Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród bez reguł 11:46, 02 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Lilie wodne też lilie

Asia ,

Przepięknie ,
cudnie ,
bombowo ,

słownictwo mi się kończy

po prostu pięknie
Ogród bez reguł 10:52, 02 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Lilie wodne też lilie

i obrazki stipowe

A cóż to za piękności się tu chowają ?
Ogród bez reguł 09:58, 02 lip 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Jaki duży masz swój zbiornik wodny? Powoli się zbieram, żeby gdzieś sobie wodę w ogrodzie zrobić (na razie w wersji mini) i nawet lilię wsadzić, ale zupełnie nie mam na to pomysłu.
Też mam zamiar zrobić u siebie mini oczko, zwłaszcza po tym, jak Magleska pokazała swoje Żadna filozofia, jak się okazuje, tylko trzeba dobrze wybrać miejsce. A miniaturowe lilie są np. w sadzawce.
Ten stawek u Rodziców to ma jakieś 20 tys. litrów, ale jeszcze dopytam.
Ogród bez reguł 09:42, 02 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Lilie wodne też lilie

i obrazki stipowe

Jaki duży masz swój zbiornik wodny? Powoli się zbieram, żeby gdzieś sobie wodę w ogrodzie zrobić (na razie w wersji mini) i nawet lilię wsadzić, ale zupełnie nie mam na to pomysłu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:15, 02 lip 2020

Do góry
A lilie orientalne i azjatyckie tez w gruncie zimuja? Liliowiec w stipie przepiekny
Ogród bez reguł 08:01, 02 lip 2020

Do góry
Lilie wodne też lilie

i obrazki stipowe
W kamiennym kręgu od początku 07:50, 02 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

O jakie ciekawe, piękne lilie
Co to za odmiana tych pierwszych lilii ?Cudne są
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:49, 02 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lilie dopiero zaczynają, jeszcze sporo będzie do pokazania.

Szersze kadry z ogrodu bardzo ładne.
Świadczy o tym,że masz cały ogród bardzo ładnie ułożony, kwitnący, piękny
Lilie, liliowce i róże,same cudności
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:41, 01 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

O Matuniu, ale lilie!!
Same cudności
Lilie dopiero zaczynają, jeszcze sporo będzie do pokazania.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:36, 01 lip 2020

Do góry
abiko napisał(a)
U Ciebie Dorotko jak zwykle kwitnąco i kolorowo. Wiem, że masz cudne lilie do dziś pamiętam ich zapach a dopiero zaczynają. Szczepisz róże.. no proszę. Ja mam w planach również spróbować, ale na podkładce takiej zwykłej dzikiej.. zobaczymy, tylko muszę się jeszcze dokształcić i dopytać

Maruna u Ciebie zawsze cudna, u mnie rosnąć nie chce.. a miałam przecież nawet od Ciebie nasiona. Nie wiem.. pewnie ma za mało miejsca.
Miło mi, że Ci się u mnie podoba i że zapadły Ci w pamięci moje pachnące lilie. U mnie ciągle coś kwitnie, niekwitnący ogród u mnie jest zimą, latem muszę mieć kwiaty.
Z tego mojego szczepienia nie wiadomo czy coś wyjdzie, ale jak to mówią- jak nie spróbuję to się nie przekonam.
Z tą Maruną to różnie bywa. W ubiegłym roku miałam potężną w warzywniku i pozwoliłam jej się wysiać. Myślałam, że będę mieć pełno sadzonek, a tam tylko z 5 sztuk. Ona sama się sieje gdzie chce, a ja ją później przenoszę tam gdzie mi pasuje.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:25, 01 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
A powiedz mi, ktore lilie pachna, bo moje niestety nie Piekne widoczki z gory.
Dziękuję Te co teraz pokazuję nie pachną. Pachnące są z Azjatyckich i Orientalnych, one jeszcze nie kwitną.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:14, 01 lip 2020

Do góry
Bog napisał(a)
Danusiu masz piękne byliny szczególnie lilie mnie urzekły.

Niektóre to jak normalnie jedna na drugiej, a niektóre pożarte bo nie pryskam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:01, 01 lip 2020

Do góry
Danusiu masz piękne byliny szczególnie lilie mnie urzekły.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:39, 01 lip 2020

Do góry

O Matuniu, ale lilie!!
Same cudności
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 01 lip 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Na czym szczepilas roze?
My przeszczepiamy tylko oczka. Ty cale galazki? Dobrze widzialam?
Pokazałam tą różę w pierwszym wpisie na tej stronie( 1029) Oglądałam kiedyś taki filmik i tam szczepili między innymi całe gałązki. Ten rodzaj szczepienia wydał mi się najprostszy. Prawdę powiedziawszy to nie bardzo liczę na sukces, ale jeśli się uda bardzo mnie to ucieszy.

Moje dzisiejsze lilie.

Dębowe zakątki 21:07, 01 lip 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
ilość twoich roż powojników i lilli rokrocznie mnie powala!
cudnie!
bułeczką się poczęstowałam

Bardzo lubię i powojniki i lilie.
I przyznaje mam ich już sporo.
Bułeczki były pyszne.
Ale przepis łatwy, to znowu go powtórzę.

Ogród bez reguł 18:35, 01 lip 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Nie wiem co chwalić, za dużo ładnych zdjęć
Moje lilie ciągle w pąkach.
U mnie dziś pokazała się jeszcze Lollipop, taka biało - różowa. Czekam ze wstrzymanym oddechem, czy martagony zaszczycą mnie kwitnieniem... Byłabym wniebowzięta.

No to pokażę brzydkie zdjęcie. Przysmażyło liście na jednej gałązce klona ussuryjskiego . Nie wiem, czy coś jeszcze odbije. Na razie poczekam.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:05, 01 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Dorka, nie znam odmian, kupowalam na targach wiec ruletka. Mam 2 białe ktore sie juz rozłażą, żólte w kolorze słoneczka obrzeżone czerwinia (sa najpiekniejsze) i widze ze cebulki chyba nornice poprzenosiły w inne miejsca, wczoraj zakwitła tez różowa (nie pamietałam ze mam) wszystkie te lilie po kwitnieniu bede wykopywać i dawac na rabaty istniejace. One rosna przy domu od lasu tam bede robic od wiosny porzadek.

Glina masakra, wspołczuje. A drzewo jakie posadzisz? Ja wczoraj w koncu dotachalam mojego Crimsona. Nie mialam duzego auta wiec cześć wystawała przez okno i lezala na masce. Posadzilam go od razu po pracy. Jest przepiekny, az swieci na rabacie, ładnie ja wypełnil. A ten grab co mi chodzi po głowie i maja 2 szt. to Monument. Az mnie skreca by kupic. Dostanie do towarzystwa śmiałki, parzydła, sa juz paprocie, hosty i rodgersje.

Moje też do przesadzenia, w przechowalniku są ale to czy będę je w tym roku ruszać to zależy czy w końcu dokończę rabatę docelową. Przydałoby się bo ciasno się tam robi.

Będzie tu klon globosum.
No tak ty to zawsze z rozmachem u mnie będzie skromne kółeczko, nie wiem czy powtórzę stipę z lawendą czy może dam stipie inne towarzystwo.

Mój globosum ma z 2,5 metra plus doniczka, moim przywiozłam. Piotra z resztą większy wcale nie jest. Na parkingu już myślałam że nie wejdzie. Trochę z nim walczyłam ale dało radę.

W szkółce były jabłonie royality ale bardzo wysokie i nie wlazły by do auta. Z resztą nie wiem czy taką bym chciała, koronę miały taką sobie . Jak tam będę następnym razem to zdjęcie zrobię i mi powiecie czy da się z nimi coś zrobić. Kosztowały trochę więc chyba szkoda tyle dawać żeby o połowę skrócić.
Róże w naszych ogrodach 13:46, 01 lip 2020

Do góry
Witam Forumowiczów. W zeszłym roku zaraziłem się różami (tzn Lilie również na rabacie są. Jedna ma 185 cm wzrostu) i tak stworzyłem jesienią rabaty z różami. W następnym wpisie pochwalę się fotkami moich podopiecznych.
Pozdrawiam.
W Kruklandii 13:28, 01 lip 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Pomarańczowe byliny też będą? Heliopsis, Helenium, Gaillardia, Hemerocallis, Eremurus, dalie, irysy, lilie. Do tego koniecznie kolory dopełniające, niebieskie i fiolet i będzie pięknie

Będą. Tylko nie wiem kiedy

Żółtego jeszcze nie toleruję, więc słoneczniki różne i dzielżan i gailardia chyba nie. Może rudbekie... prędzej I jeżówki na bank.

Liliowce możliwe... ale średnio je lubię. Mam żółte na przedpłociu

Pustynnik jakoś nie. I trytoma też nie. Sama nie wiem czemu

Dalie - tak!
Irysy - tak!

Lilie... raczej nie, chociaż ostatnio mi się gdzieś rzuciły w oko.

Na bank będą jeszcze kukliki.

Do pomarańczu to mi bardziej fiolet pasi.
Niebieski z różem... póki co

Ja dopiero się oswajam z kolorami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies