Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródkowe perypetie:) 15:42, 25 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Kulki mam w dwóch wersjach, zrobię dziś zdjęcie. Wg mnie są mniejsze i większe. Zostawiam tak jak jest. Do tego żwirek jakis szary, aby było dojście do drewna dalej jakieś nie błotniste.
Ogródkowe perypetie:) 15:42, 25 kwi 2012

Do góry
do hakuro dałabym trawy zielone, i może kępa żurawek wiśniowych. Ona jest zielono- różowo- biała i w tej tonacji zrobić jej warto coś w nogach.
Trawy- jakieś carexy- the Beatles, montana, Morrowi Variegata( bo jest jednak zielony w odbiorze), albo sesleria heufleriana, kostrzewa owcza, .... Chyba że masz coś do zagospodarowania.
Ogródkowe perypetie:) 15:37, 25 kwi 2012

Do góry
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Mój kawałek raju 15:08, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła
assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/132827/original.JPG[/img] zakwitły omiegi co ciekawe zakwitła w końcu kostkowa, ale w miejscu gdzie w ogóle nie rosła w ilości sztuk one jeszcze w innym miejscu wychodzą , ciekawe jakie będą

Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!
Zakupy przez internet 13:13, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Tinko widać Twoja córa dba aby się mamie nie nudziło, tyle pracy Ciebie czeka, fajne roślinki, a ta tulipanowa ma jakąś inną nazwę odmianową?

Tak Aniu ma nazwę-Magnolia Soulange'a
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:54, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!

Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną

i takie mam, a nie wiedziałam

i tak sie ukryły wśród lawend

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:38, 25 kwi 2012

Do góry
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:31, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.

A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył

Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!

Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić

nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie

i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta

i trochę białego kwiecia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:05, 25 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...

masakra z tym plewieniem, ale dążę do idealnego kantu i tam nasadzam kolejne trawy, które przyjdą, więc potem chwasty będę malować pędzelkiem maczanym w randapie ale w dżinsy wlazłam, po tej pracy a rh chyba u mnie się spodobało posadziłaś roślinki?

Agnieszka, kupuj mahonię!!!
i jeszcze mahonia z perspektywy

mahonia, bukszpan i trzmielina gold
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!!
Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..

Plan Karolciu, poszedł nie w zgodzie z planem, ale dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona
moje pewnie posadzę 1 maja, bo nie zdążyłam
pigwowiec, lada dzień zapłonie

a tu roślinka z skalniaka, jak pisała Bożenka chyba nie pomyliłam floks skrzydłowaty

i kolejna magnolia rusza, wczoraj utrąciłam niechcący ten piękny pąk

i mlecze z tulipanami, cudny widok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...
Przedogródek Agniechy973 10:45, 25 kwi 2012

Do góry
ja bym same rogi zaokragliła
Po prostu ogród... 10:37, 25 kwi 2012

Do góry
Koło zdecydowanie powiększyć aż do Rh w środek magnolia, ona też lubi kwaśną ziemię
Rabaty do wymiany :) 09:28, 25 kwi 2012

Do góry
A tu lista roślin które mi się podobają

iglaste

Świerk serbski
choina kanadyjska
choina kanadyjska Jedelloh
cyprysik sungold
Taxus "Elegantissima
Modrzew pendula
Sosna brepo (kulki)

Lisciaste

Platan
Magnolia Susan lub Nigra
Wiśnia Umaraculifera
Klon globusum
Klon Odessanum
Śliwa wiśniowa Pissardi
Ginko bilioba Mariken lub pendula
Dereń biały
Krzewuszka (czarne liście i variegatus)
Pęcherznica luteus
Hortensja: Annabel, Limelight, Vanillafraise
Ketmia
Różanecznik Cunningham's White
Bukszpan
Żurawka
Trawy : miskanty, rozplenice, turzyce
hosty
tawuły japońskie
berberys Green carpet
ilex golden gem

Podoba mi się pewnie jeszcze milion innych roślin ale stram się nie zachowywać jak sroczka. Wszystkiego mieć nie mogę
Zakupy przez internet 08:39, 25 kwi 2012

Do góry
A to Magnolia tulipanowa

Już znalazłam dla niej miejsce
Ogród u stóp klasztoru 08:12, 25 kwi 2012

Do góry
Dzięki, dodałaś mi otuchy.
U mnie miskanty też nie puszczają, molinia puszcza , proso jeszcze nie, ale odgrzebałam i ma pąki u podstawy korzenia. Rozplenicy nawet nie oglądam, zwykle u mnie zaczyna na przełomie maja i czerwca
Mój kawałek raju 01:52, 25 kwi 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie ..... ciekawe zakupy..... a ta magnolia urocza Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko ja też ją bardzo lubię jest to krzyżówka magnolii Kobus i gwiaździstej Rosea
Mój kawałek raju 23:22, 24 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie ..... ciekawe zakupy..... a ta magnolia urocza Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:05, 24 kwi 2012

Do góry
Magnolia u mnie tez tojeśći śpią , ale ja ciekawska jestem i odgrzebałam ziemię . no i autorytatywnie stwierdzam- żyją .tylko ta wiosna dość zimna a one lubią ciepełko ,
za to martwią mnie nie które trawy . o tej porze już miały małe kiełki a tu cisza. ale jestem cierpliwa .

róże wszystkie przycięłam do zera i .....wszystkie pięknie odbiły . a bonica to już popełniła mistrzostwo i odbiła od korzenia . pęd cały usechł .
krokusy u mnie kwitnęły jak szalone , cebulice , tulipany też . budleja jest podejrzana , ale ona też późno zaczyna .

O....! 22:55, 24 kwi 2012

Do góry
No to dała na siebie czekać ta magnolia. Za to teraz nic tylko siedzieć i patrzeć na te białe delikatne kwiaty. Oby już nie kazała czekać następne 6 lat.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies