Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

ewsyg 22:17, 29 lis 2014

Mariolu, jeżówki to kochane rośliny bardzo się cieszę, że je pokochałam Zresztą ja je wszystkie kocham
paniprzyroda 22:22, 29 lis 2014

Zimno, ale idzie wytrzymać. Róże okopczykowałam, kamasje, którymi znów się zaraziłam posadziłam do doniczek i zadołowałam. Zamówiłam tylko dziesięć cebulek, dostałam piętnaście Pochowałam konewki, kule, resztę doniczek. Figa została na studni i chyba zmarzła, było -7, ale jeszcze ją schowałam, może odbije, podobnie chryzantema
Wszystkie Limki podsypałam kompostem, mam wrażenie, że moja glina im nie służy. Jutro wiążę trawki i zostanie mi tylko narzucić stroisz tu i tam.
Nie wiem, czy odzyskam fotki wiosenne i letnie, więc tylko taka

Margarete 22:24, 29 lis 2014

Czytałam waszą dereniową dyskusję.......moja naleweczka jeszcze czeka na zimniejsze dni, mniam.....ciesze sie że dostałam od ciebie te owoce, bede miała wyobrażenie jak smakuje bo zawsze tylko czytałam że dereniówka najpyszniejsza, ale nie posmakowałam...nie licząc tych kilku kropelek u ciebie w ubiegłym roku ale wiadomo - kierowca nie może rozsmakowywać sie w nalewkach nawet jakby były najsmaczniejsze

Czytałam że u ciebie tez dzis dziemn był pracowity ogrodowo mimo zimnicy na dworze...ja tez działam w ogrodzie ale słonce było i lekki tylko mrozik, dałam rade....za to z czystym sumieniem moge czekac na zimę bo ogród przygotowany
Buziaki zostawiam !
an_tre 22:25, 29 lis 2014

moje jeżówki już dawno mają czarne główki ale może dzięki temu wiosną będą siewki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
paniprzyroda 23:14, 29 lis 2014

Mala Mi śmiej się śmiej do końca zimy jeszcze pięć razy zmienię zdanie a rewolucje już zaczęłam
ewsyg, an_tre - większość zwykłych jeżówek przesadzałam, teraz nie będzie łanu, tylko plamy tu i tam a na chwilę obecną moje również mają czarne główki

Małgoś, kilka godzin na powietrzu dotleniło mnie maksymalnie zaraz idę do Ciebie
i chyba nie pokazywany niski rdest kupiony w ilości dwóch sztuk jesienią, żałuję, że nie wzięłam więcej, bo mam plany z nim związane
barbara_kraj... 23:33, 29 lis 2014

Mariolo, widzę, że prace polowe zakończone, do wiosny więc...
Teraz czas na kwiaty domowe łaskawszym okiem zerkać, no i ciekawe zjawiska w przyrodzie obserwować, o ile takowe będą.
Mala_Mi 18:57, 30 lis 2014

Rdest szybko ci sie rozrośnie...
yolka 19:17, 30 lis 2014

paniprzyroda napisał(a)
Zimno, ale idzie wytrzymać. Róże okopczykowałam, kamasje, którymi znów się zaraziłam posadziłam do doniczek i zadołowałam. Zamówiłam tylko dziesięć cebulek, dostałam piętnaście Pochowałam konewki, kule, resztę doniczek. Figa została na studni i chyba zmarzła, było -7, ale jeszcze ją schowałam, może odbije, podobnie chryzantema
Wszystkie Limki podsypałam kompostem, mam wrażenie, że moja glina im nie służy. Jutro wiążę trawki i zostanie mi tylko narzucić stroisz tu i tam.
Nie wiem, czy odzyskam fotki wiosenne i letnie, więc tylko taka

Piękna jeża główka . Poczytałam, pooglądałam,
Zostawiam pozdrowienia. U mnie zimno
Bogdzia 19:52, 02 gru 2014

U mnie róze obsypane , zrobione co potrzeba i tylko troche sniegu bym chciała szczególnie ze ten mróz już jest. Nudy jak na razie bo o świetach jeszcze nie myśle. Pozdrówka.
viva 22:08, 02 gru 2014

Mariolu, chyba ten sam rdest kupiłysmy sobie Ja kupiłam więcej sadzonek, bo był bardzo tani. Ania pisze, że szybko się rozrasta ale od takiego przybytku głowa nie boli
Ciekawa jestem Twoich rabat obwiedzionych bukszpanami, czy w przedogródku?