Kulki mam w dwóch wersjach, zrobię dziś zdjęcie. Wg mnie są mniejsze i większe. Zostawiam tak jak jest. Do tego żwirek jakis szary, aby było dojście do drewna dalej jakieś nie błotniste.
do hakuro dałabym trawy zielone, i może kępa żurawek wiśniowych. Ona jest zielono- różowo- biała i w tej tonacji zrobić jej warto coś w nogach.
Trawy- jakieś carexy- the Beatles, montana, Morrowi Variegata( bo jest jednak zielony w odbiorze), albo sesleria heufleriana, kostrzewa owcza, .... Chyba że masz coś do zagospodarowania.
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!
Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
masakra z tym plewieniem, ale dążę do idealnego kantu i tam nasadzam kolejne trawy, które przyjdą, więc potem chwasty będę malować pędzelkiem maczanym w randapie ale w dżinsy wlazłam, po tej pracy a rh chyba u mnie się spodobało posadziłaś roślinki?
Agnieszka, kupuj mahonię!!!
i jeszcze mahonia z perspektywy
Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!! Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..
Plan Karolciu, poszedł nie w zgodzie z planem, ale dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona
moje pewnie posadzę 1 maja, bo nie zdążyłam
pigwowiec, lada dzień zapłonie
a tu roślinka z skalniaka, jak pisała Bożenka chyba nie pomyliłam floks skrzydłowaty
i kolejna magnolia rusza, wczoraj utrąciłam niechcący ten piękny pąk
częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam
ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...
Dzięki, dodałaś mi otuchy.
U mnie miskanty też nie puszczają, molinia puszcza , proso jeszcze nie, ale odgrzebałam i ma pąki u podstawy korzenia. Rozplenicy nawet nie oglądam, zwykle u mnie zaczyna na przełomie maja i czerwca
Magnolia u mnie tez tojeśći śpią , ale ja ciekawska jestem i odgrzebałam ziemię . no i autorytatywnie stwierdzam- żyją .tylko ta wiosna dość zimna a one lubią ciepełko ,
za to martwią mnie nie które trawy . o tej porze już miały małe kiełki a tu cisza. ale jestem cierpliwa .
róże wszystkie przycięłam do zera i .....wszystkie pięknie odbiły . a bonica to już popełniła mistrzostwo i odbiła od korzenia . pęd cały usechł .
krokusy u mnie kwitnęły jak szalone , cebulice , tulipany też . budleja jest podejrzana , ale ona też późno zaczyna .
No to dała na siebie czekać ta magnolia. Za to teraz nic tylko siedzieć i patrzeć na te białe delikatne kwiaty. Oby już nie kazała czekać następne 6 lat.