Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:05, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Z donic, jeden z ziemi, bo mocny cień spowodował że stracił liście z jednej strony. To normalne w takiej ciasnocie.

Pokazuję straty, żebyście mieli świadomość że ogród bukszpanowy nie jest wieczny w ciasnym i cienistym ogrodzie i że wiele pracy i kosztów was czeka.

chciałam napisać (dwa razy to kasowałam), że wyczuwam ton narzekania a to pase
ale trudno się nie smucić jak takie szkody są... mój stożek z donicy po dwóch latach też do wywalenia...

nooooo ale cebulowe wiaderka BOOOOSKIE!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:21, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Jak cudna rzeźba - z czego ona jest?
Rododendronowy ogród II. 21:18, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
niestety u mnie już nie ma miejsca natakie drzewo, bardzo nad tym ubolewam...
u nas dzisiaj też nadają -5 przy gruncie, nawet UG napisał ostrzeżenie...

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie było az tak zimno choc zimno było. Magnolie jakos wytrzymały choc żólta chyba mniejsze kwiaty bedzie miała bo czubki jakby przypalone a u Małgosi zmarzł jeden kwiatek Piruettki.Ana Twoje dzieci coraz wieksze , plac zabaw niedługo nie bedzie potrzebny i wtedy nie zapomnij o tym klonie.
Rododendronowy ogród II. 21:13, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ooooooo i super :0 tylko kiedy to spotkanie wkońcu będzie

Ciągle nie wiadomo ale może jakas konkretna data bedzie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 23 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ana pytałam o liście np. przekwitniętych tulipanów czy obcinasz?
Wiem, że teraz dopiero zaczynają zakwitać na dobre, ale jak robiłaś w poprzednich latach?
obrywam przekwitłe główki i reszte zostawiam, czasami obcinam jeden liść, reszta zarasta zazwyczaj trawami czy innym dobrodziejstwem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:10, 23 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
No i ja u Ciebie? Były przymrozki? Ja mam wrażenie, że tylko klony palmowe troszkę podwiędły, ale mam nadzieję, że nic im nie będzie
były, ale jakie nie wiem bo ja dzisiaj miałam wolny dzień i nie musiałam wstawać o 6, wstałam o 7,40 i wtedy na termometrze było już 4st, ale kwiaty bergeni leżały, czosnki też w spoczynku.W ciągu dnia czosnki powstały, ale kwiaty bergeni trzeba ściąć. Reszta raczej ok, piwonie i lilie były okryte.
Za to co ciekawe, podczas robienia kantów zauważyłam że ruszyły niektóre rozplenice i miskanty.
Rododendronowy ogród II. 20:48, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
rzekomo jest w Pęchcinia, niby ma być spotkanie (póki co bez daty) to się wybierz. Ręce ważne są dla ogrodnika

To druga wersja wyboru dla Agaty.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:44, 23 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Madżen....jak bym miała taką pogodę jak Ty też bym się wiosną cieszyła!

Wiesz, że ja w skarpetkach śpię? Wiesz, że przymrozki mamy od paru dni? I wieje tak, że meble latają? I 9 stopni to dla mnie już upał
Głęboko...mam taką wiosnę

Czekam na Twoje foty, bo tylko to mnie przy życiu teraz trzyma! Foty z forum

Pozdrawiam inne marudy!

trudno nie zgodzić się z tym co napisała Juzia

ja raczej z tych nienarzekających, dostrzegam i cieszę się każdym listkiem, ale jak widzę co się dzieje za moim oknem trudno się nie martwić...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:01, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
niesamowita!!!! i już jakie pąki ma czekam na kwiat jak rozkwitnie

W zeszłym roku kwiatów miała więcej, a w tym mało Obok rosła rozplenica Halemeln i chyba ona ją skutecznie zagłuszała. Przedwczoraj trawa dostałą eksmisję, a w jej miejsce posadziłam piwonie. Tzn trochę przesunęłam. Przy okazji pozbyłam się wszystkich siewek z rabaty, było ich od groma, wyciepałam stare stipy, posadziłam nowe.
Sama jestem ciekawa jak teraz rabata będzie się prezentowała po takim liftingu
Tak wygląda wysiew jeżówkowy.. trawiasty..orlikowy... to jest kosmos na rabatach
Jak się zrusza ziemie to nie ma problemu, ale jak się chowa siewki do rozdania, to się robi problem.. małe łatwo usunąć.. tak, że chyba w tym miejscu zamykam zbiórke siewek.. a było to najlepsze miejsce.. Jednak jest reprezentacyjne i szkod mi piwonii koperkowych..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:42, 23 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dobranoc wszystkim zaglądającym...
niesamowita!!!! i już jakie pąki ma czekam na kwiat jak rozkwitnie
Rododendronowy ogród II. 08:39, 23 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Szukam go od lat i nie mogę nabyć, potrzebuję dwa takie maluszki....w małpolsce nie do dostania, fajna wyprawa i zakupy....dałabym sobie rękę uciąć za tego klona
rzekomo jest w Pęchcinia, niby ma być spotkanie (póki co bez daty) to się wybierz. Ręce ważne są dla ogrodnika
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:35, 23 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
o jakie cebulowe pytasz?

Ana pytałam o liście np. przekwitniętych tulipanów czy obcinasz?
Wiem, że teraz dopiero zaczynają zakwitać na dobre, ale jak robiłaś w poprzednich latach?
Rododendronowy ogród II. 21:06, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie pomyślałam o tym ale masz racje , taki wielopienny trzeba kupowac. Ana w Twoim ogrodzie cudnie by wygladał.
niestety u mnie już nie ma miejsca natakie drzewo, bardzo nad tym ubolewam...
u nas dzisiaj też nadają -5 przy gruncie, nawet UG napisał ostrzeżenie...
Rododendronowy ogród II. 21:04, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu nie musisz mnie przekonywac do jego urody , jest cudny faktycznie . W Pęchcinie bede w tym roku to zobacze jak to wyglada.
ooooooo i super :0 tylko kiedy to spotkanie wkońcu będzie
Rododendronowy ogród II. 21:03, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moze i za mało bo ostatnio nie na zdjeciach sie skupiam ale na filmikach ale to bardziej pracochłonne bo trzeba wycinac niektóre fragmenty , inne sklejac i wogóle sie nie wyrabiam a i w ogrodzie i w domu mam zaległosci ze niedługo z buszu nie bedzie mnie widac bo przez okna juz nie widac ale dzis jedna koleżanka mi powiedziała ze ważne zeby do maja umyc tylko firmowe okno bo przez inne i tak nikt nie patrzy tylko przez te duze , to moze do spotkania u mnie to jedno umyje.

wystarczy mieć jedno ale jakie okno
Rododendronowy ogród II. 21:00, 22 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
oj tak piękny jest, szczególnie w takiej formie wielopiennej, dumałam nad nim ale na wielopienne nie mam miejsca a pojedynczy już nie robi takiego wrażenia...

Nie pomyślałam o tym ale masz racje , taki wielopienny trzeba kupowac. Ana w Twoim ogrodzie cudnie by wygladał.
Rododendronowy ogród II. 20:57, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To klon strzepiastokory. Miałam go kupic i Ania też ale Ania sie zreflektowała że on rosnie wolno i trzeba ze 20 lat czekac żeby miał jakis rozmiar więc ja pomyślałam ze jesli 20 letniej dziewczynie za długo czekac to ja juz na pewno nie mam po co kupowac i nie kupiłam, a taki cudny jest.
oj tak piękny jest, szczególnie w takiej formie wielopiennej, dumałam nad nim ale na wielopienne nie mam miejsca a pojedynczy już nie robi takiego wrażenia...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 22 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Witaj Aniu trafiłam dziś tu pierwszy raz i wpadlam jak sliwka w kompot. Wlozylas wiele pracy i serca. Pomimo ze na poczatku pisalas ze nie wiesz co z czym laczyc to wszystko wydaje sie przemyslane a ogród wcale nie taki mały. Przyznam ze z braku czasu nie bylam w stanie przejrzec calego watku, ale teraz go sobie zaznaczam w ulubionych.
Aniu na wizytówce widzialam ze chyba przy tarasie miałaś ciemną brązową trawkę. Czy możesz mi powiedzieć co to jest ???

witaj lubię śliwki
masz rację i pracy i serca, a ogród mógłby być dwa razy większy, mam tyle chciejstw że spokojnie by się zmieściły
Trawa o którą pytasz to rozplenica rubrum, w naszych warunkach niestety jednoroczna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:29, 22 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

O rany, dziewczyno nie strasz Nie mam siły latać i okrywać roślin.

no nie straszę, mój urząd Gminy na fb napisał, że ostrzegają przed przymrozkami do -5 poszłam przykryłam donicami plastikowymi piwonie, lilie które mają już z 30cm, na powojniki zarzuciłam agro i na róże w donicy którą teraz sadziłam z gołym korzeniem.
Mam nadzieję że nie będzie tak źle... tulipanowiec, grujecznik, umbry, kanzan, mają liście i pąki, róże, oby ich nie zmroziło... ech los ogrodnika
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:38, 22 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
wiesz jest popyt jest podaż ja mam czasami wrażenie, że wiosną ludziom mocno odbija i kupują wszystko co zielone

Hihi, myślałam że tylko ja to zauważyłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies