Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Nasz przydomowy ogródek 16:38, 27 lut 2012

Do góry
Zbyszku mea culpa, nie zaglądałam bo wchodzę z doskoku na fora ,ale ślę ci życzenia zdrowia , uśmiechu , humoru i.. rymu

moja magnolia z zeszłej wiosny

Wystawa Gardenia 2012 21:55, 25 lut 2012

Do góry
Bardzo ciekawa magnolia

Ogrodnik mimo woli 21:42, 25 lut 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
hej Aniu
Ładnie u Ciebie nawet na paskudnym przedwiośniu. Chyba nie będę miała co u Ciebie robić, bo ładnie jest jak jest.

Nie żartuj.... zakupy już zrobione Trzeba to jakoś posadzić.... i jakoś wkomponować
Robię wielkei zmiany..M stwierdził, że to już nie jest wojenna taktyka, ale wojenna strategia i do tego to już dawniej wysyłali na szkolenie do Moskwy
Dla Ciebie fotka gdzie chcę posadzić róże...pomiary zrobię jak będzie mniej wiało, dziś chciało urwać głowę a rano lało.
Na środku widać placyk wyłoózny cegła szamotką jako palenisko..wokół coś damy..jakąś kostkę... a potem albo coś iglastego, albo jakaś pergola/kratka, ale tak na max 1,5 metra by nie zasłaniać widoków i róże

A tak wyglada wgląd na działkę jak sie wejdzie na posesję...
Pszczelarnia 21:14, 25 lut 2012

Do góry
Dzięki Irenko. Wpadłam na chwilę i wyjść z forum nie mogę.
Bluszcz bardzo lubię, szczególnie w trudniejsze cieniste, większe miejsca
Ogrodnik mimo woli 21:12, 25 lut 2012

Do góry
hej Aniu
Ładnie u Ciebie nawet na paskudnym przedwiośniu. Chyba nie będę miała co u Ciebie robić, bo ładnie jest jak jest.
Pszczelarnia 20:58, 25 lut 2012

Do góry
witajcie dziewczyny
Bardzo fajnie wykombinowałyście to miejsce. Tak tez bym doradzała. mam tylko 1 wątpliwość- czy trawa nie chciała tam rosnąć z powodu cienia czy suszy? jak jest tam cień, ale nie bardzo suchy to runianka/tiarelle będą super. Jeszcze można dodać dla letniego efektu parzydło miniaturowe- kilka w gromadce, ale nie koniecznie.
Ale jeśli jest tam suchy cień, to rododendrony trzeba będzie podlewać, ale już bym się nie bawiła w te byliny które będą wciąż więdły, tylko wrzuciłabym to dużą połać bluszczu i w tym różaneczniki. Ewentualnie do nich funkie- po dwóch sezonach poradzą sobie nawet bez podlewania ( no czasem jak się zlitujesz i machniesz na nie wężem, to się rozrosną pięknie)
Ja strasznie lubię różaneczniki gęste, myślę że powinny dać radę
W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 17:00, 24 lut 2012

Do góry
Haniu, tak zrobię, bo juz mi trochę straszy na stole, więc z chęcią ją schowam
Irenko dziękuję Magnolia zdobiła parę dni i rzeczywiście miałam frajdę.
Kamienie zbieraliśmy z mężem w różnych miejscach, w lasach, z pól, w sumie nazbieraliśmy ich strasznie dużo. Jak przywieźliśmy wszystkie na podwórko była niezła hałda.
Pobudowaliśmy z nich murki wokół domu, ale dużo zostało, muszę teraz trochę przeorganizować ogród, bo gdzieniegdzie strasznie rzucają się w oczy i nie zdobią.
Parę wywiozę do Hani, to już będzie mniej
W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 16:14, 24 lut 2012

Do góry
Celinko dziękuje za odwiedzinki i piękną różę. Pokazuj zdjęcia, bo bardzo ciekawa jestem postępów
Z zaproszenia na pewno skorzystam i będę zaglądać do Ciebie często

Haniu magnolia przekwitła już, bardzo szybko, bo w domu jest dość ciepło i suche powietrze, bo w kominku ciągle palę.
Teraz czekam na listki.
Myślę teraz czy nie lepiej by było posadzić ją w donicy i wystawić na zewnątrz.
Ogrodnik mimo woli 19:57, 23 lut 2012

Do góry
Aniu ale pędzi Twój wątek nie nadażam
Róże będą piękne nawet jak zrobisz z nich misz masz
Ja też kiedyś taki miałam i może to nie był szczyt kompozycji ale jak je oglądałam i przycinałam to były same achy i ochy. Teraz posadziłam wyłącznie jednakowe kompozycje, tak jak radzi Magnolia po 5 szt jednego gatunku i koloru. Zobaczę czy mi się to będzie podobało.....
Ogrodnik mimo woli 16:30, 23 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)

no, tak, tak- śliczne kontrasty. Możesz jej sporo dać
Pomyłka z tojeścią, no cóż...

Fotografie są niewyrazne..a kolor kwiatów i wysokosć taka sama..... wygląda tak jakby trojeść zaczynała dopiero kwitnać A tu jest kilkametrów rabatki..nie wygląda na dużą, ale jej szerokosć to ok 3 metry..... a długość róż to ok 10m.
Zrobiłam foto miejsca na róże i ognisko (z tarasu)...... znow pada deszcz . Długosć płotka za rabatą bylinową to jakieś min. 26 metrów. Niktórzy na takim kwadracie stawiają dom, garaż i robią ogród ....
Z tyłu widać drzewka owocowe.... a raczej krzewy owocowe, bo drzewka są za katalpą.

ucieszyłaś mnie tym zdjęciem, bo ja też mam takie połacie do nasadzeń, a kosić coraz mniej lubimy
Pszczelarnia 15:45, 23 lut 2012

Do góry
zmykam teraz
Ogrodnik mimo woli 15:45, 23 lut 2012

Do góry
uciekam, pa
Pszczelarnia 15:40, 23 lut 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
A które to miejsce?
Choina Jedeloch?- za niska na plecy Te róże to ok 120 cm wys

A to muszę narysować albo wyszukać zdjęcie.
Ogrodnik mimo woli 15:38, 23 lut 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Fotografie są niewyrazne..a kolor kwiatów i wysokosć taka sama..... wygląda tak jakby trojeść zaczynała dopiero kwitnać A tu jest kilkametrów rabatki..nie wygląda na dużą, ale jej szerokosć to ok 3 metry..... a długość róż to ok 10m.
Zrobiłam foto miejsca na róże i ognisko (z tarasu)...... znow pada deszcz . Długosć płotka za rabatą bylinową to jakieś min. 26 metrów. Niktórzy na takim kwadracie stawiają dom, garaż i robią ogród ....
Z tyłu widać drzewka owocowe.... a raczej krzewy owocowe, bo drzewka są za katalpą.
Ogrodnik mimo woli 15:25, 23 lut 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 15:22, 23 lut 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
to żólte to tojeść kropkowana.
Chcesz wyrzucić tojeść?- tak, ale szałwi nie chcesz ruszać? Mi się podoba z szałwią.

Tojeść kropkowaną też mam , ale na tych zdjęciach nie widać...... wysokosc podobna i można sie z daleka pomylić...ale tojeść kropkowana kwitnie bardzo ładnie Co prawda też sie rozrasta, ale zawsze się ktoś chętny znajduje na nadwyzki I faktycznie zostaął się jeszcze kepka trojeści. Chciałam podsadzić róże lawendą, ale dlalawendy jest tu za mokro..i kiepsko rośnie..... dlatego kawałek zaeksperymentowałam z szałwią... teraz chcę w miejsce kępy posadzić napewno więcej szałwi...
Ogrodnik mimo woli 15:09, 23 lut 2012

Do góry
to żólte to tojeść kropkowana.
Chcesz wyrzucić tojeść?- tak, ale szałwi nie chcesz ruszać? Mi się podoba z szałwią.
Pszczelarnia 14:51, 23 lut 2012

Do góry
A które to miejsce?
Choina Jedeloch?- za niska na plecy Te róże to ok 120 cm wys
Pszczelarnia 14:29, 23 lut 2012

Do góry
tak, wydaje się że maja podobną tonację.
Do kompletu szukaj ładnej zieleni- może zielone plecy za nimi, albo podsadzić czymś zielonym

Ogrodnik mimo woli 13:28, 23 lut 2012

Do góry
ja lubię okrywowe róże, bo tworzą ładne plamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies