Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w duszy mi gra...

Ogród w duszy mi gra...

09:06, 08 paź 2014
Rabatka marzenie? Hmm... ciurkadełko, lustro, ściana wodna, różanka z lawendą? Trzymam kciuki za pracę na miejscu, sama dojeżdżam (fakt, że nie tyle), znam ten ból. Miłej środy.
gardney 11:45, 08 paź 2014

Hej Monika! Nie nie, jeszcze bardziej banalnie. Róż się... boję ale zaryzykuję w przyszłym roku kupnem Fairy ponoć jest łatwa w uprawie, mam dla niej miejsce ale to na przodach.
To co wymieniłaś to zbyt duże inwestycje, mój M się nie zgodzi, sama sobie bym musiała na takie fajne rzeczy zarobić chyba a to dużo wody upłynie zanim się dorobię
Z dojeżdżaniem zobaczymy, ciągle liczę że uda mi się przenieść z pracą do miejsca zamieszkania, a to jest konkurs szkoda mi najbardziej dzieciaków, mąż wraca bardzo późno i jak ja jeszcze będę musiała dojeżdżać to będzie bez sensu.
Teraz w wolnych chwilach robię sobie burzę mózgu i planuję.

Efekt jest taki że już sama się nie umiem z siebie rozczytać musiałam kilka razy podchodzić do linii rabat żeby nie robić fali na wzburzonym morzu... Ach cała ja... Muszę się trzymać spokojnej linii, z prawej ta rabata jest taka wysunięta a tuż za nią ścięta bo dalej warzywnik.
Muszę to jeszcze przerysować raz i zrobić sobie kopię może na komputerze żeby za każdym razem nie przerysowywać. Ostateczna linia to ta zielona a dlatego taka wąska ponieważ z tyłu będzie dobudówka. na samym dole ten 1 cm pasek to tuje których już nie znaczyłam.
Jakoś tak jak patrzę na to co zaprojektowała mi na początku Danusia to mi się myśli o ogrodzie z lustrem i to będzie moja wielka inspiracja, przynajmniej jeśli chodzi o kształt rabat i zasady wyznaczania roślin, aczkolwiek u mnie chyba będzie ( jak się uda) bardziej kolorowo.

aage 15:01, 09 paź 2014

Madziu zapowiada się cudowny ogród...zresztą już widać całkiem mocne podwaliny. Będę stałym gościem, kibicuję planom świetnie Pani zmalowała tą rabatę
gardney 18:04, 09 paź 2014

aage dzięki za odwiedziny Zapraszam, jeżeli to kiedyś będzie piękny ogród to tylko dzięki ogrodowisku i Danusi
i nie pani, Magda
pięknie to mi D. zmalowała rabatę z przodu, już teraz fajnie wygląda i widać że była w tym myśl przewodnia którą próbuję uchwycić
aage 19:02, 09 paź 2014

gardney napisał(a)
aage dzięki za odwiedziny Zapraszam, jeżeli to kiedyś będzie piękny ogród to tylko dzięki ogrodowisku i Danusi
i nie pani, Magda
pięknie to mi D. zmalowała rabatę z przodu, już teraz fajnie wygląda i widać że była w tym myśl przewodnia którą próbuję uchwycić

Ogrodowisko naprawdę robi świetną robotę a jeszcze znajdujemy tu przyjaciół magia miejsca. Pani Magda miał być to taki żart, przepraszam jeśli został źle odebrany wiem, że tu panuje życzliwa atmosfera i wszyscy zwracają się do siebie po imieniu.
Rady Danusi bez dwóch zdań bezcenne!!! Szczęściara
gardney 19:40, 09 paź 2014

aaa no widzisz nie złapałam żartu zastanawiałam się czy chodzi Ci o mnie czy o Danusię
tak naprawdę moje wypocinki to wycinkowe kopie tego co robi Danusia a poza tym to ja mam mało wiary we własne ogrodowe siły bo jak widzę co tutaj na ogrodowisku się projektuje i sadzi to jak patrzę na mojego pomysłu rabaty to są hmmm....średnie.
tak muszę powiedzieć że poszczęściło mi się marzyłam o tym, że Danusia siądzie przy komputerze pomyśli nad moimi rabatkami i powie mam pewien pomysł... ja miałam euforię co do tego projektu, potem chwilę wahania czy to na pewno mój styl a teraz pewność że to jest jak million dollar mam coś takiego że jak nawymyślam za bardzo to wiem o tym, czuję że to nie jest do końca dobrze i będę przesadzać. A jak sadzę i wiem że dobrze to czuję tą pewność. I to lubię
popcorn 19:55, 09 paź 2014

mmm fajnie będzie
pozdrawiam!
aage 20:46, 09 paź 2014

gardney napisał(a)
aaa no widzisz nie złapałam żartu zastanawiałam się czy chodzi Ci o mnie czy o Danusię
tak naprawdę moje wypocinki to wycinkowe kopie tego co robi Danusia a poza tym to ja mam mało wiary we własne ogrodowe siły bo jak widzę co tutaj na ogrodowisku się projektuje i sadzi to jak patrzę na mojego pomysłu rabaty to są hmmm....średnie.
tak muszę powiedzieć że poszczęściło mi się marzyłam o tym, że Danusia siądzie przy komputerze pomyśli nad moimi rabatkami i powie mam pewien pomysł... ja miałam euforię co do tego projektu, potem chwilę wahania czy to na pewno mój styl a teraz pewność że to jest jak million dollar mam coś takiego że jak nawymyślam za bardzo to wiem o tym, czuję że to nie jest do końca dobrze i będę przesadzać. A jak sadzę i wiem że dobrze to czuję tą pewność. I to lubię

Najważniejsze odnaleźć koncepcję i jej się trzymać. Danusia naprowadziła, wtedy kiedy stawia się pierwsze kroki jest to bardzo ważne.
Działaj jeśli to czujesz a My będziemy podglądać i wyczekiwać efektów
Madzenka 21:59, 09 paź 2014

Bedzie super! Ja nie umię planować na papierze... Planuję łopatą i oczami...
gardney 22:26, 09 paź 2014

ja też oczami planuję ale potem dla uporządkowania tego co mi się podoba przelewam na papier chociaż mocno podglądam projekty Danusi - chodzi mi o rytmikę nasadzeń ile, w jakich proporcjach, jak dobrze wyglądają pasy roślin. Mam spore problemy z drzewami, boję się sadzić drzewa, tyle rzeczy przesadzalam - tu nie ma miejsca na pomyłki.
Zapraszam do podglądania - choć na razie będzie się działo na papierze. Chociaż może jeszcze w realu przeryję warzywnik jeśli moje plany związane z pracą się ziszczą