Tak tak bukszpaniki i cisy na celowniku, czekam na relację ze szkółki, do której wcześniej link dałam, okazało się, że bliziutko koło jednej z nich mieszka Irenka
Tak właśnie doczytałam, ale do wiadomości nie przyjmuję
Wystaczy że mój eM mnie ciągle stopuje i mówi, że środek zimy mamy, jak na razie nie pomylił się, bo to co na dworze się dzieje, to naprawdę styczeń przypomina
Prognozy są optymistyczne, w przyszłym tygodniu już wiosennie będzie,
wiem na razie na to nie wygląda, u mnie dużo śniegu leży i ciągle prószy,
bukszpany małe drogo sobie liczą, ale te większe nie tak źle o ile ładnie zagęszczone, mus zobaczyć,
Miłego dnia
Za te małe to drogo bardzo, ale te większe nie tak źle, trzeba by było je zobaczyć, czy gęste, facet koło mnie oferuje takie za 12, ale czy bukszpan bukszpanowi równy, nie wiadomo, ja w przyszłym tygodniu jadę zobaczyć te większe, bo już wykopane, a z tymi małymi to się wstrzymam po świętach i tak w gruncie siedzą to nic im nie będzie jak zaczekają a pewność większa że nie przemarznięte. Szukaj dalej, może coś się jeszcze trafi. Pozdrówka
Bardzo ładny projekcik, też jestem ciekawa tego drzewa, na co się zdecydowałaś?
U mnie też dużo śniegu, kto by pomyślał że w połowie marca tak nas zasypie, ale skoro mrozy to i dobrze, przynajmniej ze szmatami nie muszę latać.
Pozdrówka
Giza przykro mi bardzo, ale widzę że myśli powoli wracają do wiosny i ogródka,
najlepsze lekarstwo to czas oczywiście, leczy wszystkie rany,
buziam i pozdrawiam
Pisałam u siebie, z Wrocka mogę dostać jakby co, bo koło mnie ojciec tego gościa mieszka, więc zamówić można i przywiozą, a napaliłam się na takie duże 60cm za 12 zł to grzech nie brać, jeśli będą gęste, pojadę w przyszłym tygodniu i zobaczę- pan zachwalał, ale to wiadomo na własne oczy trzeba zobaczyć, to na szczęście blisko mnie. Z lidla dość drogo wychodzą- bo 3,60 za sztukę- o ile dobrze pamiętam około 20 cm, a koło mnie 3,5- 30 cm, oczywiście to zależy jaka jakość, a tego nie wiem bo nie byłam tam jeszcze w kwietniu się wybieram.
Cisy też namierzyłam, Irenka sprawdza bo ma najbliżej czy ładne są, koło mnie- 60 km jest druga ich szkółka więc na pewno się wybiorę, poczekam na opinię Irenki, ale wygląda to na plantację cisa- co mnie bardzo cieszy
Tobie się nie chce, a mi nóżki same chodzą, żeby już jechać
Buziam wieczorni i już zmykam
O to super podpytaj o ceny, szukałam i znalazłam tylko ja mam do nich 60 km, bo oni mają dwie szkółki, już się napaliłam, ale wolę wiedzieć czego się spodziewać, dzięki Irenko
A zakupy superowe, te doniczki na rynnę- świetny pomysł, też coś takiego poszukam,
i spóźnione ale Gratulacyjki składam