Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:58, 09 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Mój ma 12-13 lat i około 3,5m wysokości.
Pozdrawiam Sebku. Jak studia?

Pisali, że po 10 latach ma 1,5 metra... A Twojego dzisiaj oglądałem i się przestraszyłem Cóż, jak dobrze mieć sekator Tylko jak to ciąć skoro cały jego urok tkwi w tym potarganiu? Potrzeba matką wynalazku - później będę się martwić

Studia... Ojjj dużo by pisać Najgorsze na początek, czyli matematyka Wybacz, ale jak na razie z tym przedmiotem juz mam pod górkę... Dzisiaj pani wzięła jedną studentkę do tablicy do odpowiedzi... Poczułem się jak w gimnazjum, bo w technikum zdarzało się to sporadycznie... I z jednej strony tak strasznie było mi jej żal, a z drugiej w mojej świadomości krążyły słowa "Jak dobrze, że to nie ja! ". A na następnych zajęciach mamy kartkówkę? No dasz wiarę? Dzisiaj mieliśmy jeszcze języki (mam nadzieję, że podolam mojej ambicji na poziom ponad średnio zaawansowany z angielskiego). Niemiecki, hmmm - wziąłem sobie podstawowy i po pierwszych zajęciach stwierdziłem, że będzie ciężko, bo nie pamiętam nic Ale wczoraj przy nim usiadłem i dziś było już lepiej I wcale nie dlatego, że pani mówiła do nas po polsku, gdzieżby znowu Swoją drogą jej anegdoty i wtrącenia sprawiają, że jakoś tak milsze się stają te zajęcia... Co nie oznacza, że lubię ten język Ale hiszpański albo włoski z na Śląsku? To chyba byłoby bez sensu... A może się mylę? Na mikroekonomii jak pani zaczęła mówić o popycie i podaży to inni mieli oczy jak pięć 5 złotych - jak to dobrze być technikiem ekonomistą i wiedzieć duuuużo o tych zagadnieniach
Reszta przedmiotów chyba do ogarnięcia, spodobały się mi podstawy kompozycji urbanistycznej i chyba ten przedmiot w postaci wykładów i ćwiczeń będzie przyjemnością, bo koresponduje z moimi zainteresowaniami I chyba tyle mam na razie do przekazania Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 22:13, 09 paź 2014

Dzięki za tak wiele wiadomości. Tak to własnie jest , ci z LO nie znaja ekonomii a Ty znasz a za to oni mieli więcej matmy szczególnie ci z klas matematycznych i im bedzie łatwiej. Co do kartkówek to niestety z matmy muszą byc bo jak sprawdzic wiadomości , wszystkich sie odpytac nie da. Przyłóż się do tej matmy a najlepiej zaprzyjaźnij się z kimś kto umie to szybko zrozumiesz co jest grane.Odwdzięczyc sie bedziesz mógł ekonomią.Podejście do nauczania matematyki jest zupełnie inne w LO niż w technikum , podobnie na Politechnice i na Uniwerku , to są dwie rózne matematyki.Trzymam kciuki.
Madzenka 22:20, 09 paź 2014

Sebek będziesz the best z rachunkowości i analizy ekonomicznej Spoko ja jestem po LE i ekonomia była dla mnie prościutka Matma na pierwszym roku UE to abstrakcja ,ale statystyka będzie Twym ulubionym przedmiotem
Wracasz na weekend działać w ogrodzie?
Sebek 22:22, 09 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek będziesz the best z rachunkowości i analizy ekonomicznej Spoko ja jestem po LE i ekonomia była dla mnie prościutka Matma na pierwszym roku UE to abstrakcja ,ale statystyka będzie Twym ulubionym przedmiotem
Wracasz na weekend działać w ogrodzie?

Wracam Statystyki w technikum nie lubiłem, miałem tylko 4 Tutaj o czwórce będę marzyć
Sebek 22:25, 09 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Dzięki za tak wiele wiadomości. Tak to własnie jest , ci z LO nie znaja ekonomii a Ty znasz a za to oni mieli więcej matmy szczególnie ci z klas matematycznych i im bedzie łatwiej. Co do kartkówek to niestety z matmy muszą byc bo jak sprawdzic wiadomości , wszystkich sie odpytac nie da. Przyłóż się do tej matmy a najlepiej zaprzyjaźnij się z kimś kto umie to szybko zrozumiesz co jest grane.Odwdzięczyc sie bedziesz mógł ekonomią.Podejście do nauczania matematyki jest zupełnie inne w LO niż w technikum , podobnie na Politechnice i na Uniwerku , to są dwie rózne matematyki.Trzymam kciuki.

Bogdziu, nie wiem czy w LO mieli jej więcej, zwlaszcza, że nas niewielu jest po rozszerzeniu... Jak to mówią umiesz liczyć - licz na siebie
Ozz 22:26, 09 paź 2014

No zapowiada się nie ekonom tylko urbanista!
MarekW 22:57, 09 paź 2014

ale za to jak wielu życzliwych doradców i pomocników w razie czego - toż to skarb
Sebek 23:17, 09 paź 2014

Ozz napisał(a)
No zapowiada się nie ekonom tylko urbanista!

Wszystko po trochu
Sebek 23:17, 09 paź 2014

MarekW napisał(a)
ale za to jak wielu życzliwych doradców i pomocników w razie czego - toż to skarb

Prawda? Wiedziałem gdzie trafić
Iwk4 00:14, 10 paź 2014

Sebek napisał(a)

Mam - nawet dwa
Jeden rośnie 3,5 roku, a drugi kupiłem chyba rok temu w maju - wysoki, ale rzadki. Fotki zrobię dopiero w weekend, bo teraz nie mam jak Więc zapraszam za dni kilka

Dziękuję, zajrzę . Chciałabym posadzić w nogach jodły. Czy to dobry pomysł?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/723844/original.jpg