Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 23:12, 05 maj 2024

Do góry
Ogródek Gosi 23:12, 05 maj 2024

Do góry
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 23:11, 05 maj 2024

Do góry
Koleżanka przywiozła mi dzikich hiacyntów od siebie z ogródka - białe i niebieskie. Posadziłam i zapewniłam im piękny widok.
Jak juz urządzę cały ogród to mozę postawię ławeczkę na koncu sadu i czasem popatrzę na łąkę pełną kaczencow?!

Wilczy ogród 23:11, 05 maj 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Madziu, zgadzam się ze słowami Mirki, skarpa jest fantastyczna.
Łany kuklików są urocze, muszę sobie koniecznie kupić.

Alicja Dziękuję kukliki warto zaprosić do ogrodu -z tego co zauważyłam ,to potrzebują słońca i wilgoci
mam też takie

Ogródek Gosi 23:11, 05 maj 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Fajne te żółte roślinki, jagodowca ostatnio kupiłam mamie, bo on chyba bardziej do cienia?

Gosia, Ty piszesz o czerwcu, a ja najwcześniej będę mogła pewnie w drugiej połowie lipca. Będziemy się umawiać

Aga, aż tak źle z czasem?
Rozumiem, że wyjazd, ale, że az tak?
W każdym bądź razie zapraszam jak tylko będziesz miała czas.
Jagodowiec faktycznie bardziej do cienia, ale bardziej świetlistego.

April napisał(a)
Cześć Gosia, przepiękne zdjęcia ogrodu zrobiłaś. Bardzo fajne dueciki. Masz taką masę odmian, ogromna różnorodność,stale coś kwitnie. Dlatego nie chce ci się opuszczać ogrodu. Miło się spędza czas w takim otoczeniu.

Po wczorajszej wizycie u Ciebie znowu mój misz masz mnie denerwuje. Nie mogę się zdecydować, czy chcę pełno kwiatów, czy tak jak u Ciebie trochę spokoju i uporządkowania.
I chyba jednak zwycięża po pewnym czasie ta chęc ciągłego kwitnienia, dlatego musi być taka różnorodność.

mrokasia napisał(a)
No właśnie, stale coś kwitnie. To przewaga ogrodu kolekcjonerskiego . Zazdroszczę.
Czytałam, że odpaliłaś podlewanie. Ja też bo już kaliny zwiesiły liście .

Kasiu, raczej nie kolekcjonerskiego. Na innym forum, na którym jestem są kolekcjonerzy. Mają niesamowite rośliny, wiedzę jak je uprawiać. Ja jestem totalnym amatorem.
Kiedyś faktycznie chciałam miec wszystkie rośliny świata. Ile ja przez te lata ich straciłam.
I przez przypadek wpisałam się w nowy trend właśnie takiego bałaganiarskiego ogrodu.

Anda napisał(a)
Gosiu, ślicznie. Jagodowiec urzekający, mimo, że normalnie nie lubię żółtego koloru.

U mnie od wczoraj burze i całą noc padało. Ogród podlany całe szczęście.

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale u mnie przeważnie róże, fiolety, biel. Ale od czasu do czasu żółty, lub pomarańczowy mi nie przeszkadza. Szczególnie wiosną, kiedy każdy kolor jest pożądany. Jedynie nie lubie czerwonego. Nie umiem go komponowac z innymi kolorami.
U mnie wieczorem zerwał sie niesamowity wiatr, wokół czarne chmury, a spadł ledwie deszczyk.
A ja myśląc, że bedzie ulewa biegałam podczas tej wichury i rozsypywałam nawóz na trawnik,
Mam nadzieje, że nie będe musiała go podlewać, że mimo wszystko porządny deszcz spadnie

Juzia napisał(a)
Ach te twoje ścieżki

Tak, ścieżki mi też się podobają, a raczej jedna

Alija napisał(a)
Ścieżki urocze, a jagodowiec tak mi się u Ciebie spodobał, że go zamówiłam. Mam roślinę o kwiatach w podobnym kolorze, kirengeszomę, ale ona później kwitnie, bardzo ją lubię.

Alu, bardzo mi się podoba kirengeszoma i chyba będę ją też miała niedługo

Makao napisał(a)
Witaj Gosia
Dzięki za miłe popołudnie
Cudowne spotkanie i już zapowiedziałam mężatemu że teraz w Wasze strony pojadę
Tylko jeszcze nie wiem kiedy

Nie chcę go stresować na razie bo najpierw muszę posadzić to co dziś kupiłam a mężaty martwi się gdzie to wszystko posadzę

Aniu, zapraszamy. Isia mieszka praktycznie 2 minuty ode mnie. Będziesz miała 2 ogrody do zobaczenia
A ja uwielbiam takie ogrodowe spotkania. Zawsze czas za szybko leci.

Wczoraj miałam cudowną sobotę. Byłam z dziewczynami w Zielonych Progach i u Joli April.
Jak zwykle czas zleciał nie wiadomo kiedy, było tyle tematów, ogród obchodziłyśmy kilka razy.
Jola rozdałaby pół ogrodu, więc może dobrze, że czas szybko płynie, bo byśmy jej za dużo wykopały.
Wilczy ogród 23:09, 05 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)

Madzia, pewnie piszę to co roku, ale piękniej urządzonej skarpy to nikt nie ma
Masz przepięknie, Kasia dobrze pisze, klony u Ciebie mają wyjątkowe warunki, nie wiem jakie , ale masz coś wyjątkowego w tym skalnym zboczu

Mirka Dziękuję

Nie wiem też ,ale klony faktycznie rosną mi bez problemu i bez zbytniego dbania o nie -dostają raz w roku obornik granulowany -nie okrywam i rosną

moje zeszłoroczne azalki teraz cieszą
Wilczy ogród 23:06, 05 maj 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Poszłaś po bandzie z fotkami
Jest bosko, niech to się na Twoje zdrowie przekłada

Napisz co to. Łany kuklików???

Daga tak ,to łany kuklików Bell Bank -dostane od Anitki i Moni -dzielone na małe części w zeszłym sezonie i w tym tak szaleją -oby tak im zostało ,bo są boskie

Zdrowie już coraz lepiej -jeszcze jedna konsultacja ,ale chyba operacja wystarczyła aby pozbyć się dziada oby ....

Wilczy ogród 23:03, 05 maj 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Madzia, porcja zdjęć oszałamia. Wszystko idzie do przodu w tym sezonie jak szalone, nawet jarząby się wzięły
Niektóre zdjęcia mogłabyś do prasy ogrodniczej sprzedać

Ula Dziękuję wpadnij na żywo ocenić

Wilczy ogród 23:02, 05 maj 2024

Do góry
Helen napisał(a)
Jak zwykle, nic dodać, nic ująć, siedzę w zachwycie nawet James Bond nie jest teraz konkurencją (eM ogląda na TVP Historia)

Pięknie masz

Helen Dziękuję

Wilczy ogród 23:01, 05 maj 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)
O Sylwia mnie wyprzedziła z pytaniem, o tą bylinkę kwitnącą przy szklarence, chyba mi mówiłaś, ale zapomniałam, a fajnie kwitnie w tym terminie i w ładnym odcieniu

Madzia masz cudnie

Monia wieczornik damski -w zeszłym roku wysiewałam i dopiero w tym zakwitł -to 2-letnia bylina -mam ją pierwszy raz ,więc jeszcze nie znam się zbytni na nim

Dziękuję za komplementy

Przyjedź na żywo ocenić

Wilczy ogród 22:57, 05 maj 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Madzia co to jest??? Pasowałoby do mojej łąki... zbierz nasionka please.

Sylwuś wieczornik damski -ale już wiesz
nasionka postaram się zebrać

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kukliki u Ciebie oszalały Moje marniejsze niż rok temu, coś im u mnie nie pasuje chyba.
Jak widze w jakim tempie rośliny u Ciebie przyrastają i to nie tylko trawy to jestem w szoku.

O tak -kukliki polubiły mój ogród -oby tak dalej ,bo też je lubię -robią teraz robotę

Nie wiem ,czemu te rośliny tak mi rosną ....ale nie wszystkie -np amsonia nadreńska mi nie przetrwała ,a tak mi się podobała w zeszłym sezonie -spróbuję z nią znowu ,ale na innej rabacie

Buziaki

Wilczy ogród 22:54, 05 maj 2024

Do góry
antracyt napisał(a)
Jak zwykle podglądałam sobie z przyjemnością
Muszę od Ciebie zgapić - słomiane wianki rozwieszę tu i tam. Mam ich kilka czekających na swój czas.

Zuza Dziękuję
moje słomiane wianki już kilka lat czekały na zrobienie i się nie doczekały -brak mi zdolności ,żeby stworzyć coś fajnego ,więc muszą być takie łyse

Trochę tam pozmieniałam i teraz są na regale -ale ja tak mam ,że z popierdółkami krążę i zmieniam po kilka razy

Wilczy ogród 22:51, 05 maj 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Cóż by tu można napisać, jest PRZEPIĘKNIE ❤️. Bardzo lubię oglądać Twój ogród

Aga na fotkach ładniejszy niż na żywo
Mam nadzieję ,że przekonasz się w tym sezonie
Wilczy ogród 22:49, 05 maj 2024

Do góry
April napisał(a)
No ja nie wiem co zacytować bo musiałabym co najmniej połowę powtórzyć.
Cudny ogród. Po kilka razy wracam i przyglądam się od nowa. Wspaniale że robisz tyle zdjęć

Jola Dziękuję
robię tych zdjęć za dużo i pózniej nie mogę się zdecydować ,które wstawiać
wiesz ,że cykam tak z rozmachu ,bez przykłądania się -pózniej tylko wybieram wg mnie najlepsze

Buziaki

Wilczy ogród 22:47, 05 maj 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)

Magda coś pięknego To są katalogowe widoki, podziwiam i patrzę po kilka razy

Aneta Dziękuję robię w miarę ładne zdjęcia -na żywo jest ok ,ale nie aż tak ładnie ,jak na fotkach

Wilczy ogród 22:45, 05 maj 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Z każdą kolejna porcją zdjęć coraz większy busz widać na rabatach. Pięknie komponują się te kolorowe plamki kwitnących bylin i azalii na tle świeżej zieleni.
Jarząbki chyba przytyły w tym sezonie.
Pomidory w szklarni ładnie nabierają masy. Widzę, że wsadziłaś je też do gruntu. Też zaryzykowałam. W prognozach brak u mnie wyraźnego ochłodzenia.
Mam nadzieję, że udało Ci się poleżeć na leżaczkach.

Haniu dziękuję
tak -jarząbki w końcu troszkę przytyły
pomidory w gruncie mam już długo -ale w czasie zimnicy miałam je okryte i przeżyły

Na leżaczku leżę codziennie -tak z 15 minut -póki kawy nie wypiję

Jutro dosieję pietruszkę Twoim sposobem
Anna i Ogród 2 22:44, 05 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Irysy?
Nie idealnie w tym samym czasie ale w miarę się pokrywają. U mnie irysy za chwilę zakwitną ale u niektórych osób już kwitną

Aniu idealnie, bo teraz kwitną te niskie irysy

Aniu bardzo miło było Cię poznać. Na żywo wyglądasz zupełnie inaczej niż na zdjęciu.
Z jednej strony zazdroszczę zakładania ogrodu, ale z drugiej współczuje cen. Koszt obsadzenia ogrodu jest koszmarny.

Wilczy ogród 22:41, 05 maj 2024

Do góry
Kasya napisał(a)
Położyłabym się na trawce z widokiem na skarpę

Sadz więcej klonów one u ciebie cudnie wyglądają i pięknie rosną

Kasia zapraszam gorąco
na pewno jakieś klony jeszcze dosadzę -mam kilka liliputków biedronkowych -na razie w doniczkach ,ale kiedyś pójdą na rabaty

Wilczy ogród 22:39, 05 maj 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Madzia skarpa jak zwykle zaaachwyyyycającaaaaa!!!!reszta jak w edenie.

Lidka dziękuję

Wilczy ogród 22:39, 05 maj 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Magda można tylko westchnąć nad porządkiem i harmonią Twojego ogrodu

Bożena dziękuję staram się jak mogę na fotkach nie widać niedociągnięć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies