Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:02, 17 paź 2019

Do góry
Makusia napisał(a)

O jaaa, ale będzie cudnie jak drzewka podrosną
Ogród zacząć czas. 07:34, 17 paź 2019

Do góry
Klonik każdego dnia inny
Ogród Małej Mi 2017 07:33, 17 paź 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ogólnie wolno rośnie. Mam ją co najmniej 10 lat. Podkrzesałam choinki by dać jej więcej światła. Na słoneczku ładniej się wybarwia. Wysokość ok. 3,0m i podobna szerokość.
Lilak od dawna nie ma ani listka, a parocja cała w liściach.. długo trzyma nawet zaschnięte.

U mnie parocja też piękne ma kolory liście to do wiosny się trzymają.
Ale wolno rośnie, bardzo wolno, przez pierwsze parę lat to tak jak by stała w miejscu, teraz trochę ruszyła i zrobiło się drzewko, bo był krzaczek.

U mnie przez te upały woda w oczku się zrobiła tragiczna, a tak fajnie było. Pewnie przez to że roślinki małe a słońce grzeje.
Ogród pod lasem 07:27, 17 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No bo to najprawdziwsza prawda trzymam kciuki, żeby powstały nowe foty w takim razie, skoro ma to być dla Ciebie taki kopniak do założenia wątku!
A tak BTW.. gdzie "moje" zdjęcie molinii przy basenie się noytam ?

U Izy będę! Tego planu się trzymam!

Jeszcze tylko Izuś nie wiem czy sama, czy z jakimś inwentarzem w postaci Kajki. jeszcze eM mój rozważa zabranie Kuby do muzeum samochodów w Otrębusach, więc może to wyjdzie jakiś łączony wyjazd rodzinny-na razie nie wiem nic

Kasiu, wstyd mi bardzo ale zdjęcia molini były tak kiepskie że stwierdziłam że nie warto pokazywać, nic nie widać. Miałam nadzieje że zapomnisz...
Ale skoro nie.
Izo wybacz że będę ci zaśmiecać

zdjęcia z połowy września

i z końca września

Zapowiadałam że szału nie będzie

ps Właściwie powinnam to dać u Kasi w wątku a teraz nie wiem jak przenieść.
Ogród w remoncie 07:21, 17 paź 2019

Do góry
Czy myślicie, że mogłabym jeszcze teraz wykopać i podzielić kocimiętkę? Mam wieeelką ochotę na to bo uroił mi się plan powielenia plam z niej na froncie. Chcę zastąpić szałwie, które nie do końca mnie zadowalają i dać ją jeszcze na przodzie różanki. Było by tak

Jeszcze bardziej parkowo

Miałam już nic nie robić
W ogródku emerytki 00:39, 17 paź 2019

Do góry

Szerszy kadr.

Grażynko, ta siatka od żmij to jakaś specjalna? Czy ona jest wkopana trochę w ziemię? Mamy działkę w lesie i tam też na wszelki wypadek można byłoby coś takiego zrobić. Będą jeżdziły wnuki z psem i kotem to trochę ryzyko spotkania ich mniejsze.
A czy sąsiedzi nie obawiają się żmij? Bo chyba nie mają siatki.
Dobrej nocy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:22, 17 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z dzisiaj

Danusiu, Twoje rabaty kipią. Piękne.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:31, 16 paź 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Ach ta jesień, tyle barw podkręcone zielonym trawnikiem
Buziaki Małgoś

No cudna jest w tym roku jesień. Nieustannie się nią zachwycam Aniu i latam po ogrodzie z aparatem uwieczniając te same miejsca

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:26, 16 paź 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:07, 16 paź 2019

Do góry
Z dzisiaj

Ogród z rzeźbą 22:56, 16 paź 2019

Do góry
A teraz spadam, jutro niestety do pracy.

Na dobranoc ogrodowa Lady w jesiennym klimacie:

Ogród z rzeźbą 22:54, 16 paź 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Wyczytałam że jedziesz potyrać wtorkowo środowo ,pomyślałam dobra kobieta na pewno pomyśli o koleżankach i proszę nie zawiodłam się.
Jak ty te sporobolusy zjęciujesz mi za nic nie chcą wyjść na zjęciach ich kwiatostany to samo miłkowe i bynajmniej nie mówię tu o takich artystycznych ujęciach jak u ciebie tylko żeby coś widać było.

No jakżeż mogłabym nie pomyśleć. Chociaż mało brakowało a zdjęć by nie było. Wczoraj rano nasza kochana kocurka zrzuciła aparat z komody. Naprawdę nie wiem jak jej się to udało, bo sprzęcik trochę waży. Gruchnęło, aż dziura w podłodze jest. No w tym momencie uratowało ją chyba tylko to, że czmychnęła piorunem w jakiś kąt.
Na działce okazało się, że nie działa autofokus, noooszsz kurcze... Po chwili zauważyłam, że obudowa jest naruszona. No nieeeee, apogeum wściekłości. Niewiele było do stracenia, trochę siłowego działania i... zaczęło działać.
Tak więc fotki som i będą dozowane. Tylko, że dzisiaj już trochę padam i zaraz lezę zalec.
Jak zdjęciuję sporobolusy? No po prostu normalnie....

Dla Ciebie inne trawki

I jeszcze kłosik sporobolusa

A to jeszcze kłosik trzcinnika

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:46, 16 paź 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Mogę pokazać tylko ulistnienie bo 3 lata tkwi w donicy

3 lata toż to mordega, w tym czasie powinno potroić obiętość.

Ale piękne kolorki to fakt.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:45, 16 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ale ty masz pięknie.
To zdjęcie wyjątkowo mnie urzekło.
Ogród z rzeźbą 22:42, 16 paź 2019

Do góry
Weekend miałam wyjazdowy, aż mi szkoda było tak pięknej pogody bez ogrodu, ale siła wyższa. Nie mogłam jednak takiej aury odpuścić i dwa dni (wczoraj i dzisiaj) spędziłam na działce. No utyrałam się z tym moim ubiegłorocznym dołem. Zaczyna wreszcie jako tako wyglądać. Zrobienie w nim za radą Toszki kompostownika było strzałem w dziesiątkę. Wszystko się pięknie przerobiło. Trochę brakuje, coś trzeba będzie jeszcze dorzucić, ale wreszcie zaczęło to jako tako wyglądać.
Kijki wbite w trasie przebiegu podziemnego kabla.

Ogród z rzeźbą 22:28, 16 paź 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Jordan piękny i jarząby cudne! Nigdzie nie mogę dostać tego twojego Jordana, a już długo szukam po szkółkach
Zawsze mam problem z tymi zasuszonymi główkami - czy ścinać czy nie. W niektórych publikacjach piszą, żeby ścinać, bo osłabiają roślinę, w innych, żeby zostawić, bo zdobią w zimę. I bądź tu człowieku mądry

Jordan w tym roku nareszcie ładnie wygląda, może się wreszcie zadomowił. Jest w jednej warszawskiej, ale kosztuje dosyć, dosyć.

Suszki raczej ścinam jesienią, tyle ile zdążę. Z czysto praktycznej strony, po prostu wiosną mam mniej pracy. A wiosną tyyyyle innych rzeczy jest do robienia, że jak najwięcej staram się ogarnąć jesienią.

Wczorajsze późne popołudnie:

W cieniu - zacieniona 22:04, 16 paź 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Niezły zbiór .

Kolory jesieni masz niesamowite. Tylko pozazdrościć. To czerwone drzewo to buk splątany z winobluszczem?

Buki są już za ogrodzeniem,w lesie.Winobluszcze niżej,ale jeszcze niezbyt wybarwione.
...i bukowe listki...mam ich w nadmiarze.
Ogród z rzeźbą 21:53, 16 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Anulka, jeżeli rośnie w słońcu to rozważę sporobulusa przy ścieżce, gdyby nie rozrósł mi się carex montana reureif.

Czy możesz pokazać swojego Jordanka? Bo mój chyba inny niż Twój

O nie wierzę w to, że raureif się nie rozrośnie. Jakoś częściej czytam, że to ze sporobolusami są jakieś problemy, chociaż teoretycznie powinna to być bezproblemowa trawa.
Jordanek wyżej w całości. Zaraz idę oblukać Twojego.

A dla Ciebie jeszcze takie jego migaweczki.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:53, 16 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dla GalgAsi ku pokrzepieniu zbolałego ciała i ducha. Będzie dobrze!

Niesamowity, nierealny obrazek pełen ekspresji w każdej roślinie i ta moc kolorów
Ogród z rzeźbą 21:49, 16 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Moja ulubiona donica z moją ulubioną trawą i do tego jeszcze słońce... Pięknie

Cieszę się
Hakonki sporo podrosły. I nadal zielone, i żyją, chociaż nie jest im łatwo. Stoją pod świerkiem jak pod parasolem, musi porządnie padać, żeby je podlało. A my przecież od początku sierpnia byliśmy raptem dwa razy. Wytrzymałe z nich bestyjki.

Z drugiej strony.

I zawilcowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies