Sebek będziesz the best z rachunkowości i analizy ekonomicznej Spoko ja jestem po LE i ekonomia była dla mnie prościutka Matma na pierwszym roku UE to abstrakcja ,ale statystyka będzie Twym ulubionym przedmiotem
Wracasz na weekend działać w ogrodzie?
Na moim ekranie mają kolor taki jak w rzeczywistości. Na rabatach purpury różane wygladają gorzej. Alnwick teraz jest bardziej różowa , latem jest bledsza aczkolwiek równie piekna.
Gospel ma aktulanie odcien zblizony do Ascot czyli bardziej malina niż ciemna purpura. WS zdecydowanie lepiej konweniuje z JG i A. Do tego kompletu dojdzie Queen Of Sweden. Ja sadzę za gęsto... Co 50 cm czyli nieproawidlowow... Będę rozsadzać za kilka lat trway wsadzam bezposrednio w nogi róz
Madżenka ja koniecznie muszę wiedzieć w jakiej odległości sadzisz od siebie róże ... od siebie i od traw ... popełniłam główną różankę i zastanawiam się czy aby nie za gęsto ...
Gospel przepiękna w swej purpurze ... zwróciłam uwagę na nią bo własnie wsadziłam ... pod JG i w towarzystwie A ... chyba będzie migracja bo WS wydaje się lepiej z nimi konweniować ... jak to widzisz ? ... zapytowywuje bo masz kwiaty w wazonie więc widzisz lepiej ... ...
Na cięcie lawendy za pózno. Ja cięłam miesiąc temu i miałam obawy, że wymarnarzną mi zima.
Lawendę należy ciąc wiosna po minięciu silnych przymrozkow, najlepiej w tym samym terminie co róże, czyli w czasie kwitnienia forsycji
A ja już tego Souvenira zamówiłam w sierpniu Lawendę ogoliłaś? Nie za póżno?
Wyłamałam się z tego kręgu
He jesienia to ja odpoczywam a nie latam z latarką
No czegoś takiego ejszcze nie widziałam...
Spoko, Mikołaj jeszcze ma czas aby środki pieniężne uzbierać
Ha jak u Ciebie pojawią sie róże odtrąbię sukces!
Przesadziłam teraz na tyly, więc chyab z dwa sezony przetrwają
Dlatego kupiłam teraz przetacznki inspire blue, osiągają 15 cm
Polecam sie
O ciekawa jestem co kupiłaś
WIdzialam, zachwycająca sesleria. Nie mam tego koloru...
Hi hi zaraza cebulowa cię dopadła aleź będzie widok wiosną!!
Rzucić i przysypać to się nie da, nie w naszych warunkach a w szczególności w Warszawie. Wymarzną. Wykop dłuzszy rowek i powtykaj je gęsto
Sebek, Kondzio, Karolina, Gardney, Aikya nawet nie wiecie jak miło w taki jesienny dzień nawąchać się tych purpurowych róż. Aż wraca mi energia na sadzenie tych , ktore jutro dotrą A kolejna partia next week
Aż świeciły gdy wróciłam z pracy. Podobno dzisiaj było we Wrocławiu 25 stopni... I chyba dlatego tak rozkwitły wszystkie na raz. I te róże mają pełno paków, przy tak pieknej pogodzie w weekend zakwitną kolejne.
Tylko do wazonu poszly
Wg mnie najpiekniej wygladają z tym chlodnym jasnym bladym rożem i z Louis Odier. Jestem ciekawa jak będą wygladać z Claire Marshall ale to dopiero za rok....
WItajcie
Późno wracam z pracy, ciemno już w ogrodzie ale dojrzałam rozwinięte róże. W prezencie dla Was purpury i zapowiedź przyszłorocznego szaleństwa różanego
Od lewej purpury
William Shakespeare, J.W.Goethe, Gospel, Munstead Wood.
Na gorze bladawce od lewej Alnwick Rose, James Galway, szkodabyło mi uciąc wielkiego kwiatka bo obok były dwa pąki, zatem ucięłam malutkiego . Gospel pójdzie chyba do malinowych róż na rabacie "kuchennej"
Kwitnie zaledwie kilka róż z moich nabytków, za rok będzie 4 x wiecej. Już się nie mogę doczekac
I jak Ty kochana teraz te trytomy posadzisz? Musisz paluszkiem pokazywać Krzysiowi
Wszystko co chcesz wiedzieć o trytomach a wstydzisz się zapytać biegnij do mnie
1. Nie lubią mokro w nogach
2. Nie lubią mokro w środku rozety, dlatego na zime trzeba je w pióropusze związywać
3. W mrożne zimy musza być wysoko okopczykowane - do 25 cm.
W ostatnią zimę nie kopczykowalam ich bo było cieplo i nic im się nie stalo ale wygniły im liście dosyć głeboko i słabiej kwitły. Dlatego nawet jeśli bedzie łagodna zima będę je w tym roku kopczykowac