Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

jazzy 17:53, 05 mar 2016

O matulu! Bosssskooo masz Marta
MirellaB 18:04, 05 mar 2016

Bardzo ładnie

Pierwszy raz będę miała stipę, ona pasuje do wszystkiego, jest super uniwersalna
Sebek 18:13, 05 mar 2016

Cudowny przegląd Kiedy tniesz carexy morrovi? Jak zakwitną? Juz o to pytałem, ale skleroze mam
Zielona 18:35, 05 mar 2016

Postanowiłam dzisiaj, że muszę przesadzić ice dance w miejsce, w którym będą mogły opanowywać teren, a na rabatach frontowych posadzić zamiast nich coś, co nie będzie się rozchodziło rozłogami. Czy Twoje variegaty rosną tylko z kępy, czy też mają "odnogi" i wędrują po rabacie? Na zdjęciach są w idealnym porządku, więc może ten carex morrowi variegata jest lepszy od carex morrowi ice dance?

PS Że pięknie, to wiesz bo jestem przekonana, że lubisz swój ogród
katiaxx 19:51, 05 mar 2016

Bede nudna Twoj ogród jest przepiękny
anna_t 20:16, 05 mar 2016

Marta a na oczkowej za rozplenicami nie masz jakiegoś miskanta? bo tak mi sie wydawało że tam w grabach coś wyższego widać
tusiawka 20:32, 05 mar 2016

Tak, tam jest miskant gracillimus, miałam dalej wstawiać fotki, ale obowiązki domowe mnie oderwały. .
Po drugiej stronie mam jeszcze miskanty morning light. Jest też jeszcze hakone aureola, tatarak trawiasty, jakiś carex, do którego kartkę zgubiłam i całkowicie niezidentyfikowana trawka, którą kupiłam do donicy, a tak się w niej rozrosła, że jesienią całą obwódkę z niej zrobiłam. Wszystkie jednak są małe i na razie na fotki się nie łapały.
nawigatorka 20:35, 05 mar 2016

tusiawka napisał(a)
Okazuje się, że trochę tych trawek jednak mam.

Front

Króluje tu carex morrowii variegata. Ale są też kostrzewy sine, które jednak są mniej sine niż te, które zazwyczaj się spotyka i na dodatek nigdy u mnie nie kwitły.
Wzdłuż ścieżki sesleria heufleriana.

Uwielbiam to miejsce.ta limonkowosc carexa niezwykla.i ta trawiasta szachownica.piekne.a jeszcze grabow nie widac a oja jak z katalogu
tusiawka 20:41, 05 mar 2016

Zielona napisał(a)
Postanowiłam dzisiaj, że muszę przesadzić ice dance w miejsce, w którym będą mogły opanowywać teren, a na rabatach frontowych posadzić zamiast nich coś, co nie będzie się rozchodziło rozłogami. Czy Twoje variegaty rosną tylko z kępy, czy też mają "odnogi" i wędrują po rabacie? Na zdjęciach są w idealnym porządku, więc może ten carex morrowi variegata jest lepszy od carex morrowi ice dance?

PS Że pięknie, to wiesz bo jestem przekonana, że lubisz swój ogród

Nie ma rozłogów, kępy nabierają masy, nie rosną "w górę". Kwitną jednak bardzo intensywnie i w tym czaasie są brzydkie. Dodatkowo mocniej, moim zdanim, trzeba je skubać niż ice dance po zimie. Właściwie nawet nie po zimie, a po wypuszczeniu kłosów. Teraz są ładniejsze niż w kwietniu i maju.

Lubię, ale lubiłam też poprzedni malutki. Zawsze kochałam zielone.
tusiawka 20:43, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)
Cudowny przegląd Kiedy tniesz carexy morrovi? Jak zakwitną? Juz o to pytałem, ale skleroze mam

Tak jak pisałam Zielonej, po kwitnieniu i tak zbrzydną, więc w tym roku obcinam jak tylko zakwitną.