Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Coton Manor Garden - Anglia 23:09, 20 wrz 2014

Do góry
Porzadane roslinki - knautia

i rdest

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 17 wrz 2014

Do góry
Pokaże nad czym sobie teraz powolutku pracuje... ogranicza mnie bolący nadgarstek, ale nie śpieszy mi się to mogę sobie powoli dłubać.

Pierwsza sprawa to przłożona kostka w łagosną linie na najgorszej rabacie, wykopałem iglaczki, wykarczowałem róże i wysprzątałem w oczekiwaniu na pomysł, rade, lub natchnienie.
Najgorsze są byliny na tej rabacie bo troszke mi ich szkoda, a zbieranina okropna:języczka przewalskiego i pomarańczowa, parzydło leśne i miniaturowe, dwa liliowce, dwie żurawki, dwie hosty, trzy pełniki, dwa przetaczniki, dwie jeżówki, słoneczniczek, rdest, tawułki, tojeśc kropkowana, astry miniaturowe, kulkik, latria, rozwar, rozchodnik... jakaś tragedia jednym słowem

Kolejne prace to znów przekłądanie kostki... nie śmiać się bo mówiłem, że tego nie będę robił, ale trzeba słuchać każdej rady Danusiu, a ta żeby pozbyć się tych okropnych lini to podstawa

Przy okazji takie wielkoludy wykopuje

Szczegołowej relacji nie będzie bo i nie ma czego pokazywać a przekładnanie kostki i przesadzania żurawek to nic fascynującego
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:21, 15 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lady of Shalott - do moich cycków jak ulał ... muszę poczytać o niej.. bo jedna moja pomarańczka wzięła i się złamała

Star Profusion u mnie najgorzej rośnie z wszystkich róż... i niestety ciągle choruje... jest piękna, ale kapryśnica.. znów przesadzę, aż znajdzie lokum które jej spasi.

Do Królowej Szwecji .. muszę sobie zapisać co pasuje.. bo Pastella nie pasuje. to wiem..

Dziękuję za miłe słowa.....

Acha zawilce na początek sobie niemrawo rozrastają sie, ale z wiekiem nabierają przyspieszenia i sie potrafią posiać.. bez zawilców jesiennych nie może być ogrodu.. mojego na pewno..

Rdest.. fajna roślinka i martwię sie, że mam tak mało miejsca dla niej.. może tak posadzisz??? Mi ten duet pasuje.. szkoda że foto słabe

Są jeżówki (lepsze by były niższe) i zawilce, ale takie pełne odmiana Alice

Ooo to lepsze..

Anek rozjaśniłaś mi z tym rdestem i poszedł pod jezówki a plan miałam inny ... no powiem pewnie też by był dobry ))))))))) ale co będę eksperymentowac jak fachowiec radzi ... jedno przesadzanie na wiosnę mniej
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:13, 15 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Konstancjo, cudne sprawozdanie, buziak mi się śmieje
rdest dziś widziałam, ale się zastanawiałam, fotka Ani fajne połączenie

Jak myślisz, która róża została Królową?
I Parole
II Princess of Monaco
III Lady off Shalott

nadal nie wiem która z nich i czy z nich ? zasiadła na tronie ...

ja dałam głos na Jubilee Celebration
Rośliny okrywowe 18:05, 11 wrz 2014

Do góry
na słońce macierzanka, można nawet po niej chodzić i ewentualnie rdest pośredni - roślinka niziutka, ale kwiaty wystają na ogonkach tak do 30 cm.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:03, 11 wrz 2014

Do góry
Jagoda - trochę sie rozłazi, ale u mnie ma tam sucho więc trudno mu zdobywać teren... no i z brzegu eM lata z kosiarką.. mam go od szwagierki (dostałam kępkę)... i rośnie u mnie już od 2009 roku... Jak Marek mi dał kolejna kępkę 2 lata temu to chętnie wzięłam i posadziłam pomiędzy żywopłotkiem bukszpanowym a jodłą... i też nie widać jakiejś inwazji.. on chyba jak ma sucho to tak sie nie rozłazi..

Madżen - to już jesienne wieczory

Gabriela - moje rozchodniki padają od opuchlaków.. a po podlaniu Dursbanem.. bo nerwa złapałam.. straciły wszystkie liście. Więc rozchodnikom rdest najmniej szkodzi.
U Ciebie jak widać lepiej rośnie... ale ja swojego posadziłam w spartańskie warunki.. jako zapchaj dziurę Bo nie lubię pustych miesc na rabacie, zaraz wszytkie chwasty chcą tam rosnąć..

Barbula w całej okazałości.. wysokość 1,5 metra, a szerokość ciut więcej. Łagodna zima swoje zrobiła.. tak jak i budlejom, że wysokie na kilka metrów.

I widoczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 11 wrz 2014

Do góry
Świetnie wygląda rdest z jeżówką, rozchodnikiem i zawilcem...
nie wyobrażam sobie że w październiku może u Ciebie nie być kwitnących dywanów kwiatów
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 10 wrz 2014

Do góry
Fajnie wygląda rdest w roli obwódki. Nie włazi w rozchodniki, tak że przestają rosnąć?
Mam już trzy, tak mi się spodobały i plama tego niskiego po dwóch latach jest nad wyraz okazała, bo ponad metrowa w średnicy.
Rośliny z wakacji 16:29, 10 wrz 2014

Do góry
Bluszcz w fazie kwitnienia.
Rdest albo rdestówka
Tytoń ozdobny (jednoroczna)
Eksperymentarium 13:48, 10 wrz 2014

Do góry
przetacznik Christa a obok zwykły rdest
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 10 wrz 2014

Do góry
Anek pierwszy raz widze ,żeby rdest tak ładnie wygladał czy on sie rozłazi czy raczej trzyma sie w kupie pozdrówka i buziaki
Wiadomość o Joli bardzo smutna
Ogrodnik Mimo Woli cd 02:16, 10 wrz 2014

Do góry
Kolejna roślina odkryta - rdest, widziany już wielokrotnie, u Ciebie do mnie przemówił
pozdrawiam Aniu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:24, 10 wrz 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek jak u mnie ten rdest nie będzie tak galantnie się prezentował to chyba siem zdenerwuje ... buziak

Daj mu na rozrost 2 lata... rok sie zastanawia, a potem idzie jak burza
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 09 wrz 2014

Do góry
Anek jak u mnie ten rdest nie będzie tak galantnie się prezentował to chyba siem zdenerwuje ... buziak
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:18, 07 wrz 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Ale fajny kiermasz miałyście takie są najlepsze i kolejne zakupki widzę ja już nic nie oglądam, bo jeszcze coś kupię, a póki co na wiosnę muszę remanent zrobić )
Buziaki!

Kasiu ja tylko pojechałam żeby pooglądać bo była piękna pogoda dobrze, że wózka Pony nie wzięłam, bo by się na tym nie skończyłoten rdest mnie kusił, ale trzeba ograniczać bo się rozłazi co nie wchodzi w rachubę w moim ogródku

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:29, 07 wrz 2014

Do góry
Konstancjo, cudne sprawozdanie, buziak mi się śmieje
rdest dziś widziałam, ale się zastanawiałam, fotka Ani fajne połączenie

Jak myślisz, która róża została Królową?
I Parole
II Princess of Monaco
III Lady off Shalott
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:14, 07 wrz 2014

Do góry
Lady of Shalott - do moich cycków jak ulał ... muszę poczytać o niej.. bo jedna moja pomarańczka wzięła i się złamała

Star Profusion u mnie najgorzej rośnie z wszystkich róż... i niestety ciągle choruje... jest piękna, ale kapryśnica.. znów przesadzę, aż znajdzie lokum które jej spasi.

Do Królowej Szwecji .. muszę sobie zapisać co pasuje.. bo Pastella nie pasuje. to wiem..

Dziękuję za miłe słowa.....

Acha zawilce na początek sobie niemrawo rozrastają sie, ale z wiekiem nabierają przyspieszenia i sie potrafią posiać.. bez zawilców jesiennych nie może być ogrodu.. mojego na pewno..

Rdest.. fajna roślinka i martwię sie, że mam tak mało miejsca dla niej.. może tak posadzisz??? Mi ten duet pasuje.. szkoda że foto słabe

Są jeżówki (lepsze by były niższe) i zawilce, ale takie pełne odmiana Alice

Ooo to lepsze..
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 07 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj w naszym ODR-e był kolejny kiermasz, wiosenny nie był udany, a że było piękne słoneczko, cieplutko i umówiłam się z Welką pojechałam no i zrobiłam trochę zakupówNajbardziej obleganym stoiskiem byli nasi Dąbrowscy, wszystkiego do wyboru do koloru a najwięcej chyba trawa zresztą i jeżówki i krwawniki i sadźce wysokie i
Baby Joe, który kupiłamzaraz pokażę zdjęcia z zakupów ale najpierw wszystkich pozdrawiamy ja i Welka

tulipany byly po 1zł a nawet 0,90 gr no i po 1,50

miałam zakusy na rdest himalajski ale że jest ekspansywny skończyło się na czyśćcu Hummelokupiłam też rozplenice baby Boy? i wiele innych cudeniek na cebulkach tulipków i narcyzów kończąc Welka też nie odstawała w zakupach
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:47, 07 wrz 2014

Do góry
ok godziny 15 na stoisku rosa-ćwik była już li tylko niemal urocza pani sprzedająca ... róż wymarzonych nie było ale jak miały być jak grupa łódzka w mocnym składzie wymaszerowała grubo przed nami z pełniuśkim bagażnikiem ...

Przemysław nam się na chwilę zapodział ... jak się odnalazł był już w towarzystwie zacnie egzotycznym ... figa, jakiś całoroczny pomidore i półtorakilogramowa (kiedyś ) cytryna bendom mieszkać w Marzyszu ...

taki był zadowolony z egzotyki Przemko

a tak się cieszy Kasia

Kasia nie wyjechała bez róży ... kupiła przepiękną okrywową purpurę "Apacz" ... foty nie mam ale Kasia pokaże przecież

obie za to nakupiłyśmy zawilców japońskich ... ale one cudne som !!! ... ja musiałam jeszcze zabrać z sobą rdest w absolutnie moim wybarwieniu ...

spotkałysmy "naszego Pana Trawkę" ... i umówiłyśmy się za dwa tygodnie już na naszym terenie ... targi bendom

wtedy zaadoptujemy wiele a na bank lewizję ... urzekła nas obie

Ogród w skali mikro cz.II 13:53, 06 wrz 2014

Do góry
Mała relacja z tego co się dzieje w mikro ogrodzie

Rozchodniki szaleją .. Ale ten to mi psikusa zrobił.. Biały miał być .. Hmmmm

Rdest od Alinki .. Fantastyczne są te różowiutkie świeczki

Zaś jakiś obcy element panoszy się w moim ogrodzie

No i moje mikro oczko wodne , którego szum jest ,w tak skwarne dni jak dzisiejszy, balsamem dla uszu

Mikro ogród życzy miłego wekendu

Buziaki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies