Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

boguslawa_ma... 20:09, 10 paź 2014

Ula zdrówka życzę i przyjemnego sadzenia
Kindzia 22:52, 10 paź 2014

Urszulla napisał(a)
Kasiu, dzięki za propozycję
temat mojej różanki na razie padł, a też mam wybrane odmiany...większość angielskich...to z powodu wirusu O.

A jutro muszę!!!! barwinek od ulicy zasadzić i zająć się jesiennymi porządkami Nic w tym roku nie sadzę....oszczędzam się.

Od razu austinki chcesz? Aleś ambitna

Z barwinkiem szybko Ci pójdzie, nie martw się.
Madzenka 09:42, 11 paź 2014

Przesądzone ! Wiosna zamieniam limelight na Vanille!
Bogdzia 19:02, 11 paź 2014

Posadzone? Ja barwinek tępię jak moge , strasznie sie rozrasta a zlikwidowac praktycznie sie nie da bo zawsze kłacza w zimi zostają. Miłej niedzieli.
Mala_Mi 20:09, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja też wolę Vanilki A mam więcej Limek Bo taki był szał na O.
Krys 21:32, 11 paź 2014

Urszulla 15:41, 14 paź 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula zdrówka życzę i przyjemnego sadzenia

Bogusiu, cały tydzień walczyłam z przeziębieniem...właśnie powoli mi mija barwnek dzielnie posadziłam w sobotę

Kindzia napisał(a)

Od razu austinki chcesz? Aleś ambitna

Z barwinkiem szybko Ci pójdzie, nie martw się.

Kasiu, od roku myślę intensywnie o różance i odmiany sobie wybrałam i wizję miejsca mam życie jednak biegnie swoim torem i realizacja się odciągnęła

co do barwinka to wcale mi szybko nie poszło, bo u mnie kopanie to katorżnicza praca....wprawdzie od ulicy lepsza ziemia, ale przy samym asfalcie musiałam kopać w kamieniach z asfaltem i trawą....i tylko dwie długości przęseł zrobiłam.....reszta musi poczekać

Marzena2007 napisał(a)

Mala_Mi napisał(a)

Ja też wolę Vanilki A mam więcej Limek Bo taki był szał na O.

Ulegamy różnym modom O.- u mnie akurat odmiana Magical Candle....a mi się marzy Magical Moonlight bo się nie przebarwia i jest seledynowa.

Bogdzia napisał(a)
Posadzone? Ja barwinek tępię jak moge , strasznie sie rozrasta a zlikwidowac praktycznie sie nie da bo zawsze kłacza w zimi zostają. Miłej niedzieli.

Bogdziu, barwinek ładnie zadarnia i w wielu kompozycjach go widziałam i mi się podoba....nie będzie problemu z nadmiarem bo będzie rósł za ogrodzeniem.
Ale z tego co piszesz wnioskuję że on chyba musi mieć ograniczoną przestrzeń.

quote=Krys napisał(a)]

Krysiu, widzę że się uśmiechasz do tego co piszą dziewczyny
od soboty nie miałam dostępu do internetu...dzisiaj okazało się że padł zasilacz i mam nowy i jestem szczęśliwa bo zaległości na forum dużo.
A ponieważ już pada jest jakaś ciekawa alternatywa mojego wolnego dnia

danuta_szwajcer 17:35, 14 paź 2014

Ula wszystkiego dobrego w Dniu Twojego Święta Nie wiem kiedy odrobie moje zaleglosci, obecnie ledwo stanełam na nogi to mnie M zaraził i znowu zalegne echh. Zdrowia Uleńko i sił na dalsze prace. Melduje, ze hiacynty posadzone No i tez wiem juz dlaczego nie mam tulipanow no i lilii polowe w tym roku. Nornice u mnie i koszyczki i donice dziury cale powygryzane od dolu z boku i wszystko zjedzone Pozdrawiam i sle buziaki
Urszulla 17:48, 14 paź 2014

Dziękuję Danusiu, miałam dziś plan w ogrodzie pokopać...ale wprost się nie da, bo jest podmokło, gliniasto i beznadziejnie pod tym względem
mówisz że nornice zeżarły wszystko u mnie jesienią też szaleją. Z cebulkami czekam raczej do ostatniej chwili.
marzena 17:56, 14 paź 2014

Ula, piękne barwy i kształty hortensji i rozchodników
resztę muszę w innym terminie oglądnąć , pozdrawiam