Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Makao_J 15:55, 22 kwi 2016

ana_art napisał(a)
szukaj w lidlu lub biedronce na jesieni, ale pamiętaj że dają dosłownie po kilka sztuk, nawet mniej niż czosnków

aaaa 60zł to jakieś przegięcie totalne...

Nom, tak jak za jedno kłącze piwonii 120 zł, hihihi. Co gorsza poszły w ciągu jednego dnia. Aż się pytałam sprzedawcy czy one kwitną na złoto ale powiedział że nie
ana_art 17:06, 22 kwi 2016

Makao_J napisał(a)

Nom, tak jak za jedno kłącze piwonii 120 zł, hihihi. Co gorsza poszły w ciągu jednego dnia. Aż się pytałam sprzedawcy czy one kwitną na złoto ale powiedział że nie
wiesz jest popyt jest podaż ja mam czasami wrażenie, że wiosną ludziom mocno odbija i kupują wszystko co zielone
ana_art 17:08, 22 kwi 2016

u nas dzisiaj zapowiadają do -5 w nocy brrrr jak myslicie okryć włókniną piwonie? a może chociaż jakimś wiaderkiem nakryć?
jolanka 19:19, 22 kwi 2016

ana_art napisał(a)
u nas dzisiaj zapowiadają do -5 w nocy brrrr jak myslicie okryć włókniną piwonie? a może chociaż jakimś wiaderkiem nakryć?

O rany, dziewczyno nie strasz Nie mam siły latać i okrywać roślin.
Makao_J 19:38, 22 kwi 2016

ana_art napisał(a)
wiesz jest popyt jest podaż ja mam czasami wrażenie, że wiosną ludziom mocno odbija i kupują wszystko co zielone

Hihi, myślałam że tylko ja to zauważyłam
oliwka 20:02, 22 kwi 2016

Witaj Aniu trafiłam dziś tu pierwszy raz i wpadlam jak sliwka w kompot. Wlozylas wiele pracy i serca. Pomimo ze na poczatku pisalas ze nie wiesz co z czym laczyc to wszystko wydaje sie przemyslane a ogród wcale nie taki mały. Przyznam ze z braku czasu nie bylam w stanie przejrzec calego watku, ale teraz go sobie zaznaczam w ulubionych.
Aniu na wizytówce widzialam ze chyba przy tarasie miałaś ciemną brązową trawkę. Czy możesz mi powiedzieć co to jest ???
ana_art 20:29, 22 kwi 2016

jolanka napisał(a)

O rany, dziewczyno nie strasz Nie mam siły latać i okrywać roślin.

no nie straszę, mój urząd Gminy na fb napisał, że ostrzegają przed przymrozkami do -5 poszłam przykryłam donicami plastikowymi piwonie, lilie które mają już z 30cm, na powojniki zarzuciłam agro i na róże w donicy którą teraz sadziłam z gołym korzeniem.
Mam nadzieję że nie będzie tak źle... tulipanowiec, grujecznik, umbry, kanzan, mają liście i pąki, róże, oby ich nie zmroziło... ech los ogrodnika
ana_art 20:31, 22 kwi 2016

oliwka napisał(a)
Witaj Aniu trafiłam dziś tu pierwszy raz i wpadlam jak sliwka w kompot. Wlozylas wiele pracy i serca. Pomimo ze na poczatku pisalas ze nie wiesz co z czym laczyc to wszystko wydaje sie przemyslane a ogród wcale nie taki mały. Przyznam ze z braku czasu nie bylam w stanie przejrzec calego watku, ale teraz go sobie zaznaczam w ulubionych.
Aniu na wizytówce widzialam ze chyba przy tarasie miałaś ciemną brązową trawkę. Czy możesz mi powiedzieć co to jest ???

witaj lubię śliwki
masz rację i pracy i serca, a ogród mógłby być dwa razy większy, mam tyle chciejstw że spokojnie by się zmieściły
Trawa o którą pytasz to rozplenica rubrum, w naszych warunkach niestety jednoroczna
Madzenka 23:42, 22 kwi 2016

Dobrze zów okryłaś... U nas nie zapowiadaja przymrozkow
MirellaB 08:35, 23 kwi 2016

ana_art napisał(a)
o jakie cebulowe pytasz?

Ana pytałam o liście np. przekwitniętych tulipanów czy obcinasz?
Wiem, że teraz dopiero zaczynają zakwitać na dobre, ale jak robiłaś w poprzednich latach?