Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:13, 08 maj 2012

Do góry
na projekcie mam żółtego wrzośćca, który jest nie do zdobycia w tej chwili kombinuje by go zastąpić takim oregano, a na wiosnę kupię wrzośce Nie wiem czy to dobry pomysł
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:11, 08 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jeździłam dzisiaj po taką ziemię

posadziłam ponownie cisy według wskazówek, ale niestety wymieniłam pierwszy i juz nie wygląda tak ładnia bo jest niższy...

Ania dla mnie jest ładnie!!! A ten przysuszony poszedl na rekonwalescencje w inne miejsce ???
Czy Ty masz daleko do Warszawy skoro masz dostep do próchnicy odkwaszonej????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 08 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ania trzymam kciuki za cisy
Specjalista polecony przez Wieloszkę, a Wieloszce przez Domi jak diagnoza była zła z Twoimi cisami to straci trochę klientek !

Sorki a co to była za diagnoza ???
Sylwia żekomo bryła korzeniowa byla po zimie przesuszona... zobaczymy czy się uda je uratować...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 08 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu to jest to na pierwszym planie w tej chwili już jest takie , fajnie się wciska miedzy kamienie i jest żółto seledynowe nie chciałam zaśmiecać u Sylwii fajne zdjęcia z Pęchcina, żałuję,że nie mogłam pojechać

Dziękuję Aneczko bardzo żaluję, miałybyśmy okazję się poznać... właśnie widziałam u Szmitów tę oregano, ciekawie wyglądało. mialam strasznie mało czasu na zakupy i skupiłam się tylko nad tymi roślinami które miałam na liście, dopiero dzisiaj rano pomyslałam o tym oregano... były ogromne sadzonki, po ile nie pamiętam (tych cen było tyle...) zastanawiałam się właśnie czy można je byłoby posadzić w ziemię, jak się rozrasta i czy ma szanse przezimować ?

Aniu u mnie zimuje chcesz to prześlę ja cholernie żałuję

Aniu dziekuję ale dzisiaj znalazłam w moim ogrodniczym aż się zdziwiłam A do Danusi przyjedziesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 08 maj 2012

Do góry
jeździłam dzisiaj po taką ziemię

posadziłam ponownie cisy według wskazówek, ale niestety wymieniłam pierwszy i juz nie wygląda tak ładnia bo jest niższy...
Mój kawałek raju 23:02, 08 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu zerknij czy tak wygląda to Twoje oregano, bo znalazlam u siebie w ogrodniczym

tak to jest to
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 08 maj 2012

Do góry
Sebuś zerknij na te żurawki, jak myślisz czy to może być caramel, bo w sklepie mi tak mówili ale nie ma przy nich żadnej kartki z nazwą....

Mój kawałek raju 22:18, 08 maj 2012

Do góry
Aniu zerknij czy tak wygląda to Twoje oregano, bo znalazlam u siebie w ogrodniczym

Ogród Sylwii od początku :) 08:45, 08 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Super ,że poszerzyłaś rabatkę przecież te rh i inne się porozrastają tojeść jeszcze za malutka, moja się rozrośnie to Ci prześlę, a możesz też używać cytrynowego oregano super wygląda i ładnie się rozrasta a przy okazji zioło do kuchni pięknie pachnie, nasadzenia w donicach bardzo ładne

a no wlaśnie Aniu widzialam u szmitów takie cytrynowe oregano i zastanawiałam się jak to rośnie, nie ma w tej chwili wrzośców i ciekawam czy można byłoby zastępczo na ten sezon wykorzystac ro oregano? ono miało kolor jak cytronelki a raczej na sło ncu byłoby mu dobrze... nie?
Sylwia a te żurawki to citronelle?

Mam to cytrynowe oregano Zimuje bez problemu i od wczesnej wiosny świeci jak słoneczko
Foto z kwietnia.... byle jakie, bo jeszcze nie sprzątane w tym kąciku.... mama coś mi w marcu przycięła, ale za mało.. i tak sobie czeka na wolny czas. Na foto wyszło zielone, ale to ma taki cytrynowy sliczny kolor. Jak fotkę zabrać..to napisz zabiorę...
Nie mam czasu nadgonic wątku, rzucam tylko okiem na obrazki....i czasami jakiś wpis czytam....ale Sywio...Twój ogród jest boski..i jak narzekasz na niego..to Cię przy najbliższej okazji zbiję jak niegrzeczne, rozkpryszone dziecko....... obrażasz swój ogród..przeproś go natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jest naprawdę i ładny i zadbany i wogóle...... pięknie.
A to moje oregano i za mało przycięty tymianek....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:29, 07 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu to jest to na pierwszym planie w tej chwili już jest takie , fajnie się wciska miedzy kamienie i jest żółto seledynowe nie chciałam zaśmiecać u Sylwii fajne zdjęcia z Pęchcina, żałuję,że nie mogłam pojechać

Dziękuję Aneczko bardzo żaluję, miałybyśmy okazję się poznać... właśnie widziałam u Szmitów tę oregano, ciekawie wyglądało. mialam strasznie mało czasu na zakupy i skupiłam się tylko nad tymi roślinami które miałam na liście, dopiero dzisiaj rano pomyslałam o tym oregano... były ogromne sadzonki, po ile nie pamiętam (tych cen było tyle...) zastanawiałam się właśnie czy można je byłoby posadzić w ziemię, jak się rozrasta i czy ma szanse przezimować ?

Aniu u mnie zimuje chcesz to prześlę ja cholernie żałuję
Ogród z Czerwonym mostkiem 22:56, 07 maj 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

Cudooooooooowny klimat masz Kasiu w ogrodzie. Tulipanki przepiękne. Ruszyły Ci już rozplenice? Moje jakby martwe i zaczynam się martwić. Mam jeszcze pytanie o kosodrzewinę na jednej z fotek: obrywasz nowe przyrosty czy puszczasz je wolno?

Dominiko, po dzisiejszym spacerku widzę że nie wszytkie rozplenice ruszyły i to mnie trochę martwi, zobacz jedną z tych które już się pieknie zielenią, nie znam niestety jej odmiany, ale jedna z wiekszych

Kosodrzewiny obrywam w zależności od miejsca w jakim rosną i bo w jednych miejscach chcę większe, a w innych już mniejsze i te obrywam, już obeszłam wszystkie sosenki i większości uszczypnełam świeczki
Kasiu jakie ogromne masz juz te rozplenice u mnie dopiero co wyłażą, ale wyłażą czyli będą ... chyba...
Mój mały raj na ziemi :) 19:37, 07 maj 2012

Do góry
Ana, jak wiesz (!) takie spotkania są super
Danusiu, nie na Ciebie wszystko , ale dla mnie było za krótko ! z Sebkiem za to sobie odbijemy
bój się Seba, bój !
Syla, no szkoda, szkoda, że mieszkasz tak daleko ! a brzózka musi postać w donicy jeszcze "chwilkę" (zalecenie ze szkółki od samego właściciela
Justi - na razie nie bardzo widać ten bielusieńki pień, ale mijałyśmy taką (większą, już urośniętą) u p.Szmitów - Ania (Ana_art) wspomniała , bo zapiałyśmy nad jej urodą ! zrobię fotkę jutro jak nie będzie lało, bo dzisiaj po pracy basen z młodym, potem obiad, a teraz już za mało światła
doradzicie czy dobre dla niej miejsce wybralam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:08, 07 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
bonsai ma takie przyrosty, czy one wyglądają normalnie, chodzi mi o kolor?

Normalny jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:10, 07 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
i moja ulubiona różowa rabata

no proszę, ja myślałam, ze to ciąg dalszy u Schmitów, a to Ani łany tulipanowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:55, 07 maj 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Posadzone?
ależ skąd... wczoraj wieczorem wykopalam cisy, a dzisiaj od rana padało, teraz wyszlo słańce a ja muszę jechać do taty na urodziny bo też majowy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:34, 07 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Oooo to czekam na relację ze spotkania u Bożenki. A i wierszyk trzeba będzie zmajstrować.

Majstruj Zbysiu, majstruj, bo to będzie wielkie spotkanie wśród kwitnących rh a relacji będziesz miał pod dostatkiem, tyle nas tam będzie a ja w nowym żakieciku, a co

Irenka uwielbiam Cię za poczucie humoru

dziękuję Aniu a ja ciebie podziwiałam na waszym spotkaniu, dziewczyna z ciebie jak z żurnala i w moich ukochanych kolorach, czyli czerniach

mój kwitnący bez dla ciebie i Hani ale on pachnie......posyłam wam te wirtualny zapach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:54, 07 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Oooo to czekam na relację ze spotkania u Bożenki. A i wierszyk trzeba będzie zmajstrować.

Majstruj Zbysiu, majstruj, bo to będzie wielkie spotkanie wśród kwitnących rh a relacji będziesz miał pod dostatkiem, tyle nas tam będzie a ja w nowym żakieciku, a co

Irenka uwielbiam Cię za poczucie humoru
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 15:53, 07 maj 2012

Do góry
Ciągle podczytuje wątek, ależ Wam zazdroszczę tyle osób w takim pięknym ogrodzie
Ogród Dominiki 15:28, 07 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu. Widziałam ostatnio hortensję pnącą i zastanawiałam się jak ona rośnie? Mój świerk Kaukaski narazie bez przyrostów jestem ciekawa kiedy ruszy, bo trochę go podmroziło z jednej srony

Moje świerki po sadzeniu trochę do siebie dochodziły (tak z rok). Hortensje pnące mam drugi sezon. Puściałam je na płocie i na latarni. Mają po kilka mocnych przewodników, które można zaczepić o jakąś podporę.
Ogród Dominiki 15:16, 07 maj 2012

Do góry
uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu. Widziałam ostatnio hortensję pnącą i zastanawiałam się jak ona rośnie? Mój świerk Kaukaski narazie bez przyrostów jestem ciekawa kiedy ruszy, bo trochę go podmroziło z jednej srony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies