Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:30, 11 sty 2020

Do góry
April napisał(a)
No i jeszcze szałwie Tarcia polecała że pasują. Niezbyt spektakularnie by tam jednak kwitły z braku słońca ale jednak by kwitły. Można ciut dodać.
Muszę chyba sobie tą długą rabatę zacząć rysować.

u mnie szalwie kwitna zarabiscie w cieniu. slonce maja jedynie od wschodu przez 2 godziny i to slonce przeswietlone przez sosny. To po pierwsze a jesli szukasz trawki rozjasniajacej to mam dla Ciebie taka. Dostalam od Gosiek i ciagle zapominam co ona za jedna. Poszukam fotek i Gosi mozna podpytac

tu ja widac jak swieci, bezproblemowa w uprawie:

i moj kwitnacy Ruby
Ogród bez reguł 11:36, 11 sty 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Czytałam, że martwisz się brakami parapetów. Ja też mam ten problem, ale go rozwiązałam tak:

Używam tych półek i w domu i na zewnątrz. Te moje mają pokrowiec. Jak widzisz, mieści się tam sporo tacek z sadzonkami.

Podoba mi się to rozwiązanie. Praktycznie tylko w sypialni mam dobre możliwość świetlne i sporo miejsca do rozstawiania sadzonek i zawsze muszę się ograniczać z obawy, że się nie pomieszczę.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:18, 11 sty 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
O la la , jaki salon

Małymi kroczkami do przodu -
pierwsze zmiany wrzesień 2018

I potem do przodu krok, po kroku

Ważne jest jak powiedziała Ewa - upór i konsekwencja - i jeszcze jedno, może najważniejsze - wiara we własne siły i marzenia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:12, 11 sty 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Kasiu super odskocznia piękna tam zima... przebywać w takich warunkach to samo zdrowie tylko się ciepło ubieraj

No właśnie pare razy zmarzłam i znów z lepszego poszło na gorsze - ale teraz mogę sobie w końcu pozwolić na leżenie, bo tak to była praca , potem salonik, potem narty - nie było kiedy poleżeć i taki wynik. Malowałam w piwnicy, farba też mi nie pomogła, wciąż jeździłam dom-sklep-ogród po śruby, kołki itp...
Ale już wszystko zaliczyłam i czas zatroszczyć się o siebie
Ile razy tam przyjeżdżamy to klimat mają zimowy - i to jest fajne

Widok z okna domku

Na tych pustych stokach można było rozwinąć cudowną prędkość

I Daria mogła w końcu ulepić bałwana - ten wyjazd też był pod kątem leczenia jej płuc bo często kaszle. Co lepsze miała tam takiego samego kotka jak w domu

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:48, 11 sty 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To jest cudowna metamorfoza. Też bym nie wychodziła.

Ona trwała tyle lat, dlatego teraz tak smakuje
2003

2006

2010

2020
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:43, 11 sty 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zrobił się inny świat w Twoim ogrodzie. Niesamowita konsekwencja i praca - wzór dla mnie.

Bardzo mi to miło słyszec Ewuś
Najbardziej mnie cieszy to człowiek mając - zwłaszcza na początku tak niewiele - zaufał sobie i marzeniom
2003r
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:40, 11 sty 2020

Do góry
mira napisał(a)
Pogapilam się, podziwiam Twoje wyczyny i czekam na info lub foto jak leżysz na kanapie z kawą życzę

Żeby złapać oddech musiałam sobie zrobić wolne - a więc wypad na narty do ulubionej Wierchomli. Co prawda jeżdżenie na nartach na antybiotyku to niezbyt mądry pomysł, ale chciałam by przepadł mi zarezerwowany urop
Zwłaszcza że tam - prawdziwa zima!!!

O tej porze jest tam taki tłum na stokach

I choć lekarz teraz pogroził mi paluszkiem ( mam koniecznie ten tydzień się wyleżeć bo mam nawrót choroby)- to warto było
Eukaliptus 09:03, 11 sty 2020

Do góry
Zamieszczę zdjęcie z KEW Gardens. Zrobiłam je w 2009 roku.

Bylinowa łąka 23:10, 10 sty 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
A taką rabatkę popełniłam przy okazji przesadzania ciemierników. W lecie zawisła tam ławeczka i trzeba było trochę uatrakcyjnić otoczenie. Pasuje jeszcze pomiędzy wsadzić jakieś wiosenne cebulowe.

Tak wygląda za plecami. Liczę, że dzikie wino zarośnie w końcu całą kratę i powstanie tam cienisty zakątek.
To część starej drewnianej stodoły, ta poniżej parteru, po której zostały słupy fundamentowe i ta ściana.

Pozostaje dopracować skarpy w głębi i widoki przed ławeczką.

Ja pod murem posadziłabym cały pas hortensji bukietowych a przed nimi mpgą być i hosty i zimozielone np. U mnie mam choinę kanadyjską yedoloh. Półcień lubi też trawa eata aurea. Do tego zestawu pasują cebule.
Życzę Ci w nowym roku tego żeby ten zakątek wypiękniał
Ogród bez reguł 22:17, 10 sty 2020

Do góry
Asiul, to piękne i bezproblemowe drzewko, bierz w ciemno I cudnie się przebarwia

Ogród bez reguł 21:43, 10 sty 2020

Do góry

Czytałam, że martwisz się brakami parapetów. Ja też mam ten problem, ale go rozwiązałam tak:

Używam tych półek i w domu i na zewnątrz. Te moje mają pokrowiec. Jak widzisz, mieści się tam sporo tacek z sadzonkami.

Asia ,
Te półeczki by mi życie uratowały ,
zaraz poszukam w necie ,
Asiunia , ogromny buziak przesyłam

wielkie dzięki
Księżycowy... 21:37, 10 sty 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Czytam, że już nasionka zamówione, szybciutko, no ale za chwilę, już będziemy siać, czas biegnie... Masz jakąś sprawdzoną stronę, jeśli chodzi o dalie, czy zamawiasz jak po prostu trafisz? wszystkiego dobrego w tym Nowym roku... buziaczki

Własnie dzisiaj dojechały nasiona, więc teraz już można czekać na prawidłową porę do siania.

Nie mam niestety sprawdzonego źródła dalii i szukam, na razie cisza. Dziękuję i Tobie również spełnienia życzę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:12, 10 sty 2020

Do góry
ogrodówki

i pierwiosnek w chodniku

nawet mchy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:09, 10 sty 2020

Do góry
Rośliny nie czują, że zima... grzyby też nie

i ślimaki też nie coś zjadło liście obrazkom włoskim, chyba slimaki

budzi się życie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:03, 10 sty 2020

Do góry

a za domem

jak eMuś wytnie w desce otwór i od środka stodoły budkę zrobi będzie super
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:02, 10 sty 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Haniu a ile lat ma ten Twój klon ussyryjski. I jak szybko on rośnie, w szkółce piszą że sprzedają 80cm sadzonki.
I on rośnie bardziej kolumnowo, przycinasz go? formujesz?

5 lat tremu wsadzałam kilkudziecięciocentymetrowy badylek. W tej chwili ma ok. 3 metrów. On ma naturalnie lekki, nieregularny pokrój. Nie tnę go, bo nie ma potrzeby kaleczyć drzewa.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:59, 10 sty 2020

Do góry
Pogoda dopisuje i dnia już przybywa więc i w ogrodzie przybywa
Mówiłam, że na okno mam jeszcze planyw tym miejscu dzięki Ewie, że wrzuciła u siebie domek bo nie wiedziałam czy robić bezpośrednio przy okienku czy z odstępem

tej wiśni po lewej nie będzie bo szpaki zaraz by zapaskudziły całe deski na stodole wisniami
Ogród z koniczynką 20:33, 10 sty 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Końcówka 2019 roku była lekko przypuuszona śniegiem, przez kilka godzin...

To zdjęcie nie wymaga opisu ,

Elisa - bajkowo

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:02, 10 sty 2020

Do góry
O numer już poprosiłam w gminie. Czekam. W poniedziałek spytam czy wszystko mają.

Moja wentylacja spakowana, w poniedziałek przybywa wraz z ekipą

Ptaszki karmimy z młodą

Pozdrawiam miłego weekendu!
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:53, 10 sty 2020

Do góry
Szopa, ale jeszcze bez dodatków

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies