Biały płotek pasuje chyba do wszystkich róż ,albo wszystkie róże do niego
A jeżeli już jestem przy różach ,to pokażę pomyłkową różę,która miała być zieloną różą a okazała się być zwyklakiem,trochę się wyrobiła w wyglądzie
Na fotkach wygląda nawet ciekawie
Witam serdecznie!
Proszę o poradę, posadziłam w tamtym roku 4 sosny Dragon Eye.3 pięknie rosną, 1 wypuściła nowe pędy i po kilkunastu dniach pędy opadły na dół mimo regularnego podlewania.Po jakimś czasie całe drzewko uschlo zaczęło gubić igły i został tylko łysy kikut który wykopalam.Odczekalam kilka tygodni wybrałam troche ziemi i posadzilam w to miejsce malwę.
Po kilku tygodniach wszystkie kwiaty opadły, pąki nie rozwijają się wysylam zdjęcie i bardzo proszę o pomoc.
Ostróżki powoli przekwitają, ale jestem zadziwiona, bo dzieciaki, czyli najmniejsze gałązki jeszcze kwitną. Nie spodziewałam się, że tak długo można cieszyć się ich kwiatami. Jedyne zastrzeżenie, jakie mogę mieć, to że kwiatostany pokładają się i łamią po deszczu. Na zdjęciu właśnie taka złamana gałązka..
Kasiu, dotychczas chowałam na zimę, ale w tym sezonie nazbierało mi się trochę tych donic i zastanawiam się jak je bezpiecznie przechować na zewnątrz..
Z doniczkowych mam jeszcze hortensje angielską, która właśnie powtarza kwitnienie..
A tak wogóle fajnie by było też tak przy garażu, choś nie wiem czy nie za mało światła, bo to wschodnia ściana:
znana wszystkim chyba inspirka https://pl.pinterest.com/pin/88101736447717198/
Anka!!!!!!!! Lepiej nie myśl, bo mnie stresujesz ! Matko jak bosko to wymyśliłaś Dobre masz pomysły, kreatywna dziewczyno
No i powiedz, mi co teraz mam zrobić??!! Wykopywać choiny i azalie i sadzić klona z trawami, werbenami etc... Pomysł naprawdę genialny, tym bardziej że przed kominem garażu też rośnie klon, odmiany Nicholsonii i powojniki.
No właśnie tam nie, bo ta działka idzie na sprzedaż i nie będę pięknych choin komuś gratis sadzić... Jak bym miała dla nich miejscówkę to naprawdę mocno bym myślała nad tą zmiana a tak... kurcze no!
Wprawdzie nie mam żywopłotu od strony sąsiadów o tutaj, na grabowo-hortensjowej ale tam straszny ścisk i choiny miałabyby tu ciasno:
Tu widać jak to wygląda wiosną, choiny mogłyby rosnąć przy siatce, za miskantami, grabami i wiązem: