Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:03, 02 lis 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie jest fajnie ta rzeźba tak wystaje zza roślin. Jak podglądaczka zza rogu ulicy, śledzi kogoś

Przy Lady sosenka sama się wysiała, urosła nie wiadomo kiedy i jakoś nie mam serca jej wyciąć. Pewnie trzeba będzie, to nie kosodrzewinka tylko normalna, docelowo ogromna sosna. Co prawda wycinam jej przyrosty prawie do zera, ale chyba nie da jej się utrzymać w takiej miniaturowej formie.
Zana 19:43, 02 lis 2024

Ukochane Green Jewel już tylko zielone łebki mają.

Zana 19:47, 02 lis 2024

Obrazki trawiaste

Zana 19:57, 02 lis 2024

Memory, potwór Rozplenica stoi na baczność, bo już związana

Zana 20:34, 02 lis 2024

I jeszcze kilka jesiennych obrazków ze słonecznej. We wrześniu dosadzałam kolejny kawałek (prawy dolny róg pierwszego zdjęcia), bo u mnie wszystko kawałkami. Trafiły tam śmiałki darniowe Palava, jeżówki Rainbow Marcella, jeżówki blade, czyśćce Hummelo, ostatnio dosadziłam sporobolusy. Trochę je widać z przodu. Dojdą jeszcze szałwie okręgowe, perowskie i zobaczymy co mi jeszcze w łapki wejdzie.

Magara 22:05, 02 lis 2024

Zana napisał(a)

Zasieki, monitoring, ochrona całodobowa... booszsz, ile mnie to będzie kosztowało

Odpuść, zbędne wydatki, nic nie pomogą

Anula, więcej zdjęć poproszę Bardzo mi brakowało Ogrodu z Rzeźbą, i Ciebie oczywiście też
Jestem ciekawa jak hortensje podokienne się czują (zgapiłam pomysł od Ciebie ), no i jak hostowa Twoja wygląda...
Zana 22:40, 02 lis 2024

Magarko Kochana, podokienna aktualna jest na stronach 1173 i 1174

A tu letnie wspomnienie ubiegłoroczne, w tym roku jakoś mało fotek jej robiłam

A z tego roku takie wygrzebałam, całkiem podobne

Hostowa to mi chyba w ogóle w obiektyw nie wlazła, bo nic nie mogę znaleźć. Jednakowoż nie miała się w tym roku najlepiej. Coś się niedobrego z hostami dzieje, jakby regres miały. Nie wiem, może to po ubiegłorocznym pożarciu przez ślimaki.
Magara 23:05, 02 lis 2024

O matko. Widziałam przecież te zdjęcia, ale myślałam, że to inne miejsce - gdzie są okna??? Tak Ci domeczek zarósł???

Coś mi się o hostach i regresie kojarzy, chyba Ewa-Anda coś kiedyś pisała. Ja mam ich tyle w różnych miejscach, że straciłam kontrolę, ale fakt faktem, że niektórych nie widziałam od dłuższego czasu
Makao 06:14, 03 lis 2024

Piękne zdjęcia magicznego ogrodu. Też się cieszę że wróciłaś
Ty masz spory gąszcz na rabatach albo zdjęcia przekłamują. Wydaje się że palca nie da się wcisną tak gęsto już masz. Uwielbiam taki efekt. U mnie jeszcze gdzieniegdzie są miejsca których nie mogę tak obsadzić bo roślin dobrać nie mogę ale walczę
Helen 08:26, 03 lis 2024

Ależ masz piękny ogród i te zdjęcia, wow

Co robisz jeżówkom green jewel, że są u Cb takie obfite? Na jakim stanowisku rosną?