No takie są mniej więcej sa opcje poza przedłużaniem grabowej raczej bo nie nadrobię już rozmiaru grabow i hortek. Myśle jeszcze o jakiejś infrastrukturze bo dla nas ona równie wazna jak rośliny
U mnie też dużo chwastów ląduje. Staram się tylko pielić przed wiązaniem nasion, a najlepiej przed kwitnieniem...co oczywiście często bywa próżną nadzieją
U mnie do kompostownika w głównej mierze lądują niestety chwasty wiem że odbije mi się to czkawką przy pieleniu ściółki potem ale nie miałabym to czym zapełnić.. może jak ogród podrośnie to będzie inaczej
Asia a moze tam gdzie zwir zrobic dalej grabowa?
A na środku w tym kwadracie jedynie wymieszać Molinie z sesleria? Tylko jak byś chciała luźno czy geometryczne jakoś?
Albo kontynuować grabowa A w kwadracie kamień i lawenda? Tak jak masz przy gospodarczym.
eee już dziś wyrywając chwasty (w końcu!) myślałam ze wypadałoby się odezwać ale ze ja nic nie robię „co wypada” to milczę ogrodowo nudy (choc życiowo nie - ale może dobrze bo ogrodowe nudy mniej uwierają
Miałam dziś wstawić fotki rabaty która eM zaproponowała do zmian bo rok suszy pokazał ze marny z niej pożytek ale jakos fotki nie zrobiłam... w zasadzie to trawnik do zdjęcia... może jutro
Nasionka dyni wydłubuje się przy okazji jej konsumpcji, układa na tacce i suszy na słoneczku. Potem wsadza się je do gruntu ok. 15 maja następnego roku. W tym roku siałam odmianę hokkaido. Dojrzewa wcześniej niż ta olbrzymia i ma więcej owoców (choć drobniejszych). Dla mnie to optymalne rozwiązanie, bo za jednym zamachem te olbrzymią trudno zagospodarować.