Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Mój ogród w cieniu drzew 16:20, 21 lut 2016

Do góry
Juzia już kapuję no to one more :

Czy te Evergoldy wogóle mogłyby być ? czy Ice Dance do cienia nyłyby lepsze ?

A ta Hakonechloa przy schodkach by pasiła ? po oby stronach schodków mam na myśli.
Ogród tworzony z pasją 10:24, 21 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Karol chciałam zdjęcie tego miejsca z trzema brzózkami, ale zrobiłam coś takiego tutaj:

niestety program nie ma wszystkich roślon, więc pomogłam sobie zastępczymi . W każdym razie te niskie krzewy to derenie Ivory Halo, wysokie trawy to morning light, niższe to rozplenice lub stipa, jeżówki, a ta żółta obwódka to turzyca Ice Dance. Potem wrzucę Ci zdjęcie jak obłędnie wygląda stipa z jeżówkami i szałwią omszoną . I tak sobie pomyślałam czy nie kusi Cię, żeby z jednej sosny zrobić niwaki? Przecież masz ich od groma. Widziałeś jakie cudo Ewa zrobiła z sosny?

Mistrzostwo. Pięknie wygląda ta rabatka.
Bardzo mi się podoba.

Jeżeli chodzi o sosny to myślałem, ale trochę się jeszcze boję.
Ogród tworzony z pasją 10:06, 21 lut 2016

Do góry
Karol chciałam zdjęcie tego miejsca z trzema brzózkami, ale zrobiłam coś takiego tutaj:

niestety program nie ma wszystkich roślon, więc pomogłam sobie zastępczymi . W każdym razie te niskie krzewy to derenie Ivory Halo, wysokie trawy to morning light, niższe to rozplenice lub stipa, jeżówki, a ta żółta obwódka to turzyca Ice Dance. Potem wrzucę Ci zdjęcie jak obłędnie wygląda stipa z jeżówkami i szałwią omszoną . I tak sobie pomyślałam czy nie kusi Cię, żeby z jednej sosny zrobić niwaki? Przecież masz ich od groma. Widziałeś jakie cudo Ewa zrobiła z sosny?
Moja codzienność - ogród Oli 19:45, 20 lut 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Widziałam u producenta sadzonek, że np. carex Ice Dance jest cięty, ale już Evergold jest rozmnażany z podziału. Ja zrobię tak jak oni. Frosted wyciągam jeszcze łapoma, ale pewnie im starsza kępa tym brzydsza będzie.

niestety frosted tak jak amazon z wiekiem brzydnie..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:38, 20 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Uwielbiam wszystkie carexy - bez wyjątku.

Mogłabym mieć tylko je zamiast innych bylinówek.

Ja najbardziej lubię moje evergoldy i ice dance od Krys
Intryguje mnie jeszcze carex everillo ... muszę się za nim rozejrzeć
Ogród z pergolą 11:04, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?
Anita przecież ty u mnie na bieżąco, powinnaś to wiedzieć

Bardzo dobry pomysł. Czyli ta rabata załatwiona.
Teraz druga strona.
Ogród z pergolą 10:39, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?

Aniu musiało mi się coś pokiełbasić haha u ciebie tyle się dzieje ciągle jakieś modernizacje w dodatku ja na dwóch forach działam
Ogród z pergolą 10:36, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Aniu źle się zrozumiałyśmy mi chodzi o miejsce gdzie ci zaproponowano kostki z buksów tam przy wjeździe
Rabata z rodkami moim zdaniem jest ok jedynie dodałabym tam roślin trochę żeby było coś kwitnącego jak rodki przekwitną i jakieś rośliny na wypełnienie odstępów między danicami

Moja bajka 23:08, 19 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ewa, dzięki To jeszcze bardziej mi się podoba Kupiłam jesienią jedną doniczkę ice dance, ale taką wypasioną. Zadołowana jest i na wiosnę będę ją dzielić na obwódkę rabaty

Nie ma za co.
Aniu ona szybciutko rośnie i szybciutko nabiera masy.
Mam ich sporo w ogródku i wszystkie obgryzione przez moją sunię.
Mój ogród w cieniu drzew 23:00, 19 lut 2016

Do góry
Dziewczynki dalej tworzę Kolejne wypociny moje w wersji :

- zimozielone choiny Jeddeloh
- trawki Ice Dance
- trawki Evergold
- hakone przy schodkach
- tawułka różowa
- funkia

Na szczycie skarpy róże te co rosną już po drugiej stonie ( może trochę wyższe powinnam wkleić w stosunku do tawułek )

Juzia nie umiem nie pasami

I czy to jest już misz masz ?

Moja bajka 23:00, 19 lut 2016

Do góry
Ewa, dzięki To jeszcze bardziej mi się podoba Kupiłam jesienią jedną doniczkę ice dance, ale taką wypasioną. Zadołowana jest i na wiosnę będę ją dzielić na obwódkę rabaty
Moja bajka 22:36, 19 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
To ice dance kwitną?

Kwitną.
Moja bajka 22:33, 19 lut 2016

Do góry
To ice dance kwitną?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 19 lut 2016

Do góry
Jaga napisał(a)

Napisz, jak pielęgnujesz po zimie ICE DANCE. Przycinasz całe, czy tylko końce? Zawsze mam je niezbyt ładne.
najprościej byłoby je ciachnąć po całości, ale chyba najlepiej wyskubać
Moja bajka 22:20, 19 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Mam ich Ewciu dość sporo, więc dziękuję bardzo. Ej, Ty moje Serce na dłoni . Od Ciebie właśnie dostałam pierwszą Ice Dance i pierwszego konwalnika . To te na zdjęciu . I to one dały początek całej takiej obwódce .

Niech rosną zdrowo i się rozmnażają a kwitły Ci już?
Moja bajka 22:12, 19 lut 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Czytałam że masz chęć na syberyjskie? Jeśli nie masz to daj znać, może uda się coś uszczknąć u mnie.

Mam ich Ewciu dość sporo, więc dziękuję bardzo. Ej, Ty moje Serce na dłoni . Od Ciebie właśnie dostałam pierwszą Ice Dance i pierwszego konwalnika . To te na zdjęciu . I to one dały początek całej takiej obwódce .

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:33, 19 lut 2016

Do góry
Październik
Dokupiłam kolejne kulki bukszpanowe, które ulokowałam w donicy przy tarasie z ice dance

I nie mogłam oprzeć się zawilcom

Kupiłam cisy jako ekranik na rabacie przy garażu

I szał cebulowy - około 1700 cebulek wylądowało w ziemi

I jeszcze jedno drzewo zdążyłam wsadzić przed zimą
tulipanowiec

Miscant Morning Light w całej okazałości

I rozchodniki z jeżówkami

Mój ogród w cieniu drzew 11:40, 19 lut 2016

Do góry
Wczoraj była dyskusja u Lukiego nt. skarpy.
Padły propozycje Irgii Major, carex Ice Dance i wyższej rozplenicy.
Nie wiem czy chcesz mieć ograniczoną liczbę gatunków czy miszmasz jak mówi Juzia?
Dużo inspiracji na obsadzenie skarpy jest w zimozielonym Danusi.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:36, 19 lut 2016

Do góry

ana_art napisał(a)
nie mam problemu z ice dance, hakonechloa, rozplenicami, red baronem, Frosted Curls też w miarę

Napisz, jak pielęgnujesz po zimie ICE DANCE. Przycinasz całe, czy tylko końce? Zawsze mam je niezbyt ładne.
Biało różowy ogród za płotem. 23:54, 18 lut 2016

Do góry
Mam Moudry od dwóch lat i jestem nią zachwycony, fakt jest sporo większa od Hameln, ale ma też ciemniejszy kolor i szersze źdźbła. Pokrój ma fontannowy, ale bardziej wyprostowany niż Hameln, a kwiatostany idą bardziej na prosto w gór niż w każdą stronę. U mnie dorosła w tym roku do 120cm wysokości.
Frosted Curls u mnie jest przekreślone, podoba mi się tylko w pierwszy roku, później już nie. Miałem 3 sezony i rezygnuję.
Ice Dance jest już na dwóch rabatach i nie wiem czy nie będzie go za dużo, chociaż powtórzenia są jak najbardziej mile widziane
Jutro coś porysuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies