Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 21:59, 28 paź 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewo, piękny widok masz otwierając drzwi. Jabłonka ma bardzo dużo owoców. To chyba rajska jabłoń ?

Tak, rajska 'Red Sentinel'.

Z drugiej strony domu od drzwi frontowych całkiem odmiennie.

Pszczelarnia 21:53, 28 paź 2019

Do góry
Aster

Mikołajek

Jeżówka i mikołajek

Języczka pomarańczowa

Rdest

Trzcinnik

I trawy

Pszczelarnia 21:47, 28 paź 2019

Do góry
Uroda jesiennego przemijania

Gaura

Fenkuł włoski

Miskant

Zawilec

Trojeść

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 21:40, 28 paź 2019

Do góry
W kwestii zwiewności i prostych linii...... w wakacje byłam w takim oto ogrodzie rozkład ścieżek mega geometryczny , a tymczasem idac po nich miało się poczucie zwiewności , szumu..ogromu roślin..trudno to opisać i na bank tego na zdjęciu nie widać ale serducho mi się raduje jak tylko na to patrzę..ten ogród miał niewàtpliwy wpływ na to co ja mam u siebie teraz

Mój ogrodowy pamiętnik 21:37, 28 paź 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Jak ty te serduszka robisz?
To jeszcze mam fototapetę w pionie :

To ten klonik Shigatatsu Sawa. Zaglądałam jak on wygląda z takiego zielonego koloru pięknie się przebarwia. Masz już duże drzewko.
Też bym chciała takiego klonika ale u mnie nie da rady. Kilka już miałam i ciągle albo zaschły albo po zimie nie odbiły. Więc pozostaje mi zostastać przy naszych polskich przebarwiających się też pięknie.

Piękne fotki co ile sadziłaś szmaragdy. Moje dawno posadzone już wysokie, ale jutro sadzę charytatywnie takie ok. 1 m wąskie i mam dylemat czy co 0,5 m czy co 40 cm.

Pozdrawiam Śląsk
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:35, 28 paź 2019

Do góry
Eluniu dziękuję za podpowiedzi więc tak rabata w miejscu gdzie się zaczyna ma ok 2,20 i tak mniej więcej poleci dalej ,tyle że w następnym rogu płotu będzie napewno szerzej jutro dokładnie to wymierzę

berberysy Admiration mam to faktycznie nie za duże kulki i tak sobie myślę że może nie najlepiej by wyglądały z Artemis (tak jak pisałaś )a może by tam dać szałwi omszoną -jakoś bardziej za mną przemawia niż kocimiętka

Klona October Glory nie znam ,muszę poczytać o nim

Dęba błotnego Green Dwarf mam po drugiej stronie

Ogród w remoncie 21:32, 28 paź 2019

Do góry
W przyszłym sezonie chciałabym skończyć front. Został jeszcze ten kawałek

Przypomnę, ma być tam szersza ścieżka trawiasta. Tak pi razy drzwi coś takiego

W okolicy tej sosny po prawej stronie właściwie wiem już co i jak a po drugiej stronie ciągle się waham. Miały być rodki ale coraz bardziej tracę chęć na nie. Tak to miało wyglądać. Plan

Tylko jeśli nie rodki to co tam posadzić?

Widok od strony kwaśnej rabaty

Pod te sosny chciałabym coś co zasłoni widok bo mam tam za siatką chwastowisko a trochę dalej drogę i przejazd kolejowy. Rodki pewnie były by dobre ale nie mam już ochoty na kolejną kwaśną rabatę. Chyba nie czuję się na siłach by ją przygotować. Mam jeszcze w pamięci kwaśną już zrobioną. Macie może jakieś pomysły? Nie wiem co by tam dało radę. Sosny są już duże, takie trochę trudne miejsce. Między brzozami a sosnami jest zaplanowane drzewo ale jeszcze nie wiem jakie. Klon? Jaka forma dobrze by tam wyglądała?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:31, 28 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O to mi chodziło.aby od wiosny do jesieni w moim ogrodzie było coś stale kwitnącego.
Lubię kolorki
Te różowe i ciemnofioletowe to były kupione na ulicy na Wzystkich świętych- nazw nie znam .A w ubiegłym roku pod koniec listopada zabrałam z grobu moich rodziców i posadziłam do ogrodu.Tylko kiściami przykryłam i przezywały i są. i tak ładnie kwitną.
Jeszcze inne mam zabrane.I też kwitną.
W tym roku tez tak zrobię. Kupię na groby jakies , jakich nie mam .a potem dam do ogrodu . pod koniec listopada ub roku w listopadzie.
Te wszystkie są z ubiegłego roku .

Cudne ... też kuszą mnie o tej porze roku
Śliczne ujęcia z sikorką, ja dzisiaj miałam sikorkę w ręku wpadła bidulka do szklarni... ale uratowałam i poleciała
Pszczelarnia 21:27, 28 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Piękny widok.
A ten miskant świetnie mi współgra z seslerią z pierwszego planu.

Czytałam dzisiaj artykuł o pojawieniu się wilków w kotlinie. Jakaś prywatna hodowla danieli i jeleni została przetrzebiona. Coś słyszałaś?

O tym konkretnie przypadku nie ale za tą górą w maju owce padły ofiarą wilka - zabójcy. Był reportaż telewizji sudeckiej.

Pszczelarnia 21:24, 28 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I jak? Rozkroiłaś już dyńkę?

Dynia czeka na eksperyment około 11.11. - będzie wtedy uczta dyniowa.

O żeleźniaku - mój z siewu też nie kwitł przez 3 lata.

Niesamowity jest teraz wybór złocieni - chryzantem. Są takie przypominające słoneczniki i rudbekie i pająki i kule i margaretkowe. Piękne wszystkie.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:18, 28 paź 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Brąz też kolor .
Jeszcze trochę i trzeba by zacząć powoli wycinać poschnięte byliny. Nie zostawiam ich jak w zeszłym roku. Wolę opcję jesienną.

Piękny ten brąz szersze kadry miodzio
Ja już powycinałam byliny wyglądały już nie ciekawie ,też zawsze tnę jesienią
Na wiosnę zostawiam trawy ,hortki i róże
Skąpana w słońcu 21:07, 28 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ewciu, jarzmianka Claret dla Ciebie - zdjęcie zrobione wczoraj

Asiu, bardzo dziękuję.
Ja pod tą nazwą zamówiłam taką

Zdjęcie pochodzi ze szkółki, w której zamówiłam

Ogródek Ewy 21:07, 28 paź 2019

Do góry

No proszę ciasto upieczone i nawet na talerzyku podano
Śliczna koteczka, dobrze trafiła, miała szczęście
Skąpana w słońcu 20:59, 28 paź 2019

Do góry
Ewciu, jarzmianka Claret dla Ciebie - zdjęcie zrobione wczoraj

Ogród bez reguł 20:50, 28 paź 2019

Do góry
Już widzę tę palczatkę za rok

A te świecą jak jarzeniówki

Klon ściętolistny w tym roku przebarwia się tak
Skąpana w słońcu 20:43, 28 paź 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewciu ciągle coś zmieniasz i kończysz ale widać efekt,jest pięknie
Cudne jesienne widoczki pokazujesz

Małgosiu, bardzo dziękuję za pochwałę. U mnie jest jeszcze sporo niezagospodarowanego miejsca i jeszcze sporo pracy przed nami.

W przyszłym roku mam zamiar dokończyć częśc użytkową. Mam ogromną ochotę uprawiać warzywa. Nie będą to duże uprawy tylko takie na jedną rodzinę.
Rósł poplon.

Już jest przekopany i posiany zimowy. Posadziłam też małą grządkę z truskawkami.

Zaczęłam przygotowywać to miejsce

Ogród bez reguł 20:40, 28 paź 2019

Do góry
Coraz trudniej znaleźć interesujący kadr

Za drzwiami do ogrodu... 20:36, 28 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/195/1954406/original.JPG[/img]

Wianek śliczny, ale to zdjęcie mega nastrojowe
Skąpana w słońcu 20:33, 28 paź 2019

Do góry
Joasiu (deszczowymaj) witaj w moich progach. Będziemy wymieniać się spostrzeżeniami

Grzegorz (greg66) w moim ogrodzie rosną już jarzmianki. Fajnie sobie radzą i to mnie zachęciło do zakupu kolejnych.

Asiu (galgAsia) szkoda, że usunęłaś zdjęcie. Ja zamówiłam jarzmiankę Claret, ale w tej szkółce ona ma jasno różowe kwiaty. Zobaczymy jaki kolor będzie miała. Sadzonka jest ładną to zapewne zakwitnie w przyszłym roku.

Kasiu (Kasiolaaa) ja od dawna kocham róże. Uważam, że za krótko kwitną. Jak zakwitną wszystkie zakupione przez Ciebie róże to będziesz miała cudnie. Ja teraz sadzę róże, których kwiaty i owoce można przetworzyć.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:31, 28 paź 2019

Do góry
Najważniejszym wydarzeniem weekendu było to, że dotarł długo wyczekiwany klon Red Sunset. Przybył całkiem łysy, nie było nawet tego ostatniego listka, które widziałam w szkółce, ale koronkę ma całkiem ładną

W sobotę został posadzony i ślicznie ustabilizowany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies