Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 21:46, 16 paź 2014

Do góry
Madzia jest tak cieplutko, że nie obawiaj się o cebulki chyba w listopadzie też będzie można sadzić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:44, 16 paź 2014

Do góry
O jacie ale piękna jesień u Ciebie!
Ogród niby nowoczesny ale... 07:05, 16 paź 2014

Do góry
Madżenka gdzieś ostatnio pisała o odległości w jakiej sadzić graby od płotu.
Ogród Sylwii od początku cz.II 05:54, 16 paź 2014

Do góry
Piękne barwy jesieni są u ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 05:50, 16 paź 2014

Do góry
Musze dzisiaj obejrzeć mojego ambrowca
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:20, 16 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gdyby nie Twoje uważne czytanie.... to bym przegapiła ten wpis.. najśmieszniejsze, że w oko mi wpadło, ile mam tam krzewów.. a przegapiłam resztę... ale się popisałam

Obejrzałam Heiditraum.... ma białe w środku jak przekwita i mniejszą ilość płatków i kolor różowy. Moją bardziej określam jak czerwony przełamany różem.. a w pąku czerwona.

Obejrzałam co się dało.. bo ekran, aparat.. przekłamuje kolory.. wiec brałam poprawki.... i duże prawdopodobieństwo że to jednak Elfrid.

Lecę Marzence podziękować...
A u siebie dziękują różyczką. Melduję, że kwiat trzyma sie już ponad 3 tygodnie ...

Dziękuje za pięknego kwiatka
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:57, 15 paź 2014

Do góry
Aniu monte - Na następny sezon będę myślała o nich, kusi mnie ten mocny zapach u Fimbriaty
Póki co muszę przeszeregować moje Krewsty bo oczywiście u mnie są o wiele wyższe niż w opisie i trzeba zrobić miejsce dla nowych. Urlopu mi zabraknie
Mała Mi- właśnie razem z Fimbriatą zapisuję na zakupy przyszłego sezonu w tej szkółce
Gabrielo- oj trudno będzie się doczekać tego następnego czerwca, a ja się później zastanawiam dlaczego mam już tyle lat.... a sama podganiam ten czas
monteverde - ja cię nie wrabiam,to szacun dla twojej wiedzy
Ale już Madżenka zdaje się ,rozwiązała zagadkę

Madżen- to Ghita ,tak jak u ciebie pisałam mało jej mam

A co do Souvenira Dr Jamain, walę głowa w stół- jednego dnia sprawdzałam, miał sprzedawca 36 szt więc się nie śpieszyłam,za 2 dni kiedy już się namyśliłam co będe kupowała u niego ,wykupiono wszystkie. Za całe 7zł był.
I na dodatek odpisał mi że będzie je miał znowu następnej jesieni dopiero.

Miro- ja te gożdzikowe wygrzebałam przypadkiem, bardzo mnie zaintrgowały,nawet się łudziłam że będą pachniały gożdzikowo
Mus je przetestowac,chociaz jedną...., ale to już chyba za rok

Bogdziu-okazuje się że tutaj więcej takich chorych na różyczkę jak ja, też myślę że się czegoś ciekawego zawsze dowiemy

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:09, 15 paź 2014

Do góry
Jakże sie cieszę że mam niektore te same róże co Ty, ale będzie się fajnie dyskutować.... Za rok... Bo ja jestem teoretyk?
Pokaż proszę Ghite w róznych ujeciach bo w necie odmienne jej kolory pokazuja i myślę czy posadzić je do porcelanowo-bladych czy bardziej pink.

Hi hi a ja mam Souvenira Dr , znaczy sie dotrze po 20
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:00, 15 paź 2014

Do góry
Mała Mi, Aniu Monteverde, Gabrysiu dzieki za dyskusję o różach, uwielbiam takie informacje gabrysiu Darcey jest piekny purpurowy. Ciekawe czy bedę widzieć roznicę pomiędzy nim a Falstaff? Za rok będę porównywać.

Bogdziu - ja nie jestem na bieżąco

Jesli komuś nie odpowiedzialam na pytanie to prosze o przypomnienie się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:58, 15 paź 2014

Do góry
aage napisał(a)
Madżen mam pytanie odnoście zawilców w kolorze różu, możesz polecić jakieś niższe odmiany?

Niestey nie znam rożowych odmian zawilców. Mam posadzone jakieś bezodmianowe, pospolite, ktore u mnie słabo rosną a u tesciowej dają czadu mi o, że nie są nawożone. Kupiłam różee Prinz Heinrich ale to miniturowe zawilce chyba są.... Jak coś wygooglam to Ci dam znac.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:56, 15 paź 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Zerkam co tam porabiasz...

Madżen a w jakiej odległosci od płotu masz posadzone graby na przedpłociu??

Zapłotem posadzone są 1 m od płotu. Wg planu 2 m od plotu orzebiegaja wszystkie instalacje wodna, gazowa, wodociągowa.... Mam nadzieję, że korzenie grabów nic nie uszkoadzą... Martwi mnie wizja kanalizacji ale mam nadzieje, ze ją puszcząw drodze a nie w pasie ochronnym.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:52, 15 paź 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Madżenko, mam techniczne pytanie... ja gęsto sadziłaś bukszpany na obwódki? I czy w jednym, czy w dwóch rzędach?? Dzięki za pomoc

To zależy od wielkosci sadzonek. Jesli kupisz malutkie to sadź co 10-15 cm, jak kupisz z plantacji to wychodzą 3 szt na m.....
Ja sadzilam wyłacznie w jednym rzędzie malutkie co 10 cm. Zbiegiem lat sie rozrosną. Jeśli wytrzymasz przerwy w nasadzeniach i masz ograniczony budzet to mozesz sadzić rzadziej, jesli nie to od razu sadż co 10 cm.
Zobacz jak wygladał mój żywopłot w 2011 roku a miał chyba 2 lata i był przesadzany ze starego ogrodu.Po zimie powypadalo mi sporo krzaczków, bo byl przesadzany w listopadzie 2010...

Jak wyglada aktulnie pokazala na powtórzonym zdjęciu Ewa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 15 paź 2014

Do góry
keiki napisał(a)
Marzenko a także dziewczynki z Wrocławia szukam klona Golden Globe szczepionego wysoko-najchętniej 2-2,2. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...będę bardzo wdzięczna za namiary. W sumie tylko do Kulasa dzwoniłam i nie ma, nie bardzo wiem, gdzie jeszcze "uderzyć" Dzięki.
Przy okazji napiszę, to co rzadko piszę lecz myślę od zawsze, że ogród bajka

Będe sie rozglądać i dam znac
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:42, 15 paź 2014

Do góry
Robaczki zanim przeczytam Wasze wpisy wklejam ciekawy link z projektami małej architektury. Bardzo lubię takie projeky gdzie jest duuuuużo tarassów i mało trawnika

https://m.youtube.com/watch?v=zIB2A7Xeuzg
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:50, 15 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zatem NN dla Was skoro się podoba

Madżenka, jest idealnie. Jak coś przesadzisz to po łapkach
Powiedz, no kochana czym i jak robisz te „kanciki” przy kostce.
Jest wyśmienicie!

Ogród Magdalenka 12:01, 15 paź 2014

Do góry
Wrocławska jesień to nie jesień-niesprawiedliwe. Ja już powycinałam hosty, begonie i inne jednoroczne, bo straszyły. Madżenka też usiłowała znaleźć jesień w ogrodzie. Zazdroszczę Wam ogromnie.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:31, 13 paź 2014

Do góry
Świetne te buksiki z plantacji Pieknie sie od razu zrobiło i zima będą cieszyc oczy. Za to kocham bukszpany
Moja działka na Dębowym Lesie 21:28, 13 paź 2014

Do góry
Witaj w tej cyberprzestrzeni
Miajałyśmy sie u Rosomanes na FO
Bedę wpadać z pytaniami dot. powojników i host gdyż widzę, że masz w tym względzie ogromną wiedze
Rododendronowy ogród II. 21:17, 13 paź 2014

Do góry
Bogdziu za kazdym razem gdy widzę jesień w Twym ogrodzie zawsze mam skojarzenia z Indian Summer.... I od roku się zastanwiałam skąd to skojarzenie... Meczyło mnie to skojarzenie, do dzisiaj .... przeczytałam , że Babie Lato w USA nosi nazwę Indian Summer. Pokrętne są meandry ludzkiego mózgu
I masz rację na zółto tegoroczna jesień się wybarwia a czerwienie chyba przy niższych temepraturach sie pojawią?
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 13 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia zrobiłas , te rudości śliczne. Pozdrówka.

Włśnie Bogdziu, te rudości na froncie tak bardzo jesienią konweniują
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies