Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 22:53, 05 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Od makowca sie tyje.. i to jego podstawowa wada. Wiec nie uczę sie przepisu, ale piec bardzo mi się podoba

Piszesz, że brak Ci foto drzew z Krasiczyna.. jak syn był sadzony dąb, jak córka to lipa.
Teraz wyglądają tak.. są ogromne
To jest chyba Adam

A to Helena

Jest ich więcej..

Też robiłam w Krasiczynie zdjęcia tym drzewom, a Marek fantastycznie wcielił się w rolę przewodnika
Pszczelarnia 22:57, 05 gru 2014

Pokazując wrześniową świecznicę 'Brunette', chcę zapamiętać, że będę jej dosadzać więcej w kolejnym sezonie.

Kwitnie vernonia, ogrodowy olbrzym o pięknym kolorze:

I lubiany rdest himalajski:

Pszczelarnia 23:02, 05 gru 2014

We wrześniu, mając na uwadze jesienne plany sadzenia i przesadzania, ogrodnik gromadzi kompost:

W miejcu zlikwidowanej różanki grasuje kret - ciężka jest dola ogrodnika

Pszczelarnia 23:07, 05 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

Dzieci było siedmioro i posadzono 7 drzew. Dąb Adam ku czci Adama Sapiehy krakowskiego kardynała który wyświęcił na księdza Papierza Jana Pawła II. Kardynała nie ma, papieża nie ma, a dąb jest To tak w kwestii ciekawostek ogrodniczo-regionalnych.

Anek, przepraszam papieża - ż, jednak.
mira 23:28, 05 gru 2014

makowce smakowicie wyglądają, widzę że spore nakłucia, a po co smaruje się białkiem - nie wiedziałam, no i to mrożenie mnie zaskoczyło ale może tak trzeba

świecznice warte namnożenia, ja dziś tez kreta albo coś przypatrzyłam - chyba tam krokusów już nie ma buu

kompost wygląda tak samo smakowicie jak i makowce jeden przysmak ogrodnika drugi przysmak ogrodnika wojownika - nawojowałaś sporo w tym sezonie no i jeszcze dalaś radę pozwiedzać - podziwiam i czekam dalej bo chyba będzie pracowicie w jesienne miesiące

Mariusz 09:01, 06 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Kwitnie vernonia, ogrodowy olbrzym o pięknym kolorze:

Czyli jaka wysokość potrafi osiągnąć, posadziłem 5 co 50-80 cm - nie za gęsto? Pozdrawiam
zawitka 09:31, 06 gru 2014

Pszczółko --- u Ciebie zawsze jest coś dla ducha i dla ciała ------ warto zawsze zaglądać Pozdrawiam
paniprzyroda 11:00, 06 gru 2014

Śledzę rok ogrodniczki z uwagą i przyjemnością Świecznica zanotowana, lubi wilgotne gleby podobno, ale czy cień też musi mieć? Zachwyciłam się rdestem himalajskim
Mala_Mi 11:50, 06 gru 2014

Papież przez ż..... jakimś cudem pierwsze słowo wyszło z błędem... zupełnie nieświadomie. Tak jak i moje literówki. Pisanie na klawiaturze ma swoje wady
Kondzio 13:05, 06 gru 2014

Pszczółko ztęskniłem sie za toba i tyle wspomnień widzę z tamtego roku. Zazdroszcze obornika ja bym może i miał z koąd ale nie mam czym przywiżć