Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

jolanka 18:30, 23 kwi 2016

No i ja u Ciebie? Były przymrozki? Ja mam wrażenie, że tylko klony palmowe troszkę podwiędły, ale mam nadzieję, że nic im nie będzie
ana_art 21:10, 23 kwi 2016

jolanka napisał(a)
No i ja u Ciebie? Były przymrozki? Ja mam wrażenie, że tylko klony palmowe troszkę podwiędły, ale mam nadzieję, że nic im nie będzie
były, ale jakie nie wiem bo ja dzisiaj miałam wolny dzień i nie musiałam wstawać o 6, wstałam o 7,40 i wtedy na termometrze było już 4st, ale kwiaty bergeni leżały, czosnki też w spoczynku.W ciągu dnia czosnki powstały, ale kwiaty bergeni trzeba ściąć. Reszta raczej ok, piwonie i lilie były okryte.
Za to co ciekawe, podczas robienia kantów zauważyłam że ruszyły niektóre rozplenice i miskanty.
ana_art 21:12, 23 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ana pytałam o liście np. przekwitniętych tulipanów czy obcinasz?
Wiem, że teraz dopiero zaczynają zakwitać na dobre, ale jak robiłaś w poprzednich latach?
obrywam przekwitłe główki i reszte zostawiam, czasami obcinam jeden liść, reszta zarasta zazwyczaj trawami czy innym dobrodziejstwem
kasiek 23:21, 23 kwi 2016

ana_art napisał(a)

Jak cudna rzeźba - z czego ona jest?
Sebek 23:51, 23 kwi 2016

U Ciebie przymrozilo bergenie, u mnie pàki tulipanów trafiło.. Trudno, może zakwitna za rok?
_Martini_ 00:00, 24 kwi 2016

Tak się zastanawiam, czy od tego przymrozku, który u nas też był tej nocy mogły podwiędnąć liście młodego lilaka? Myślałam, że miał za sucho i biłam się w pierś, że moja wina. Nie dość, że nie będzie miał kwiatów w tym roku, to jeszcze więdnie.
ana_art 11:23, 24 kwi 2016

kasiek napisał(a)
to korzeń drzewa wyciągnięty z rzeki i obrobiony, kupiłam go na jarmarku dominikańskim chyba trzy lata temu.
ana_art 11:26, 24 kwi 2016

Sebek napisał(a)
U Ciebie przymrozilo bergenie, u mnie pàki tulipanów trafiło.. Trudno, może zakwitna za rok?
echhhh moje tulipany które staranował Pan szambowy też może zakwitną za rok
ana_art 11:26, 24 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)
Tak się zastanawiam, czy od tego przymrozku, który u nas też był tej nocy mogły podwiędnąć liście młodego lilaka? Myślałam, że miał za sucho i biłam się w pierś, że moja wina. Nie dość, że nie będzie miał kwiatów w tym roku, to jeszcze więdnie.
może jedno i drugie, trudno powiedzieć...
_Martini_ 11:40, 24 kwi 2016

ana_art napisał(a)
może jedno i drugie, trudno powiedzieć...

Wczoraj obficie podlałam. A na mróz nic nie poradzimy.