki i muszę dokupić ,bo to za mało
Gruszka_na_w... 19:47, 23 lis 2019

galgAsia napisał(a)
Zamówiłam taką karmę dla ptaków. Sprawdziłam stacjonarnie - worek 25 kg kosztuje tyle co prawie 3 w tym sklepie . No masakra jakaś z tymi cenami . A potem zdziwienie, że ludzie nie dokarmiają ptaków...
U mnie dziś baaardzo niesprzyjająca aura - szaro, buro i silny zimny wiatr ze wschodu. Zdecydowanie nieogrodowo.

Na znanym portalu aukcyjnym sprzedawca z Twojej miejscowości ma 30 kg worki słonecznika za 75 zeta. Transport gratis.
U mnie w sklepiku dla działkowców słonecznik jest za 3,5 za kilogram.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:15, 23 lis 2019

Haniu, chodzi o ten słonecznik? to on jest z Ostrowa , nie z Gorzowa...
Ja rzadko zaglądam na ów portal, więc nie wynalazłam tej oferty. U mnie w ogrodniczym 5.99/kg...
galgAsia 20:20, 23 lis 2019

Magleska napisał(a)
Asia ja też już powiesiłam na razie jeden karmnik -ale z okna nie widzę ,czy przylatują ….
chcę jeszcze dokupić ze 3 ,bo poprzednie ząb czasu rozwalił
świetne te ptaszkowe fotki i lecę sprawdzić ten pokarm co kupiłaś ….ja na razie kupiłam w L.. 2 paczki i muszę dokupić ,bo to za mało

Ja sobie kupiłam takie karmniki. Wyglądają fajnie, zobaczymy, jakie będą.
Ta oferta, o której pisze Hania, jest niezła. Może jeszcze dokupię...
galgAsia 16:02, 24 lis 2019

Moje ptaszki balkonowe szaleją przy karmniku , należy zadbać o ptaszki ogrodowe.
Ponieważ zamówione karmniki dotrą dopiero za kilka dni, na razie wywiesiłam takiego "orzeszka" . W ogrodzie są sikorki i sójki, więc powinny się tym zainteresować. Wizualnie karmnik fajny, tylko się zastanawiam, gdzie kupię orzechy, żeby nie pójść z torbami

Szerokich planów u mnie, póki co, nie uświadczycie, ale takie rabatowe drobiazgi - voila!