Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 19:02, 06 lis 2019

Ewa, doczytałam u Ciebie, niestety nie znam nikogo kto przewozi przesyłki. Mam znajomego przewoźnika, który pracuje dla DPD ale oni raczej tylko Wrocław i okolice.
Kasiolaaa 19:06, 06 lis 2019

Ewunia na wczesniejszej stronce napisalam ci ze juz widze odpisalam co do Pastelki zezobaczymy w nastepnym sezonie jak bedzie wygladac bo to roza kameleon
eVka 19:16, 06 lis 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia na wczesniejszej stronce napisalam ci ze juz widze odpisalam co do Pastelki zezobaczymy w nastepnym sezonie jak bedzie wygladac bo to roza kameleon

Aha Hehe Oki No właśnie kameleon totalny, w każdym miejscu wygląda inaczej Mam nadzieję, że krzaki urosną bo na razie to maluchy. Sadziłam gołe korzenie tej wiosny.
Kasiolaaa 19:27, 06 lis 2019

Ewunia ja wszystkie roze jakie posiadam to goly korzen i jestem zadowolona totalnie w tym roku pastelka mi wyrosla pod pachy buhahaaaa bo wysoko dosyc ja przycielam i dziewczyna mi wyskoczyla ostro ale niechcem az takiej wole ją nizsza o wiele
eVka 21:04, 06 lis 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia ja wszystkie roze jakie posiadam to goly korzen i jestem zadowolona totalnie w tym roku pastelka mi wyrosla pod pachy buhahaaaa bo wysoko dosyc ja przycielam i dziewczyna mi wyskoczyla ostro ale niechcem az takiej wole ją nizsza o wiele

Czekam z niecierpliwością aż moje podrosną
Milka 05:25, 07 lis 2019

effka napisał(a)
Róże posadzone, uff, 9 krzaczków W końcu po debatach posadzilismy okrywowe Aspirin Rose 5 szt. przy nowej magnolii przy garażu poszerzając sporo rabatę Nie wyszło tak jak na planach poszerzenie na całej długości bo zupełnie zapomniałam że przecież tam musi być dojście do dwóch beczek na deszczówkę, więc zrobiłam poszerzenie tylko na fragmencie rabaty od magnolii w lewo.

Artemis w liczbie 4 krzaków poszły na wjazdową przed Doorenbosy

Fotek brak bo bardzo się spieszyłam a i tak nic nie widać bo zakopczykowane wysoko

To się też narobiłaś.
No około 16 już ciemno i faktycznie w ogrodzie nic się nie zrobi. Ja jak jestem w domu, to coś tam podciągam.
Też cebulowe muszę wsadzić, chyba teraz jak wolne, bo straszą zimą.
Ale najpierw muszę wyciąć byliny, bo nie wiem, gdzie mam miejsce do sadzenia, często jest tak, że sadzę jedno na drugie.
eVka 12:58, 07 lis 2019

Milka napisał(a)

To się też narobiłaś.
No około 16 już ciemno i faktycznie w ogrodzie nic się nie zrobi. Ja jak jestem w domu, to coś tam podciągam.
Ale najpierw muszę wyciąć byliny, bo nie wiem, gdzie mam miejsce do sadzenia, często jest tak, że sadzę jedno na drugie.

To była szybka akcja różana po kostki w błocie i oborniku krowim
Cebule nadal leżą, czekają na długi weekend oby pogoda dopisała bo nie widzi mi się grzebać w ziemi w zimnicy.
Byliny zostawiam, wytnę tylko te bardzo brzydkie, np. jeżówki bez kwiatów czy resztę ślimaczących się funkii. Fakt, że wtedy dużo więcej miejsca na cebule się znajdzie
Buziaczki
Pszczelarnia 15:59, 07 lis 2019

Milka napisał(a)

To się też narobiłaś.

Gdzie straszyli zimą ... nie straszcie. Ja jeszcze potrzebuję brak zimy do połowy grudnia.

Kasiolaaa 18:07, 07 lis 2019

Uciekaj zimo i przymrozki ja jeszcze musze kostke ułożyć
sylwia_slomc... 19:21, 07 lis 2019

effka napisał(a)

Kasiu, to są moje Pastelle, widzisz jaki mają ścisk. Może jak krzaczki się rozrosną to dadzą radę

Wychodzi na to, że mam tą różyczkę, u mnie to chyba najsłabiej rosnąca róża, a drugie kwitnienie podoba mi się zdecydowanie bardziej niż wiosenne.