Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:43, 11 paź 2014

Do góry
Jednak żelazne rosliny Danusi: bpukszpany, trawki, żurawki to jest to!, pieknie ta rabata wygląda.
Blaski i cienie nowego życia 09:42, 11 paź 2014

Do góry
Przesądzone ! Wiosna zamieniam limelight na Vanille!
Ogród do kwadratu 09:39, 11 paź 2014

Do góry
Czekam na fotki Twego ogrodu i pomysły różane. Teskniłam!
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:37, 11 paź 2014

Do góry
Aniu zastosuję Twoją instrukcję sadzenia róż. Od wczoraj wieczorem się moczą .

Wiesz za co kocham róże? Za to że taraz dają czadu, gdy reszta ogrodu przechodzi już w fazę spoczynku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:35, 11 paź 2014

Do góry
To mnie najbradziej ciekawi rabata różowo-czarna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:34, 11 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Madżen ja sadziłam w ubiegłym roku moje pierwsze róże Lariski i do tego z gołymi korzeniami. Przyjęły się pięknie robiłam tak jak w instrukcji
Nie bojaj

Dorciu jak parzę jakie dorodne sadzonki lrzyszly to chyba niemuszę sie bojać

Chyba trzeba iśc popracować do ogrodu
Miejsko & sielsko 09:32, 11 paź 2014

Do góry
Ewka gdzie jesteś? widzialam Cie!

Mam kominek, uwielbiam się na niego patrzec nawet bez ognia. Nie wyobrazam sobie zimnych wieczorów bez plomienia kominka, ktory odbija się we wszystkich szybach.
Ponieważ denerowałao mnie brudzenie kominka (popiol) mamy go w ogrodzie zimowym, jest z płaszczem wodnym i dogrzewa porządnie caly dom. Zużywamy 10 m3 drewna zima, bo M w mrożne dni zwykle rozplala przed 17 a kończy palić przed pójsciem spać. Nie widzę aby mu to sprawiało problem, ja się do tego nie nadaję, bo noszenie kosza z drewnem to cięzka fizyczna praca. Ale dla M to taki synonim sprawowania opieki nad ogniskiem rodzinnym Chyba M'owie czuja te pierwotne instynkty Musze jakąś skóre kupić i rzucic w nogi fotela przed kominkiem dla M

Mamy dwa duże stojaki na drewno ale zapas wystarcza na 3-4 dni i M stale donosi. Zatem dla niego to jest uciążliwe ale widze, że to lubi.jak nie ma ochoty na lalenie to wlącza sie pompa ciepla, bo wszystko jest razem polaczone z czujnikami temp. Mamy sterowanie temperatury w kazdym pokoju i cieplo z kominka rozporowadzamy wg potrzeb i upodoban. To o czym pisze Gabik czyli centralny czujnik temperatury niedaleko kominka jest rzeczywiscie zlym rozwiazaniem. Na dole jest goraco, na gorze, w pokoju np dziecka zimno. Zwrociliśmy na to uwage w nowym domu i zmienilismy.
Marzyl mi sie kominek na peletty z automatycznym podajnikiem...ale za pozno sobie to wymysliłam i nie bylo jak zrobic zbiornika z boku ogrodu np na tony pelett. Może w 3 domu to rozwiązanie zastosujemy
Lawendowy zawrót głowy 09:20, 11 paź 2014

Do góry
Ja mam obreża z kostki granitowej i nawet gdy nie mam czasu zrobić kanciki to dobrze wygląda,, tylko kostka musi byś na równi z poziomem trawnika a nawet ciut niżej aby koła kosiarki jeżdzily po kostce i dobrze docinało trawniczek. Nie wszędzie mi tak brukarze zrobili i tam muszę przycinać boki nozycami do kancików.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:07, 11 paź 2014

Do góry
Przeklejam post od Kindzi
Kasiu skorzystałam z instrukcji Ani , moje też się moczą. Wparwdzie dzisiaj sadzę tylko 4 szt ale się bojam. Po raz pierwszy sadzę jesienią z odkrytym korzeniem...zawsze sadziłam wiosną lub przez cały rok z doniczek...ale róże przyszly niesamowicie dorodne więc liczę ze sie przyjmą.
Muszę głebiej zanurzyć róże ale kubelki zajęte pod posotwowane kolorami cebulowe.... A wanienki po wnuczku jak Kindzia nie posiadam Musze poważnie z córką porozmawiać

I instrukcja Ani Monte
monteverde napisał(a)

fluidy poleciały
Ogród z łezką 09:06, 11 paź 2014

Do góry
Kasiu skorzystałam z instrukcji Ani , moje też się moczą. Wparwdzie dzisiaj sadzę tylko 4 szt ale się bojam. Po raz pierwszy sadzę jesienią z odkrytym korzeniem...zawsze sadziłam wiosną lub przez cały rok z doniczek...ale róże przyszly niesamowicie dorodne więc liczę ze będą piękne.
Dlaczego się pozbyłaś Souvenira dr. Ja go zamówiłam i będę go moze za tydzień sadzic...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:05, 11 paź 2014

Do góry
Sebciu... ochocho... studia! Ja jak Madżenka po ekonomi jestem ... dawniej to było AE, a teraz UE ... i korci mnie by powtórzyć za Ozzinką ... gdzieś Ty wylądował ...
Ale nie bój nic, będzie dobrze... bardzo dużo zależy nie tylko od ucznia, również od wykładowcy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:00, 11 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Madżen to chyba zle zrobiłam z żywopłotem grabowym? Miesiąc temu kupiłam graby doniczkowe na żywopłot i zaraz po posadzeniu skróciłam je o 2/3.

Tym akurat nic sie złego nie stanie. Przy sadzenie małych sadzonek należy je skrócić aby się ukorzeniły . A ponadto miesiac temu to nie pazdziernik za miesiąc to juz zima może być teraz juz nic nie tnij będę trąbić wiosną kiedy tniEmy graby

Nie dziwie sie, ze się uśmiechasz do grabów, piekne są. Ja sie sama zastanawiam czy moich fastigat nie puścić luzem Jedyna wada tej odmiany jest taka, że jest łysa zimą a pospolite utrzymują liście.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:58, 11 paź 2014

Do góry
Ha M'owie powinni się przecież juz przyzwyczaić A ja wciąż pamietam to osłupienie mojego M gdy zapowiedzialam przesadzanie kostrzewy...subtelności odcieni nie rozumiał!!!
Zapowiada się kolejny letni dzień tej jesieni dzisiaj sadzenie cebule i 4 róż chyba wszystkie miskanty Ml posadzę na różance... Znów zrobię busz.... Najwyzej za rok Przesadzę ale autentycznie nie mam żadnej koncepcji gdzie je dac... Bo Przecież zamowiłam je na przedpłocie....myślę jednak, ze lubię busz trawiasty i jakoś to przeżyję

Cisow zatem nie bedzie z plantacji, bo nie mam kiedy pokonać 100 km po nie. Jak znam zycie to znajdziemy kolejne żródło a skoro posadze na rózance miskanty to juz nie ma tam miejsca na cisy...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 08:53, 11 paź 2014

Do góry
Zdjęcia dzisiaj będą?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:52, 11 paź 2014

Do góry
Nasyciłam duszę czytająć Twoje perypetie ogrodowe ale teraz chcę nasycic oczy!
Eksperymentarium 00:25, 11 paź 2014

Do góry
To jeszcze w Janinie są cebulowe?
Lawendowy zawrót głowy 00:20, 11 paź 2014

Do góry
Chciałam usiąść na pięknym tarasie ale już miejsca nie ma....
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:15, 11 paź 2014

Do góry
Szałwia daje dzisiaj na forum czadu !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:30, 10 paź 2014

Do góry
nieszka napisał(a)

Myslalam wlasnie o jakims mocniejszym rozu, takich okolo metrowych. I z tych przez Ciebie sugerowanych Old Port mi sie podoba.
A jeszcze wyszukalam Burgundy Iceberg. Piekna....
A z bialych to chyba Aspirin gdzies upchne.

Burgundy jest zachwycająca ale moją faworytką z niskich jest Munstead Wood
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:27, 10 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Akcja akcją, tylko nadzieję mam, że wiosną ruszą...

Tfu tfu!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies