Dzięki Aniu. W tym roku on chyba aż tak nie urośnie, a ta rabatka taka próbna jest. Zobaczymy czy się sprawdzi. Jak się spodoba, to poszerzę. Wtrącaj się jak najbardziej.
Magnolio, jeśli zaglądasz, proszę skontroluj moje nasadzenia z carex montana (str. 142). Jeśli dobrze, to dosadzę resztę. U mnie teraz fajnie mokro. Wczoraj znowu padało i dziś rano. Idealne warunki na sadzenie.
i to mi się bardzo podoba. Jak będą łazić po rabacie Twoi to najpierw na nich nakrzycz mocno, a potem postaw im jakiś płaski kamień w 1 miejscu- niech maja 'kładkę'
Świetnie. Dziękuję za wystawioną ocenę. Wieczorem nasadzę resztę carex m. (każdą dzielę na pół, dlatego bidne takie). Tak myślę, że nie będę jednak wysiewać tu nagietków, bo za 3 tygodnie powinnam przywieźć reszte traw, więc nie ma sensu.
A odnośnie tej rabatki przy tarasie, Ania asc pisała, że rozplenica mi się wyłoży na trawnik. Myślę, że ma rację. Jak to przechytrzyć?
ale tam jest chyba 50-60 cm? Tyle chyba wystarczy, Rozplenica będzie szersza ale tak jak fontanna- u dołu węższa, szersza na górze, więc da się wokół podkaszać trawę.Tak mi się wydaje, choć jakoś cięźko dziś mi idzie myślenie.
Kusi mnie jeszcze dołączenie takich kul z piaskowca do tej półokrągłej rabaty. Mam ich sztuk dwie. Na początku inspiracji ogrodowiskiem myślałam, żeby zrobić z nich ciurkadełka, a teraz chodzę koło nich i myślę czy by ich też trawkami nie podsadzić w okolicy bukszpanów. Średnica ok. 40 cm, tak myślę.